Оооо, Пепи - има ли кремвирши?

  • 6 419
  • 36
  •   1
Отговори
  • 1
  • 2
  • 3
  • Всички
  • Мнения: 3 777
В този ред на мисли, бихте ли споделили какво правите с кремвирши.

Ние най често ги ядем печени с кашкавал и яйца, но искам да направя нещо друго с тях..


Приемам всякакви идеи. Simple Smile

# 1
  • До хладилника, който обичам
  • Мнения: 22 828
Мъжът ми ги млати сурови с такава скорост, че даже не успявам да помисля с какво да ги сготвя  Laughing

# 2
  • Мнения: X
Цитат на: boo
Мъжът ми ги млати сурови с такава скорост, че даже не успявам да помисля с какво да ги сготвя  Laughing

При нас е същото  rotfImbo

# 3
  • Мнения: 645
направи ги в гювечета вместо кобас

# 4
  • Мнения: 1 655
Няма да забравя как ми ги беше сготвил мъжът ми (тогава още гадже) съвсем в началото на връзката ни:) Той не се справя с готвенето, та решил да ме впечатли с нещо лесно, но от сърце:) Беше разрязал кремвиршите през средата и ги оформил като сърце. В средата на сърцето чукнато едно яйце и всичко това запечено във фурната. По вкусни кремвирши не съм яла;)
Естествено, получи и подобаващ десерт  Laughing  Laughing  Laughing

# 5
  • София
  • Мнения: 39 777
аз ги правя обикновено с кашкавал или сирене
това за кренвиршите във форма на сърце ... кренвиршите трябва да са от по дългите, та значи 2 кренвирша, цепнати по средата (с кашкавал или сирене), оформят се във формата на сърце, може да се ползват клечки за зъби (за да не се разпадне формата) Wink и се запичат. Малко преди да станат готови се чуква едно чйце по средата и отново във фурната или скаричката

# 6
  • Мнения: 3 777
Тези със сърчицата и яйцето и аз ги правя, но дотук ми се изчерпва фантазията Sad

# 7
  • Варна
  • Мнения: 1 123
случвало се е да ги слагам в пица или спагети или в гювечета
ако са пушени съм ги прибавяла и в различни гювечи

# 8
  • Мнения: 5 500
От 10 години не ям кремвирши, като знам какво слагат вътре Close ...

# 9
  • Мнения: 871
Цитат на: AFRODDITA
От 10 години не ям кремвирши, като знам какво слагат вътре Close ...

Абсолютно съм съгласна, аз също не ям Imp

# 10
  • Мнения: 3 777
Цитат на: AFRODDITA
От 10 години не ям кремвирши, като знам какво слагат вътре Close ...


За мъжо са Simple Smile
Аз съм вегетарианка.  Simple Smile
Ама той е голям мъж...тип огромен, не мога да го храня със салати и картофи, иска си месце, пиленце.

# 11
  • София
  • Мнения: 4 272
И синът ми и мъжът ми много обичат кренвирши. За сина това е любимия зеленчук. Често ги цепвам от 2-те страни на кръст и ги пускам във вряла вода за няколко минути. Малкият много ги обича така. Слагам ги и върху пица и в сос за спагети. Понякога правя сандвичи с кръгчета кренвирш, отгоре кашкавал и опечени.

# 12
  • Мнения: 4 068
Аз сигурно повече никога няма да хапна кремвирш.
Онзи ден мъжо купил някакви кремвирши на неизвестна фирма и искаше да ги изпека с кашкавал. Е аз се опитах да ги изпека, но те се разтекоха направо. Гледката беше отвратителна. За вкуса незнам защото веднага ги хвърлих. Представям си само какви боклуци е имало вътре та да се разтече така.
Ужас!

# 13
  • Sofia
  • Мнения: 6 235
Не ядем кремвирши. Купувам ги на кучето, от всички видове  милото животно яде само на "Тандем" сигурно са най-истински и имат поне малко месо

# 14
  • Мнения: 2 000
И ние не сме много по кренвиршите, но купуваме от време на време, и то от най-скъпите, уж за гаранция на качеството. Слагам ги на пици, на спагети, пържа ги с лук, или с яйца и зеленчуци.

# 15
  • До хладилника, който обичам
  • Мнения: 22 828
Не ям, не ям, па току избумкам 2 Simple Smile
Виж, на детето не давам, освен ако не е съвсем опищяна отвсякъде ситуация - действително слагат вътре рога и копита. Аз харесвам Кен и Сачи, макар че вторите ги поразвалиха.

# 16
  • Мнения: 8 769
Не консумираме кренвирши специално. Детео дори не е виждало такова чудо....

# 17
  • Мнения: 1 464
Ние хапвахме само Сачи ама наистина май ги развалиха Close
а иначе ги приготвям така:
Продукти:
4 кренвирша
1/4 пакетче краве масло
2 пакетчета сирене"Крема"
2 лъжици сметана
4 яйца
   
Кренвиршите се нарязват на кръгчета с дебелина 2 см,нареждат се в огнеупорен съд,слагат се малки парченца маслои се запичат за 10 мин.Разбива се с миксера сиренето и сметаната, прибавят се 1 по 1 яйцатаи се продължава разбиването ,докато се получи пухкава смес.С нея се заливат кренвиршите и се запичат още малко, но вече на слаба фурна.

# 18
  • Мнения: 3 562
Половинката яде супа с кремвирш  Sick
Ама той яде ВСИЧКО Wink

# 19
  • Мнения: 3 777
Цитат на: Roshalche
Половинката яде супа с кремвирш  Sick
Ама той яде ВСИЧКО Wink



Не е само твойта половинка, на моята и пържени обуща да и сложа пак ще ги яде Grinning  - това в кръга на шегата разбира се. Grinning  Grinning

# 20
  • Мнения: 5 500
Цитат на: Slunce
За мъжо са Simple Smile
Аз съм вегетарианка.  Simple Smile
Ама той е голям мъж...тип огромен, не мога да го храня със салати и картофи, иска си месце, пиленце.

E, добре съгласна, ама има толкова меса. И мъж ми е месоядно, ама изобщо не се купуват колбаси в къщи, с изкл. на филета.

# 21
  • Мнения: 3 562
Цитат на: AFRODDITA
... ама изобщо не се купуват колбаси в къщи, с изкл. на филета.

OFF И аз съм фен на филенцата  eat

# 22
  • Мнения: 390
още една лесничка рецепта:
правя картофено пюре (пасирани картофи с малко масло и зеленчуков бульон), разделям го на две части, половината слагам в малка тавичка, отгоре плънка от запържен лук + гъби + 2 кремвирша и "замазвам" с останалата плънка. Запичам в предварително загрята фурна за 10-тина мин, поръсвам обилно с настърган кашкавал и запичам за още мъничко и готово.

**рецептата може да се прави и на микровълнова печка (аз нея предпочитам, че по-лесно)

# 23
  • София
  • Мнения: 190
Любимото ми ястие с кремвирши:
Нарязваш ги на кръгчета и ги запържваш хубаво с малко олио, после заливаш с разбъркани предварително яйца (мойта пропорция е на 1 кремв. - 3 или 4 яйца) и бъркаш на котлона, докато заприлича на бъркани яйца. Хапва се със сиренце и салатка. Мъжа ми го обожава!  Simple Smile  Много е удобно, когато бързо трябва да сготвиш нещо.  Wink

# 24
  • Мнения: 5 370
Цитат на: Slunce
Цитат на: Roshalche
Половинката яде супа с кремвирш  Sick
Ама той яде ВСИЧКО Wink



Не е само твойта половинка, на моята и пържени обуща да и сложа пак ще ги яде Grinning  - това в кръга на шегата разбира се. Grinning  Grinning

ОФФ-Ей,Слънце,и моето половинче е вегетариан-а аз не съм.Ще се радвам да обмениме рецепти с тебе-моят мейл е boriana_dimova@yahoo.com

# 25
  • Мнения: 948
Цитат на: 2 в 1
още една лесничка рецепта:
правя картофено пюре (пасирани картофи с малко масло и зеленчуков бульон), разделям го на две части, половината слагам в малка тавичка, отгоре плънка от запържен лук + гъби + 2 кремвирша и "замазвам" с останалата плънка. Запичам в предварително загрята фурна за 10-тина мин, поръсвам обилно с настърган кашкавал и запичам за още мъничко и готово.

**рецептата може да се прави и на микровълнова печка (аз нея предпочитам, че по-лесно)


Ха! И аз го правя това, но си мислех, че си е мой патент Cry

Слагам в плънката кис.краставички и царевица също. В картофеното пюре слагам 2 яйца+2с.л. кис.мляко. После втория пласт пюре го намазвам с олио за да не съхне и хване загар.
Става, като пица, но в картофено пюре...страхотно е. Това с кашкавала ще го открадна Wink
Иначе, друго което правя с кремвирш са гюведжета. Много хубав аромат придобиват- на пушено.
Кремвиршите са КЕН или САЧИ. Другите дори кучето ми не ги яде Shocked

# 26
  • Мнения: 1 464
Цитат на: Dafna
Цитат на: 2 в 1
още една лесничка рецепта:
правя картофено пюре (пасирани картофи с малко масло и зеленчуков бульон), разделям го на две части, половината слагам в малка тавичка, отгоре плънка от запържен лук + гъби + 2 кремвирша и "замазвам" с останалата плънка. Запичам в предварително загрята фурна за 10-тина мин, поръсвам обилно с настърган кашкавал и запичам за още мъничко и готово.

**рецептата може да се прави и на микровълнова печка (аз нея предпочитам, че по-лесно)


Ха! И аз го правя това, но си мислех, че си е мой патент Cry

Слагам в плънката кис.краставички и царевица също. В картофеното пюре слагам 2 яйца+2с.л. кис.мляко. После втория пласт пюре го намазвам с олио за да не съхне и хване загар.
Става, като пица, но в картофено пюре...страхотно е. Това с кашкавала ще го открадна Wink
Иначе, друго което правя с кремвирш са гюведжета. Много хубав аромат придобиват- на пушено.
Кремвиршите са КЕН или САЧИ. Другите дори кучето ми не ги яде Shocked
Браво бе, и аз мислех че сама съм си измислила да ги правя с картофено пюре ама както виждам и вие сте открили тая вкуснотиика,а между другото освен във фурната и в МВ с картофено пюре стават и в гювечета. coolcool

# 27
  • Мнения: 273
Салата от зелени подправки с ориз и кренвирши
Продукти:
100 г ориз,
по 1 връзка лук /1 стрък праз/, копър, магданоз и босилек,
по 3 лъжици лимонов сок и бяло вино,
6 лъжици олио,
250 г кренвирши, сол, черен пипер.
Сваряваме ориза, изсипваме в цедка, заливаме със студена вода и оставяме да се отцеди. Нарязваме на ситно зелените подправки. Приготвяме заливка от лимоновия сок, виното, олиото, солта и пипера и разбъркваме в нея ориза и зеленината. Най-накрая добавяме кренвиршите, нарязани на колелца.

е дано да ви хареса Grinning

# 28
az gi pravq s domati(salsa,Pure), t.e.kremvi6ete stavat s domaten sos. Pone na men i maja mi taka ni hareswat, a sa6to i zape4eni s ka6kaval.

# 29
  • До хладилника, който обичам
  • Мнения: 22 828
Е много съм разочарована. Реших да направя кренвирши-сърце на моя кренвиршолюбив мъж. Цепих на 1/2, оказа се, че ако гръбчето е нацепено леко, по-лесно се огъват, съединявах с клечки, и накрая - при печенето така се изметнаха гадните долни кренвирши, че ни сърце, ни дявол се видя... Sad
Защо?!

# 30
  • Мнения: 390
ами сега кремвиршите не са като едно време и са по-чупливи, аз дори трудно докарвам и формата на сърце (все се чупи в горната част)
вече дори не се старая да са "сърца", само ги наричам така, а иначе хмммм трудно ми е да обясня, но аз цепвам кремвирша по дължина, но не стигам до края - и двата, та се получава нещо като елипса- ми не е и елипса ама знам ли го какво е, та пълня това дето не го знам що за геометрична фигура е с плънката от сирене и яйце

# 31
  • Мнения: 128
Направи шишчета! Стават вкусни, редиш кренвирш,лук,чушка,домат и пак така. В нас имат успех!

# 32
  • Мнения: 2 274
Цитат на: evalinda
Направи шишчета! Стават вкусни, редиш кренвирш,лук,чушка,домат и пак така. В нас имат успех!

И после във фурната или на скара?

# 33
  • Мнения: 3 777
Това е страшно идейно Grinning  Благодаря

# 34
  • Мнения: 128
И после във фурната или на скара?[/quote]
На скарата,но сам пробвала и на тиган и пак стават вкусни.

# 35
  • Varna, Bulgaria
  • Мнения: 464
И аз не съм фен на кренвиршите, но понякога ги правя в бутер тесто-за закуска... Когато бях малка и майка  ми правеше такива
, ги наричаше "арестувани" кремвирши-много ги харесвах.
На Валентина също й харесват, но предпочитам по принцип да  й давам чисто месо.

# 36
  • Мнения: 928
Въпреки че знам с какво ги пълнят,много ги млатя тия кренвирши.Сега сме на LEKI.Иначе ги ям сякак-сурови ,печени,пържени,на пица ,със спагети и т.н.

Общи условия

Активация на акаунт