Кафеавтомат - заслужава ли си?

  • 111 432
  • 822
  •   1
Отговори
# 315
  • Мнения: 301
Хвърлих пари на вятъра за кафе Dellmayar Crema d'Oro и Слава богу само 500гр с куриер 28лв., но как ще се пие не знам - пълен боклук. Все едно пия лимонена киселина. Нали уж Арабиката била за предпочитане 100%. Lavazza Crema e Gusto засега е най-добре. то това беше и първото кафе, след Dellmayar.

P.S. Може и да си променя мнението след като привикна към необичайния кисел вкус. Някак си не знам, дали от партидата или от какво, но при Lavazza имаше аромат след приготвеното кафе, тук този аромат е едва доловим...

Относно последното мнение. От Автомата очаквах да прави обилен каймак, уви това не се случи за машина на стойност 1400лв. Saeco Incanto. Aко обичате каймак, автомата не е вашата машина.

Последна редакция: пн, 06 авг 2018, 17:15 от Dominator_IX

# 316
  • Мнения: 11 574
Хвърлих пари на вятъра за кафе Dellmayar Crema d'Oro и Слава богу само 500гр с куриер 28лв., но как ще се пие не знам - пълен боклук. Все едно пия лимонена киселина. Нали уж Арабиката била за предпочитане 100%. Lavazza Crema e Gusto засега е най-добре. то това беше и първото кафе, след Dellmayar.

P.S. Може и да си променя мнението след като привикна към необичайния кисел вкус. Някак си не знам, дали от партидата или от какво, но при Lavazza имаше аромат след приготвеното кафе, тук този аромат е едва доловим...

Относно последното мнение. От Автомата очаквах да прави обилен каймак, уви това не се случи за машина на стойност 1400лв. Saeco Incanto. Aко обичате каймак, автомата не е вашата машина.
Разсърдихте ми се нещо на предната страница........, но аз го написах и в предишен пост в темата и пак ще го напиша "Всички немски кафета са киселяци без значение от цената".

# 317
  • Мнения: 301
Хвърлих пари на вятъра за кафе Dellmayar Crema d'Oro и Слава богу само 500гр с куриер 28лв., но как ще се пие не знам - пълен боклук. Все едно пия лимонена киселина. Нали уж Арабиката била за предпочитане 100%. Lavazza Crema e Gusto засега е най-добре. то това беше и първото кафе, след Dellmayar.

P.S. Може и да си променя мнението след като привикна към необичайния кисел вкус. Някак си не знам, дали от партидата или от какво, но при Lavazza имаше аромат след приготвеното кафе, тук този аромат е едва доловим...

Относно последното мнение. От Автомата очаквах да прави обилен каймак, уви това не се случи за машина на стойност 1400лв. Saeco Incanto. Aко обичате каймак, автомата не е вашата машина.
Разсърдихте ми се нещо на предната страница........, но аз го написах и в предишен пост в темата и пак ще го напиша "Всички немски кафета са киселяци без значение от цената".

Е, българина е недоверчив Wink  Вече ще ми е за урок, друго освен Италианско кафе няма да взема.

Благодаря все пак.

И не съм ви се разсърдил, просто реагирах остро че не бях цитирал Вас Wink

# 318
  • Мнения: 3 157
За немските кафета съм 100%съгласна,без значение цената,арабука,робуста или смес,всички имат една кисела жилка.

# 319
  • Мнения: 301
За немските кафета съм 100%съгласна,без значение цената,арабука,робуста или смес,всички имат една кисела жилка.

Тоест да считам, че не сорта е виновен, а произхода? Тоест ако купя Италианско кафе 100% арабика, няма да е като лимонена киселина? И в този ред на мисли, дали може да се оправи това кафе, ако добавя робуста или е свършило вече?

P.S. Поиграх си с температурата и нагласих машината на минимална температура и увеличих мелачката на 1.5 и като че ли не е толкова кисело вече.

Последна редакция: вт, 07 авг 2018, 10:57 от Dominator_IX

# 320
  • Мнения: 11 574
За немските кафета съм 100%съгласна,без значение цената,арабука,робуста или смес,всички имат една кисела жилка.

Тоест да считам, че не сорта е виновен, а произхода? Тоест ако купя Италианско кафе 100% арабика, няма да е като лимонена киселина? И в този ред на мисли, дали може да се оправи това кафе, ако добавя робуста или е свършило вече?

P.S. Поиграх си с температурата и нагласих машината на минимална температура и увеличих мелачката на 1.5 и като че ли не е толкова кисело вече.
Да, немските кафета се обработват по различен начин...според вкуса на нацията Head Band
Това кафе НЕ може да се оправи, а То ще развали новото, накратко - излишен харч ще се направи. Най-добре го подарете на някого, който харесва такова кафе.
 Добри са кафетата на Паскучи, Илли, Някои видове на Лаваца, мисля, че червеното Сагафредо, но скоро не съм купувала. Аз винаги предпочитам да има и малко робуста за " огън" в кафето, а арабиката дава аромата в зависимост от това до каква степен е опечена. Имайте предвид, че на пазара има и боклучиви арабики и боклучиви робусти, които съответно са и евтини. 
Препоръчвам Ви да съхранявате мляното кафе в хладилник в плътно затворена кутия.
Скрит текст:
В Техномикс има хубави италиански кафета, тъй като шефовете са гоооолеееми кафеджии Wink

# 321
  • Мнения: 301
За немските кафета съм 100%съгласна,без значение цената,арабука,робуста или смес,всички имат една кисела жилка.

Тоест да считам, че не сорта е виновен, а произхода? Тоест ако купя Италианско кафе 100% арабика, няма да е като лимонена киселина? И в този ред на мисли, дали може да се оправи това кафе, ако добавя робуста или е свършило вече?

P.S. Поиграх си с температурата и нагласих машината на минимална температура и увеличих мелачката на 1.5 и като че ли не е толкова кисело вече.
Да, немските кафета се обработват по различен начин...според вкуса на нацията Head Band
Това кафе НЕ може да се оправи, а То ще развали новото, накратко - излишен харч ще се направи. Най-добре го подарете на някого, който харесва такова кафе.
 Добри са кафетата на Паскучи, Илли, Някои видове на Лаваца, мисля, че червеното Сагафредо, но скоро не съм купувала. Аз винаги предпочитам да има и малко робуста за " огън" в кафето, а арабиката дава аромата в зависимост от това до каква степен е опечена. Имайте предвид, че на пазара има и боклучиви арабики и боклучиви робусти, които съответно са и евтини. 
Препоръчвам Ви да съхранявате мляното кафе в хладилник в плътно затворена кутия.
Скрит текст:
В Техномикс има хубави италиански кафета, тъй като шефовете са гоооолеееми кафеджии Wink

Аз използвам кафеавтомат и съответно гледам да е на зърна, но както казвате, тогава ще се опитам да донагодя настройката на машината спрямо кафето, а не да го смесвам с друго.

Поздрави!

Иначе за да не е спам,  степента на мелачката беше на 1 сега я сложих на 1.5 Има ли "златна" среда относно настройката и?

Последна редакция: вт, 07 авг 2018, 15:55 от Dominator_IX

# 322
  • Мнения: X
В момента пия втори пакет на Лаваца Д‘оро и нямам търпение да свърши. Голяма гадост, мирише на стари чорапи.
Дори Чибо-немската куча марка за кафе ми е по-приятна от тази Лаваца.

# 323
  • Мнения: 11 574
В момента пия втори пакет на Лаваца Д‘оро и нямам търпение да свърши. Голяма гадост, мирише на стари чорапи.
Дори Чибо-немската куча марка за кафе ми е по-приятна от тази Лаваца.
Това кафе е предимно за френска преса и е слабо кафе. От скалата за интензивнот от  1 до 10, то има 5.
На всяка опаковка на Лаваца  е показано за какво е предназначено.

# 324
  • Мнения: X
petiaivanov,
пише , че е за еспресо.
Какво да търся всъщност?

# 325
  • Мнения: 257
Хвърлих пари на вятъра за кафе Dellmayar Crema d'Oro и Слава богу само 500гр с куриер 28лв., но как ще се пие не знам - пълен боклук. Все едно пия лимонена киселина. Нали уж Арабиката била за предпочитане 100%. Lavazza Crema e Gusto засега е най-добре. то това беше и първото кафе, след Dellmayar.

P.S. Може и да си променя мнението след като привикна към необичайния кисел вкус. Някак си не знам, дали от партидата или от какво, но при Lavazza имаше аромат след приготвеното кафе, тук този аромат е едва доловим...

Относно последното мнение. От Автомата очаквах да прави обилен каймак, уви това не се случи за машина на стойност 1400лв. Saeco Incanto. Aко обичате каймак, автомата не е вашата машина.

Съжалявам, че съм Ви подвела относно Dallmayar, но явно е въпрос на вкус, Аз писах за prodomo ,а не за krema d,oro, но може би също ще Ви киселее. Наистина кафето има кисела жилка, но пък е много ароматно. Сигурно ние свикнахме с вкуса му и много ни харесва. Човек затова трябва да пробва и да открие неговото кафе. Поздрави!

# 326
  • Мнения: 301
Хвърлих пари на вятъра за кафе Dellmayar Crema d'Oro и Слава богу само 500гр с куриер 28лв., но как ще се пие не знам - пълен боклук. Все едно пия лимонена киселина. Нали уж Арабиката била за предпочитане 100%. Lavazza Crema e Gusto засега е най-добре. то това беше и първото кафе, след Dellmayar.

P.S. Може и да си променя мнението след като привикна към необичайния кисел вкус. Някак си не знам, дали от партидата или от какво, но при Lavazza имаше аромат след приготвеното кафе, тук този аромат е едва доловим...

Относно последното мнение. От Автомата очаквах да прави обилен каймак, уви това не се случи за машина на стойност 1400лв. Saeco Incanto. Aко обичате каймак, автомата не е вашата машина.

Съжалявам, че съм Ви подвела относно Dallmayar, но явно е въпрос на вкус, Аз писах за prodomo ,а не за krema d,oro, но може би също ще Ви киселее. Наистина кафето има кисела жилка, но пък е много ароматно. Сигурно ние свикнахме с вкуса му и много ни харесва. Човек затова трябва да пробва и да открие неговото кафе. Поздрави!

Аз поръчах Prodomo, но се оказа мляно и го отказах преди да го пратят и препоръчаха D'oro.

Поздрави!

# 327
  • Мнения: 301
Имате ли наблюдения над Kimbo Aroma Intenso дават го 50/50 смес , което е повече от Lavazza Crema e Gusto.

# 328
  • Мнения: X
Днес открих по случайност как на моята машина се получава повече и по-хубав каймак.
Ако разстоянието между дюзата на кафемашината и  чашата  се увеличи, то каймакът става доста по-интензивен.
Естествено в такъв случай се получават малко повече пръски от кафето, но с малко изпробване се постига оптимална височина, при която това не е проблем.

# 329
  • Мнения: 3 157
Имате ли наблюдения над Kimbo Aroma Intenso дават го 50/50 смес , което е повече от Lavazza Crema e Gusto.


Много го харесвам!Вече 3-ти кг сме подкарали:)

Общи условия

Активация на акаунт