Рецепти за православните пости - 2017 година

  • 102 896
  • 843
  •   1
Отговори
# 765
  • Мнения: 9 991
Може и да бъркам външният и вид , за което се извинявам. Купувала съм обаче постна майонеза с много подобен външен вид, която Не съдържаше яйца и мляко, а само олио.

Само от олио не става майонеза. На 99% съм сигурна, че марката няма веган вариант.

Да нямаш това предвид?

Скрит текст:

И тя не е веган. не знам на бг. пазара дали има готова веган майонеза, иначе веганите да я бяха надушили, от там предполагам и аз шях да я знам.,

# 766
  • Мнения: 3 067
Има поне 4-5 вида веган майонеза.
Продава се в магазините за здравословни храни.
Купувала съм от магазин Джой на спирка руски паметник, сигурна съм, че има в магазина на бул. Ботев от пл.. Македония към петте кьошета и в магазин Зелен до съдебната палата. За София. За другите градове не мога да кажа Simple Smile

# 767
  • Мнения: 9 991
Веган или Био? На коя марка?

# 768
  • Мнения: 3 067
Казах веган.
Не зная на коя марка. След малко, ако ми остане време, ще разгледам асортимента им и ще копирам линка тук.
Но това всеки, който иска да знае марка и как изглежда може и сам да направи.

# 769
# 770
  • Мнения: 9 991

Тук не съм засичала, в Пловдив, но и не ходя по био магазини. Най-лесно се прави с ядково мляко или вода от нахут.

# 771
  • по пътя
  • Мнения: 2 360
Благодаря ви!

# 772
  • София
  • Мнения: 767
Може и да бъркам външният и вид , за което се извинявам. Купувала съм обаче постна майонеза с много подобен външен вид, която Не съдържаше яйца и мляко, а само олио.

Само от олио не става майонеза. На 99% съм сигурна, че марката няма веган вариант.

Да нямаш това предвид?

Скрит текст:

Не, не е тази. На връщане от работа минах да я снимам, защото не исках да подвеждам никого. Това е съдържанието, , според мен е постна/веган, но може да бъркам.
Скрит текст:

Аз си правя домашна, става за минути, овкусявам си я с различни неща (горчица, чесън, лимон, пипер..)

# 773
  • Мнения: 1 804
Съвсем постна си изглежда. Има я в СВА, но никога не съм ѝ обръщала внимание. Благодаря! Hug

# 774
  • Sofia
  • Мнения: 9 789
Аз правя домашна от олио и водата от консерва нахут. Само слагайте по много малко вода и доста повече олио.

# 775
  • Мнения: 9 991
Може и да бъркам външният и вид , за което се извинявам. Купувала съм обаче постна майонеза с много подобен външен вид, която Не съдържаше яйца и мляко, а само олио.

Само от олио не става майонеза. На 99% съм сигурна, че марката няма веган вариант.

Да нямаш това предвид?

Скрит текст:

Не, не е тази. На връщане от работа минах да я снимам, защото не исках да подвеждам никого. Това е съдържанието, , според мен е постна/веган, но може да бъркам.
Скрит текст:

Аз си правя домашна, става за минути, овкусявам си я с различни неща (горчица, чесън, лимон, пипер..)

Ами не е:

http://www.girnov.com/provans.html

МАЙОНЕЗ «ПРОВАНСАЛЬ»


Майонез «Провансаль» (классический) – это кремообразный соус с большим содержанием растительного масла, обладающий ярко выраженным острым вкусом. Он имеет два ценных свойства: хорошо впитывается и легко растворяется.

Майонез «Провансаль» (классический) незаменим в приготовлении холодных супов («Окрошка», «Свекольник») и салатов из вареных овощей («Олевье», «Мимоза», «Сельдь под шубой»).
Майонез «Провансаль» - это один из лучших видов майонеза для выпечки. А если Вы замочите в нем мясо для шашлыка, то он приобретет насыщенный вкус и будет сочным.

Состав майонеза «Провансаль»: масло подсолнечное рафинированное дезодорированное, яичный порошок, молоко сухое обезжиренное, сахар, соль, горчица, уксусная и сорбиновая кислота, бета-каротин, сода пищевая, гуаровая камедь, ксантановая камедь, вода.

На 100 г. продукта:
Белки – 2,8 г.
Жири – 67 г.
Углеводы – 3,0 г.

Энергетическая ценность – 629 ккал

Ако беше, то с това модерно веганство с едри букви щеше да го пише. Пише сгъстител в превода на български, който не е упоменат какъв е. Ето директно то руския сайт, има си яйца.

# 776
  • Мнения: 1 418
Една любима разядка или плънка. Когато имам сух хляб. Обикновено съм приготвяла с кисело мляко и зехтин или олио, този път направих постно, с тахан вместо с олио и отново ми хареса много.



Едни от любимите ни, а и на всеки, който ги е опитвал меки джинджифилови бисквити с меласа


Последна редакция: сб, 02 дек 2017, 13:13 от BiankaD

# 777
  • Мнения: 3 067
Аделина, Кураж говори за друга майонеза. Тази, на която е качила снимка няма яйца в съдържанието си.
Но има милион други глупости и аз лично не бих я яла. Но въпросът беше дали е постна. Постна е, според показанията на съдържанието.
Марките, които сте качили са различни, но си приличат на външен вид.

Менюто днес е грах и сухи пълнени чушки с ориз

# 778
  • Кьолн
  • Мнения: 1 220
Моето меню днес е ориз със соеви гранули и пипер.
Аз си хапвам редовно риба в дните когато е позволена.Майка ми казва,че преди когато баба ми е постела, не е ядяла риба освен на никулден.Но аз се водя по календара,който е публикувал Дядо Хаджия.За мен той е достоверен!
Вчера правих един разкошен сладкиш на Ваня Джорджевич.Напълно постен и страшно вкусен.С настърган портокал и шоколадова заливка.

# 779
  • Мнения: 4 859
Тези дни съм на чесновото картофено пюре на Пепчо
http://pep-4o.blogspot.bg/2012/06/blog-post.html?m=1
Пърленки с чеснова майонеза и доматена разядка на Биляна -много са ми вкусни и двете и без да постя ги правя
Доматен сос
"2 глави кромид лук се запържват(задушават по желание) с 3-4 моркова.След като омекнат сипвам при тях две консерви домати.Оставам да поври сместта около 20 мин.След това слагам сол и 1с.л. без връх брашно за сгъстяване.Махам съда от котлона и слагам 1-2 глави чесън.След това пасирам сместта хубаво и връщам на котлона само да кипне.Като изстине леко се слага задължително 1 ч.л. захар.След това се овкусява по желание.Може да се добави още сол, черен пипер, желателно е и малко оцет."
Чеснова мойонеза
" Първо счуквам или смилам чесъна.Поставям го в дълбок съм и прибавям  малко олио.Започвам да разбърквам с миксера като посоянно добавям по малко олио.Получава се смес подобна на майонеза.Гъстотата е по желание, може да носи много олио.На края се овкусява с оцет, сол и по желание малко копър.Но е добре да се направи поне един ден преди консумацията.Няма точни мерки Аз го правя с 5 глави чесън за да има за по-дълго време.С миксера се бърка, колкото повече разбиваш, толкова по-хубава майонезена консистенция се получава.След като си прибавила около 100мл. олио слагаш сол и оцет, опитваш на вкус и продължаваш да разбиваш.Пак ти казвам, може да стане с малко и с много олио. Самата смес си показва, като започне да става рядка и спираш.Сол и оцет също поглъща доста, но става страхотно"
  Не съм голям фен на рибата,не винаги хапвам в позволените дни.
Правих и сиропирана баница с локум,сложих и кокосови стърготини.

Общи условия

Активация на акаунт