Рецепти за православните пости - 2017 година

  • 102 863
  • 843
  •   1
Отговори
# 525
  • Мнения: 1 418
Последната ми находка е пшеничен гранулат. Приготвя се по същия начин като соевия, който досега по време на пости използвах за ястия, кюфтета, мусаки и други. Този път приготвих това чили

http://vkusnosbety.blogspot.bg/2017/06/vegan-chili-con-carne.html

# 526
  • Мнения: 9 991
Аз да кажа че купих веган кашкавал от Кауфланд, на 2 пъти по- ниска цена от Вио Лайф, обаче суров е отврарителен, само препечен става за ядене. Намира се на отделен щанд при тофуто, гръцки продукт, предполагам за техните пости.
Мога да кача снимки при интерес.

# 527
  • Мнения: 735
Бианка,откъде го купуваш този пшеничен гранулат,че аз само он лайн го откривам.
Аделинда,би ли качила снимка на кашкавала,че тъкмо се каня да отида до Кауфланд,дано в нашия го има.
Иначе от  Билла съм купувала някакъв насипен растителен кашкавал,но наистина суров е леко гаден. Но аз си го настъргвам на шопската салата,която ми е трудно да я ям,ако няма малко сирене/извара. А по време на пости ще си слагам тофу или веган кашкавал.

# 528
  • Мнения: 9 991
Сега съм на вън, от телефона не мога да кача. Там откъдето го взех беше на отделна витрина с тофуто. Гръцки, трябва да го намериш. Зелено-жълт етикет, Калиос, името на гръцки го пише.

# 529
  • Мнения: 735
Да,мерси! Намерих го и си взех!

# 530
  • Мнения: 1 418

Giftу
Бианка,откъде го купуваш този пшеничен гранулат,че аз само он лайн го откривам.
Виждала съм в Лидъл и Кауфланд, но последния път не открих в никой от тези магазини. Купих си няколко пакета от Метро.

# 531
  • Мнения: 735
Благодаря,Бианка! Значи ще се ходи до Метро,но  за всеки случай ще проверя и в Кауфланд.

# 532
  • по пътя
  • Мнения: 2 360
Лек и спасителен пост от утре на всички! Много сте ми важни и ценни, макар и виртуални, около мен са само непостещи и се чувствам добре при вас. Благодаря ви ,че ви има!

# 533
# 534
  • Sofia
  • Мнения: 4 036
Благодаря, Дядо Хаджия!  bouquet  Лек и спасителен пост на всички!

# 535
  • София
  • Мнения: 7 869
Отново си позволявам да ви копирам от фейса една подходяща рецепта, без още да съм я пробвал.


КЮФТЕНЦА ОТ ЛЕЩА И БУЛГУР

Една чаша червена леща се сварява с три чаши вода. Като се свари се добавя една и половина чаша булгури се оставя под капак за около половин час. Една глава стар кромид лук се запържва в олио и се добавят две супени лъжици доматено пюре. Като се сготви се добавя към лещата и булгура. Добавят се сол, черен пипер, кимион, джоджен (или магданоз) и се омесва хубаво. Накрая се добавя и пресен лук. Сместа се разбърква хубаво, оформят се кюфтенцата и се пържат.

Повтарям! Не съм изпробвал рецептата, просто ми се видя подходяща за постите!

Последна редакция: нд, 11 юни 2017, 19:09 от дядо хаджия

# 536
  • София
  • Мнения: 1 635
Подобна на дадената от дядо хаджия съм правила.
И на мен, а и на всички, на които съм предложила им е харесвала.
Казвам подобна, но всъщност разликата е, че сместа не се прави кюфтета.

Лек пост и от мен.

# 537
  • София
  • Мнения: 4 305
Вече с точния старт Simple Smile. Лек и спасителен пост и от мен!

За днес ще правя печени картофи с копър и чесън + салата от краставици и чери домати.

# 538
  • София
  • Мнения: 7 869
...
Казвам подобна, но всъщност разликата е, че сместа не се прави кюфтета.
...

А какво правиш със сместа - сподели и твоя вариант.

# 539
  • София
  • Мнения: 1 635
Задушава се лука, добавя се пюрето и към него се добавят сварената леща, булгура и останалите подправки. Варианта беше само с магданоз, без джоджен, като алтернатива.
Намерих я, преди години, в  реклама за турски курорт, като Пилаф с булгур.
Един вид си е самостоятелно ястие.

Общи условия

Активация на акаунт