Коледа 2016 -2 тема

  • 113 522
  • 758
  •   1
Отговори
# 750
  • София
  • Мнения: 11 688
Понеже темата стигна до 50 стр. ще напиша тук, че да не спамя новата тема
Марчева, щеш не щеш за празниците съм ти на гости! Дръж се идаааа Sparkling Heart
Удоволствието е мое!  Hug Само ми кажи кои от кои бисквитки да се включват, че те са много, кои да изберем.... newsm78

# 751
  • Euskal Herria
  • Мнения: 28 815
Понеже темата стигна до 50 стр. ще напиша тук, че да не спамя новата тема
Марчева, щеш не щеш за празниците съм ти на гости! Дръж се идаааа Sparkling Heart
Удоволствието е мое!  Hug Само ми кажи кои от кои бисквитки да се включват, че те са много, кои да изберем.... newsm78
А случайно доставки до домовете да правите? Wink

# 752
  • София
  • Мнения: 11 688
Понеже темата стигна до 50 стр. ще напиша тук, че да не спамя новата тема
Марчева, щеш не щеш за празниците съм ти на гости! Дръж се идаааа Sparkling Heart
Удоволствието е мое!  Hug Само ми кажи кои от кои бисквитки да се включват, че те са много, кои да изберем.... newsm78
А случайно доставки до домовете да правите? Wink

Да, с ЕКОНТ, мисля че пътува и в чужбина, разходите са за твоя сметка... Joy Joy
Вие си се шегувкате, но не споделяте кои сладки да се правят, толкова много ви предложих, едните са правени и от мен и от вас, а другите са нови, кои да се пробват от новите, пък каквото стане...все ще се хапнат, няма да останат, то си е в тях и маслото и яйцата и ароматите. Само формите  ще им спретнем, ще  станат...надявам се... Simple Smile
Много сте такива, едни..... Wink

# 753
  • Мнения: 579
Слагам нечетно 7, 9 или 11 на масата, като броя всичко. И до 12 часа или 24 часа не слагам нищо друго. Бобена салата, постни чушки, лозови сарми, зелеви сарми, пресни плодове, сушени също, тиквеник и щрудел (един пакет кори го деля на две), питка.  Момчетата не ядат нищо освен питка. Няма сирене, няма кашкавал, гола питка. Големи са и знаят, че това е обичаят, че това е стара традиция и я уважават.
Като мине полунощ, малкия започва да рови в хладилника за мезенца.
Марчева, аз съм за ричарели-по божествено нещо не съм яла. Египетските курабии също ми се нравят, обаче френското сабле нищо не ми говори. Я дай малко информация. ако обичаш.

# 754
  • Euskal Herria
  • Мнения: 28 815
Мии... освен да се пиша доброволец-дегустатор на всички сладки. Simple Smile  Аз мога да върна я масло, я нещо друго. Е, яйца от щастлива кокошка няма как, че направо на омлет ще пристигнат, докато пропътуват тия 3 хиляди километра Wink.

# 755
  • София
  • Мнения: 11 688
......................Марчева, аз съм за ричарели-по божествено нещо не съм яла. Египетските курабии също ми се нравят, обаче френското сабле нищо не ми говори. Я дай малко информация. ако обичаш.
Това е Сабле -  хрупкава ароматна бисквита, много е добра. Не мога да се сетя от къде съм я копирала, кой ми е предложил, ама оттук някой беше, да си казва.
Скрит текст:
http://recepti.gotvach.bg/r-63683-Оригинални_френски_портокалови_бисквити_Сабле
.
и още едни....
Скрит текст:
http://recepti.gotvach.bg/r-57542-Саблес_-_бретонска_коледна_маслена_бисквита[/spoiler...

Бисквитките Ричарели - ами те са уникални. Те са от кул. блог на  Й.Петрова. Няма начин да не ги приготвя.
Скрит текст:
..


Мии... освен да се пиша доброволец-дегустатор на всички сладки. Simple Smile  Аз мога да върна я масло, я нещо друго. Е, яйца от щастлива кокошка няма как, че направо на омлет ще пристигнат, докато пропътуват тия 3 хиляди километра Wink.
Приема се!!  Simple Smile


# 756
  • Мнения: 1 029
Може ли съвет от по-знаещите сладкарки?
Искам да знам кога мога да правя най-рано сладките от моя списък и как да си ги разпределя
1.Шоколадови напукани сладки -двойна доза-много любими
2.Меденките на Джема-двойна доза
3.Забравени сладки-тук или две или три дози
4.Шведски коледни бисквити-тези за пръв път
5.Морковени бисквити- също за първи път
6.Арменски сладки по поръчка на сина ми-първи опит

И така чакам съвет, кога и с какво да почвам

# 757
  • Czech Republic
  • Мнения: 2 777
Дами, пуснах нова тема - З А П О В Я Д А Й Т Е! 

Heartpulse

# 758
  • Мнения: 579
Може ли съвет от по-знаещите сладкарки?
Искам да знам кога мога да правя най-рано сладките от моя списък и как да си ги разпределя
1.Шоколадови напукани сладки -двойна доза-много любими
2.Меденките на Джема-двойна доза
3.Забравени сладки-тук или две или три дози
4.Шведски коледни бисквити-тези за пръв път
5.Морковени бисквити- също за първи път
6.Арменски сладки по поръчка на сина ми-първи опит

И така чакам съвет, кога и с какво да почвам
1,2,4 можеш да ги направиш един месец предварително. 3-10 дена предварително, да не изсъхнат много, но може и по-рано. Мисля, че и арменските могат да издържат доста, но не знам по коя рецепта ще ги правиш. А за морковените нищо не мога да ти кажа, непозната територия  за мен.

Общи условия

Активация на акаунт