Коледа 2016 -2 тема

  • 113 520
  • 758
  •   1
Отговори
# 360
  • Варна
  • Мнения: 306
Честита Коледа на всички!
Като коледен подарък получих дървена релефна точилка. Бихте ли ми дали рецепта за сладки, при които мога да я използвам? Някой ползвал ли е такава точилка за меденки?

# 361
  • София
  • Мнения: 10 833
Момичета приготвили сте чудесни сладки и сладкиши!  Hug

Аз направих 3 вида сладки. На първата снимка са вече преполовени. На втората - в пакети за подаръци.





По-натам ще кача и снимки на Коледния пудинг.  Grinning





# 362
  • София
  • Мнения: 3 705
Честита Коледа момичета, ето и аз по ваша рацепта за Шоколадова торта с маскарпине се проявих на нашата семейна сбирка: https://www.facebook.com/photo.php?fbid=10202800138001867&se … ype=3&theater

# 363
  • Мнения: 7 010
Честита Коледа момичета, ето и аз по ваша рацепта за Шоколадова торта с маскарпине се проявих на нашата семейна сбирка: https://www.facebook.com/photo.php?fbid=10202800138001867&se … ype=3&theater


Може ли рецептата, че тъкмо издирвам идея за новогодишна торта с шоколад?

# 364
  • Мнения: 15 018
Мисля, че това е тортата. Много е вкусна и аз съм я запланувала за Нова година.

# 365
  • София
  • Мнения: 3 705
Честита Коледа момичета, ето и аз по ваша рацепта за Шоколадова торта с маскарпине се проявих на нашата семейна сбирка: https://www.facebook.com/photo.php?fbid=10202800138001867&se … ype=3&theater


Може ли рецептата, че тъкмо издирвам идея за новогодишна торта с шоколад?

Ето я, взех я от тази тема:
Шоколадова торта с маскарпоне
Продукти:
за блатовете
4 яйца
2 кофички кисело мляко
3 ч.ч. кристална захар
1 1/2 ч.ч. олио
1 ч.л. сода бикарбонат
1 пакетче бакпулвер
4 с.л. какао
5 ч.ч. чаши брашно
за шоколадовия сироп
150 мл прясно мляко
100 гр масло
5 с.л. захар
3 с.л. какао
50 мл ром или коняк
1 пакетче ванилия
   за шоколадовия ганаш
600 мл сладкарска сметана (животинска или растителна)
500 гр шоколад (300 гр натурален и 200 гр млечен)

за белия крем
500 гр маскарпоне
200 гр заквасена сметана
200 мл сладкарска сметана за разбиване


Приготвяне:

Блатове: Разбийте яйцата със захарта. Добавете последователно олиото, киселото мляко, содата като бъркате непрекъснато. Пресейте брашното с бакпулвера. Добавете и какаото. Трябва да получите не много гъсто тесто (като за кекс). Разделете на две части. Изсипете в предварително намаслени и  набрашнени тортени форми с ринг. Печете на 180 градуса около 25-30 минути. Проверете готовността с клечка за зъби. Охладете напълно и разрежете през средата на две. Получавате четири блата.

Шоколадов сироп: Сложете маслото, млякото, захарта и какаото  в малка касерола. Поставете на котлона и изчакайте докато кипне. Изключете котлона и оставете леко да се сгъсти. Отдръпнете от огъня и оставете да се поохлади. Прибавете алкохола и ванилията.

Шоколадов ганаш: В дълбока касерола загрейте сладкарската сметана – без да завира. Изсипете натрошения шоколад и разбъркайте до получаването на еднородна, лъскава смес. Приберете в хладилника да се охлади, като от време на време разбърквате.

Бял крем: В дълбока купа изсипете маскарпонето и заквасената сметана. С миксер разбийте добре. В отделен съд разбийте и сладкарската сметана. Съединете двете смеси като внимателно разбърквате с лъжица или шпатула.

Сглобяване на тортата: В тортената форма поставете блат. Сиропирайте с школадовия сироп. Изсипете част от шоколадовия ганаш – не трябва да се е втвърдил. Приберете в хладилника и изчакайте да стегне. Извадете и нанесете отгоре от белия крем. Поставете нов блат и повторете всички стъпки. Върху последния блат нанесете само ганаш, а с останалия бял крем измажете тортата отстрани и декорирайте по ваш вкус.

# 366
  • Мнения: 7 010
Благодаря  Peace

# 367
  • Мнения: 1 782
Аз пък горещо препоръчвам тази торта :

http://lussisworldofartcraft.blogspot.bg/2016/07/easy-no-bake-ma … d-halva-cake.html

Никога не съм вярвала, че халва ще си отива толкова много с маскарпоне Simple Smile

# 368
  • В светлината на слънцето
  • Мнения: 7 911
Честита Коледа, момичета!
Не ми остана много време по празниците за комп, поради малкото почивни дни и многото гости. Но когато имах възможност мятах по едно око - прекрасни неща сте показали и създали, браво!  bouquet
Аз, както си и признах, тази година нещо нямах настроение, а и време. Отделно бях болна и много умора ми се събра в даден момент. Не ми се получиха нещата със сладките според замисленото, а и доста поизгорих, поразвалих, пошът ми направи номер в последния момент... и изобщо веселба. В крайна сметка продукцията е доста скромна: линцерови сладки, английски коледни сладки Mincemeat cookies, бадемови сладки Mandelkekse, двуцветни спирали, джинджифилови бисквитки и какаови джинджифилови сладки с настърган пресен джинджър, малинови сладки и френски макарони с крем от маскарпоне и ягодово сладко. Всички рецепти, без макароните, са от тук. Ето ми коледните сладости.

# 369
  • Русе
  • Мнения: 5 201
Базелски меденки

# 370
  • Мнения: 4 097
Изглеждат много вкусни 😊

# 371
# 372
  • Мнения: 444
Ето я и моята баклава от снощи вече сиропирана по рецепта на http://www.mycookingbookblog.com/baklava-s-orexi-i-maslo/ за което Благодаря за споделената рецепта.



# 373
  • Мнения: 1 517
Чудни неща. Аз тази година се отчитам скромно с меденки, ванилови курабийки и збрявени слядки ...

# 374
  • под тепетата
  • Мнения: 9 267
vstan , аз имам такава точилка. За нея ти трябва тесто без набухватели, защото иначе формичките се разливат. Маслено тесто ще ти свърши работа - линцерите на Наталина от първа страница и шотландските маслени бисквити.
  http://natalyna.blogspot.bg/2015/12/11-2006.html
  http://alia.tropot.net/2010/12/08/%D1%81%D1%8A%D0%B2%D1%8A%D1%80 … 0%BB%D0%B0%D0%B4/

Общи условия

Активация на акаунт