Instant Pot - магическият помощник в кухнята

  • 130 828
  • 879
  •   2
Отговори
# 510
  • Мнения: X
No_frame bitch, както са ти писали- основно функцията под налягане, оттам и много по- краткото време за приготвяне на храната. Но пък оризи, пилафи, печива и още други неща на мен ми се получават  много по- добре в мултито. Въобще, в нас като ги наредя на плота- в Крока да се приготвя костен бульон, в ИП- яхнията, а в мултито- ориза към нея или десерта за домашните и идилията е пълна. Досега не съм успявала през това време и хляб да пека в хлебопекарната, но никога не е късно.  Joy

# 511
  • Мнения: 2 113
На  практика в какво е разликата между 7 в 1, 8 в 1 9 в 1 и 10 в едно ?

Полезен ли е този с обем 8 кварта или е прекалено голям за ежедневна употреба ?

# 512
  • Мнения: 2 278
Ново инфо за наличност - Април.

# 513
  • Мнения: X
Deborana, ако питаш за 8литровия ИП- аз съм с такъв. И да, голям е, обемен. Доста.
Скрит текст:
Но аз точно такъв исках, ползвам го почти ежедневно, върши ми прекрасна работа, но и никога не съм го пълнила до разрешения максимум. Ако имаш достатъчно място- взимай го.

# 514
  • Мнения: 70
evaasenov, горе -долу каква сума плати от ибей? А с европейски щепсел ли пристигна? Ако искаш пиши ми на лични от кой продавач си го закупи...
И на мен ми писна да чакам, знам, че има и момичета, купили директно от Америка, каква е процедурата (директно до БГ ли, и митото колко ви излезе)? А с трансформатор как се държи, някои казват, че било опасно newsm78 А като гледам там имат и по-хубави и нови модели... Hug

# 515
  • Мнения: 5 003
Идва с два щепсела - европейски и английски. Поръчан е от английския Амазон.

Моят е 8 литра. Измерих, че точно ми влиза в определеното за него място в шкафа и предпочетох по-големия, за да мога да варя по-големи парчета месо с кокал. Не съжалявам - много е удобен, а в големия може да сготвиш и малко количество.

# 516
  • Мнения: 28 396
И моят е купен от английския Амазон, наистина е с два щепсела, двойка и тройка....всичко са помислили хората! Моят е 6 литра, ние сме трима и ми е напълно достатъчен....у нас ядене рядко се яде два пъти, не че в 6 литра не мога да готвя за два пъти.......но аз затова съм го взела, максимално прясно сготвена храна! 8 л за тричленно семейство ми се вижда доста, а и аз не го прибирам, стои ми постоянно на плота.....та не искам казан там! Simple Smile

# 517
  • Мнения: 5 003
Зависи кой какви навици има. Ние често консумираме bone broth, така че ми е важно в съда спокойно да побера два патешки фенера например, или голям кокал на чифтокопитно. Хубаво е да се има предвид, че горната четвърт на съда остава празна, т.е. в 8-литровия уред може да се готви до 6 литра течност и големи неща не бива да излизат над гравираната черта.

# 518
  • Мнения: 28 396
Зависи кой какви навици има. Ние често консумираме bone broth, така че ми е важно в съда спокойно да побера два патешки фенера например, или голям кокал на чифтокопитно. Хубаво е да се има предвид, че горната четвърт на съда остава празна, т.е. в 8-литровия уред може да се готви до 6 литра течност и големи неща не бива да излизат над гравираната черта.
Да, абсолютно! Зависи си от домакинството! Има марка до къде се пълни максимално, така, че всеки трябва да си прецени!

# 519
  • гр. София
  • Мнения: 4 763
evaasenov, горе -долу каква сума плати от ибей? А с европейски щепсел ли пристигна? Ако искаш пиши ми на лични от кой продавач си го закупи...
И на мен ми писна да чакам, знам, че има и момичета, купили директно от Америка, каква е процедурата (директно до БГ ли, и митото колко ви излезе)? А с трансформатор как се държи, някои казват, че било опасно newsm78 А като гледам там имат и по-хубави и нови модели... Hug
Не може да се купи ИП от Щатите и да се ползва тук. С трансформатор не става. Той е за уреди с по-малки ватове.

# 520
  • Мнения: 5 003
Споделете пролетно-летни рецепти за ИП моля!

Цяла зима с него правих супи и бульони (много обичам да вечерям бистър обезмаслен бульон), обаче сега лятото не се сещам какво да си сготвя в ИП.

Вчера правих варена киноа и варено пиле за салата с разни зелении, добре стана, артишоци също варих в него и се получиха супер крехки и ароматни. Извън тези две рецепти, нямам вдъхновение за други неща в ИП. Нещо с тиквички, патладжани, аспержи? Хумус ми хрумва сега...

# 521
  • Мнения: 87
Тиквички с ориз, гъби с ориз, китайски ориз (но той изисква довършване на котлона, поне аз както го правя), крем супа от тиквички (или други зеленчуци), които могат да се ядат и студени, всякакви зеленчуци на пара (броколи, карфиол, аспержи), не много лятно, но червено цвекло става прекрасно и е много вкусно на студена салата. Патладжан не съм правила защото имам много замразен от лятото още. Миш-маш става добре, но после трябва да се довърши на Соте, за да се сложат яйцата и сиренето (т.е. не е една стъпка). Варена царевица също, но тя е за по-късно лято. Хумус да, но ИП е само да се свари нахута. Ако имате ИП с функция за кисело мляко, аз там правя огромни количества целогодишно и особено лятото за таратор. Със сигурност ще се сетя и за други неща.

# 522
  • Варна
  • Мнения: 2 133
Здравейте! Имам два въпроса, ако са обсъждани, извинете ме, моля!
Какво е покритието отвътре на уреда и как стои въпросът с късното добавяне на подправки, например?

# 523
  • Мнения: 87
Покритието отвътре е неръждаема стомана. Знам, че се продава и допълнителна купа с друго покритие (керамика?), което се купува отделно, но уреда си идва с купа от неръждаема стомана.

Какво означава късно добавяне на подправки? Аз слагам сухите подправки преди готвенето, а свежите след готвенето (т.е. като спадне налягането и отворя капака).

# 524
  • гр. София
  • Мнения: 4 763
Здравейте! Имам два въпроса, ако са обсъждани, извинете ме, моля!
Какво е покритието отвътре на уреда и как стои въпросът с късното добавяне на подправки, например?
Всички подправки слагам в началото и затварям.

Общи условия

Активация на акаунт