Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

се променя - разгледайте новостите и споделете с нас впечатленията си Включете се
Проблемно забременяване
Консултативна тема за асистирана репродукция
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
45-59 от 992 отговора


Мнения: 456
[Здравейте!
Ето че приключи и моят първи опит Ин-витро, неуспешно.
На 41г съм имам общо 6-аборта.
След направени изследвания съм със две запушени тръби , но 4,6 Анти мюлеров хормон.
Направихме дълак протокол , който започна с Локрин депо....тежка стимулация с Гонал..9-дни по 375ед.
Извадиха 12 яйцеклетки от който 6 се оплодиха ИКСИ.
На 5 ден ми трансферираха 3, който били отлични, другите не ставали за замразяване.
Резултат Отрицателен....
Та искам да разбера,на тази възраст,мога ли да пробвам на спонтанен цикъл, при условие  , че имам добър яйчников резерв.
Благодаря!!

Здравейте PETYBETY,
винаги може да се пробва на спонтанен цикъл. Въпросът е защо? Смятам, че колегите са постъпили правилно – като са ви стимулирали. Все пак са извадени 12 яйцеклетки, а не една - колкото би имало на спонтанен цикъл.
  Според мен е много по-важен въпросът: Защо от три отлични бластоциста на 5 ден не се е имплантирал поне един. Смятам, че по-скоро трябва да се работи в тази насока. Нужни са допълнителни изследвания и процедури преди нова стимулация, за да не се повтори неуспехът.
  И така на въпроса ви може ли да пробвате на естествен цикъл – Отговорът ми е да, но по-голям шанс би имало след стимулация (когато сме отстранили всички пречки пред имплантацията).
С най-добри пожелания.
Доктор Георги Станулов.
Цитирай


Мнения: 2
Благодаря ви за изчерпателният отговор, не ми бяха направени,никакви допълнителни
изследвания, единствено , общоприетите , Хормонални...
Цитирай


Мнения: 456
  Скъпи участници в нашата консултативна тема,

  Виена ин витро център, в лицето на д-р Станулов, ще стартира публикуването на интересна информация, разделена в 4 кратки модула.  Фокусът ще бъде статистиката, която всяка клиника оповестява относно своята успеваемост.

  В първия модул, ще разясним значението на статичстическите данни и защо те са толкова значими. След това ще пристъпим към калкулацията и самата техника на изчисляване. В третата част ще дадем детайлна информация относно регулирането на такъв тип информация, както на територията на България, така и в международен план. За финал, ще обобщим най-важните аспекти и ще Ви посочим къде е важно да насочите своето внимание и да бъдете особено бдителни.

Започваме с първи модул:

   ПЪРВИ МОДУЛ
 
   Що е то „статистика“?

  Ако извадим определението от речник, то би звучало така: „Статистиката е математическа дисциплина, която изучава добиването на информация чрез анализ и интерпретация на емпирични данни, използвайки теорията на вероятностите“. Също така е важно да споменем теорията на вероятностите, която представлява математическата дисциплина, изучаваща закономерностите на случайните явления. Разбира се процесите при асистираната репродукция съвсем не са случайно явление.

  Позволете ми да разясня тези термини, що се отнася до  нашата работа и комуникацията ни с пациентите. Когато обясняваме, че вероятността за забременяване е 50 %, това не означава, че ако извършим 2 опита, то със сигурност ще получим положителен резултат. Вероятността, ни показва какво да очакваме при по-голям брой опити. Ако имаме 100 IVF цикъла при различни жени - при шанс за забременяване 50%, то можем да очакваме, че 50 от тях ще забременеят. Възможно е да се случи те да са 49 или 51, или 44 на 56, но колкото е по-голяма статистическата извадка, толкова повече резултатът се доближава до статистическата вероятност.
  За да можем да определяме каква е статистическата вероятност за забременяване при дадената двойка, трябва да сме много добре запознати с относителната честота на забременяване в конкретния център, именно защото: вероятността на едно събитие се пресмята преди провеждането на опита, но относителната честота се изчислява на базата на бременностите след множество IVF опити.
  Данните за успеваемостта са важни не само за пациентите, но и за самите клиники. Много важен е постоянният контрол на качеството. Тук на помощ идват статистиките. При най-малката неблагоприятна тенденция, трябва да се открие причината и да се вземат незабавни мерки.
Кое спомага за повишаване на успеваемостта?
  Три взаимносвързани фактора са много важни за да се постигне висока успеваемост. Задължителен е персонален подход към всеки индивидуален случай. Ако вземем предвид две пациентки на една и съща възраст, с еднакви нива на хормоните, това, което е най-благоприятно за първата пациентка, може да е абсолютно безрезултатно при втората. Положителните резултати нарастват, когато се съблюдават всички фактори за конкретния случай и се действа по индивидуална схема, отричайки напълно стандартизирания протокол при работа „на конвейер“.  Приемете примерът с готова дреха намерена в магазин и шиенето по мярка за конкретеня човек. Повечето марки разчитат на предоставяне на готови номера, но когато нещо е направено по-мярка за конкретния човек, вероятността да му е абсолютно точно е по-голяма.
  Както и в останалите сфери на съвременната медицина е нужно, да се използват както най-съвременните методи и техники, така и най-модерната апаратура. До голяма степен успеваемостта на даден център се дължи на следното: качеството на средите, които се използват за инкубация; качеството на ICSI микроскопите; benchtop инкубаторите; системите за филтрация на въздуха в лабораторията и много други фактори. Най-често ембриологичната лаборатория остава скрита за пациентите. А всъщност тя е двигателя и „сърцето” на един IVF център.
  Не по-малко важен фактор е подборът на максимално квалифициран персонал, който в усилията си и придобитите умения, спомага за повишаване на успеваемостта. Един компетентен и силно мотивиран екип превръща Вашата мечта в реалност! Необходимостта от развитие е от жизненоважно значение. Според латинска поговорка: „Non progredi est regredi” – „Да не се развиваш означава да изоставаш“. Асистираната репродукция е сфера, която търпи постоянен прогрес. Да се следят новостите, постоянното посещение на конгреси, уъркшопи и обучения е задължително.
  Всички тези фактори отговарят на въпроса: Защо статистиките са толкова важни? Защото, това което наистина има значение са резултатите от нашите процедури!
  С уважение,
  Д-р Георги Станулов
Цитирай


Мнения: 456
Нека започнем годината с надежда и вяра в доброто! Понякога ни се струва, че сме в безизходица, но дори тогава има светлина в тунела. Тази трогателна история го доказва. Не се отказвайте и се борете докрай за своите мечти! Нашият екип ще бъде Вашата подкрепа и кураж!

http://www.btv.bg/video/shows/predi-obed/videos/istorijata-na-edna-zhena-kojato-sled-diagnoza-rak-na-matkata-i-in-vitro-proceduri-rodi-zdravi-bliznaci.html
Цитирай


Мнения: 265
Здравейте, благодарим за надеждата Smile Дано тази година е благосклонна към нас Smile
Цитирай


Мнения: 6
Здравейте,
На 36 години съм и имам поликистоза.  На мъжът ми изследванията са в норма. Имам 5 стимулирани опита инвитро, но нито един успешен.  Два от тях завършиха с положителен тест.  При единият се оказа кухо яйце. Реагирам добре на стимулациите, вадят между 10 и 20 яйцеклетки, от които половината се оплождат, но една по една спират да се развиват. До стадий бластоцист остават 1-2 бр. Пила съм Инофолик. Имам и 2 опита с лека стимулация с цел да събираме ембриони, но и това не даде резултат. Първият път ембриона спря да се развива и не стигна до бластоцист, а вторият не се оплоди яйцеклетката.  Иначе са ми правили хистероскопия и там няма проблеми. Докторът каза, че проблема е в качеството на яйцеклетките и че няма повече смисъл да опитваме.  Предложиха ни донорска програма.
Моля за вашето мнение кога наистина трябва да се откажем от опитите.
Цитирай

София

Мнения: 423
Аз съм на 37 години, с нередовен (прескача през 1-2 месеца) цикъл.От една година и половина се опитваме да забременея. Направих си изследвания при гинеколог - прегледа ме, видеозон и цитонамазка. Каза, че всичко е наред. Чух от позната, че с високо TSH не мога да забременея и се сетих, че TSH-то ми е малко над нормата. Когато направих изследвания, то беше 6.9 и ендокриноложката ми каза, че трябва да го смъкнем на 1,5. Три месеца пих 1 ден 50мкг еутирокс и 1 ден 75мкг еутирокс и го смъкнах до 2,4. Ендокриноложката ми каза да пия още 3 месеца по - висока доза (75мкг - 5 дена и 50 мкг -2 дена). Щом за 3 месеца съм смъкнала 4 единици на ниска доза, с високата доза, ако падне под нулата мога ли да припадна или да ми се случи нещо лошо? Какво да правя ако и след смъкването на TSH не мога да забременея? Какви изследвания да направя и към кого ще ми препоръчате да се обърна? Искам да забременея по естествен начин.
« Последна редакция: чт, 05 яну 2017, 20:27 от violet_2006 »
Цитирай

София

Мнения: 33
Здравейте,
Поставена ни е диагноза неизяснен стерилитет.
Правим опити от 2г.
Аз съм на 32г. партньорът ми на 45г.
Прилагам изследванията, които съм си правила от дек. 2015.
Декември 2015, 3-ти ден от цикъла:
 Резултат                Референтни ст-ти

LH            11,02 mIU/ml    жени фол.фаза 1,9-12,5; ов.ф. 8,7-76,3, лут.ф. 0,5-16,9, менопауза 15,9-54,0

FSH          13.75 mIU/ml   жени фол.фазa 2.5-10.2, овул. фаза 3,4-33,4; лут. фаза 1,5-9,1, менопауза 23

Пролактин  17,56ng/ml     Жени 2,8-29,2, бременни 9,7-208,5, постменопауза 1,8-20,3

Естрадиол   40,76pg/ml     жени фол.фаза 19,5-144,2, овул.ф. 63,9-356,7, лут.фаза 55,8-214,2

Тестостерон 0,53 ng/ml    жени 0,14-0,76.
Януари 2016 , 3-ти ден
 Резултат                Референтни ст-ти
LH            9,55 mIU/ml    жени фол.фаза 1,9-12,5; ов.ф. 8,7-76,3, лут.ф. 0,5-16,9, менопауза 15,9-54,0
FSH          8,11 mIU/ml   жени фол.фазa 2.5-10.2, овул. фаза 3,4-33,4; лут. фаза 1,5-9,1, менопауза 23
TSH          3.280  mIU/l       0.27 - 4.20mIU/l3.280

стойност на Антимюлеров хормон:
2.03 ng/ml реф ст-ст 31-35г.; 0.03-7.15
TSH   S        2.68       µIU/ml     0,27 - 4,2     ECLIA
Free Т4 (fT4)   S        13.27       ng/l     9.30 - 17.00     ECLIA
Free T3 (fT3)   S        2.92       ng/l     2 - 4,40     ECLIA
ТАТ (Tg Ат)   S        10.01       IU/ml     0 - 115     ECLIA
A-TPO (MAT)   S        7.59       IU/ml     0 - 34     ECLIA
иохимия
Име на теста(изследване)       Резултат     Единици   Референтна стойност   Метод
Глюкоза       5.35       mmol/l     3.3-6.0     
Хормони
Име на теста(изследване)       Резултат     Единици   Референтна стойност   Метод
4-андростендион   H   3.49       ng/ml     F: 0.10-3.30; M: 0.60-3.10     
Инсулин       6.06       uU/ml     3,0-25,0 uU/ml     
HOMA       1.4            2-2.5 висока инсулинова чувствителност, добър гликемичен контрол; > 4.0 - понижена чувствителност към инсулин или инсулинова резистентност;> 8.0 - асоциира се с наличието на захарен диабет тип 2
Имаме разширена спермограма по Крюген с диагноза нормозооспермия 8%  при норма 4% и там всичко е отлично.
Препоръчаха ми да смъкна ТСХ и от август 2016 е със ст-сти
ТSH       2.18       µIU/ml

Дек. 2016          
ТSH       0.92       µIU/ml
смъкнах го, от 6 м но няма резултат

Имам 4 поредни месеца ( 09,10,11и 12.2016г.) фоликуметрия и проследявана овулация всеки месец имах доминантен фоликул и спонтанна овулация и и изключение на един със задържан фоликул, който се изчисти със следващ цикъл.
Правена ми е и цветна снимка на тръби и са двустранно проходими.
Бихте ли дали мнение относно хормоналния ми статус на база изследванията ми и дали според вас някой ст-сти не са високи с оглед на успешно забременяване и дали бихте препоръчали по нататъшен план на действие.

Благодаря Ви много!
Цитирай


Мнения: 456
Здравейте,
На 36 години съм и имам поликистоза.  На мъжът ми изследванията са в норма. Имам 5 стимулирани опита инвитро, но нито един успешен.  Два от тях завършиха с положителен тест.  При единият се оказа кухо яйце. Реагирам добре на стимулациите, вадят между 10 и 20 яйцеклетки, от които половината се оплождат, но една по една спират да се развиват. До стадий бластоцист остават 1-2 бр. Пила съм Инофолик. Имам и 2 опита с лека стимулация с цел да събираме ембриони, но и това не даде резултат. Първият път ембриона спря да се развива и не стигна до бластоцист, а вторият не се оплоди яйцеклетката.  Иначе са ми правили хистероскопия и там няма проблеми. Докторът каза, че проблема е в качеството на яйцеклетките и че няма повече смисъл да опитваме.  Предложиха ни донорска програма.
Моля за вашето мнение кога наистина трябва да се откажем от опитите.


Здравейте скъпа Ir Ka,
  реално имате две бременности от 5 стимулации, което е приемлив резултат. Основният въпрос е защо не е продължило развитието на ембрионите. Според мен има вероятност за генетичен проблем, който налага да се направят определени изследвания.
   Едва ли причината се крие в това, но предполагам имате изследвания за репродуктивен имунофенотип, антифосфолипидни антитела, генетични изследвания (включващи, но не ограничаващи се с тромбофилия, кариотип), изледвания на TSH, Prolactin, D3, B12.
  Единствено от вас зависи докога ще продължавате. Според мен, при положение, че отделяте над 10 яйцеклетки при стимулация и ако се открие (и неутрализира) причината за това ембрионите да не се развиват, мисля че има смисъл да опитате поне още веднъж.
Донорската програма е приемлива опция, която е със значителна вероятност за успех.
С най-добри пожелания.
Доктор Георги Станулов
Цитирай


Мнения: 456
Аз съм на 37 години, с нередовен (прескача през 1-2 месеца) цикъл.От една година и половина се опитваме да забременея. Направих си изследвания при гинеколог - прегледа ме, видеозон и цитонамазка. Каза, че всичко е наред. Чух от позната, че с високо TSH не мога да забременея и се сетих, че TSH-то ми е малко над нормата. Когато направих изследвания, то беше 6.9 и ендокриноложката ми каза, че трябва да го смъкнем на 1,5. Три месеца пих 1 ден 50мкг еутирокс и 1 ден 75мкг еутирокс и го смъкнах до 2,4. Ендокриноложката ми каза да пия още 3 месеца по - висока доза (75мкг - 5 дена и 50 мкг -2 дена). Щом за 3 месеца съм смъкнала 4 единици на ниска доза, с високата доза, ако падне под нулата мога ли да припадна или да ми се случи нещо лошо? Какво да правя ако и след смъкването на TSH не мога да забременея? Какви изследвания да направя и към кого ще ми препоръчате да се обърна? Искам да забременея по естествен начин.
Здравейте Violet_2006,
  смятам че отдавате прекалено внимание на TSH, като неглижирате редица други фактори. Според мен това, че нямате редовен цикъл и че от година и половина пробвате без успех е основният проблем. При ниво на TSH 2.4 е напълно възможно да забремеете, при положение, че липсват други пречки.
  Относно това, доколко е безопасна по-високата доза, може да се консултирате с вашия ендокринолог, и при положение, че е опитен специалист, не смятам, че трябва да се съмнявате в преценката му. Нивото на TSH, не може да падне под нула.
  Цитонамазката има съвсем слаба връзка със репродуктивните неуспехи. Относно ехографския преглед, на кой ден беше и какво точно показа?
  Смятам, че се нуждаете от незабавен преглед при специалист по репродуктивна медицина (на 2-4 ден от МЦ), оценка на яйчниковия резерв (FSH на 2-4 ден, АМН), Спермограма, Оценка на маточните тръби.
Цитирай


Мнения: 456
Здравейте,
Поставена ни е диагноза неизяснен стерилитет.
Правим опити от 2г.
Аз съм на 32г. партньорът ми на 45г.
Прилагам изследванията, които съм си правила от дек. 2015.
Декември 2015, 3-ти ден от цикъла:
 Резултат                Референтни ст-ти

LH            11,02 mIU/ml    жени фол.фаза 1,9-12,5; ов.ф. 8,7-76,3, лут.ф. 0,5-16,9, менопауза 15,9-54,0

FSH          13.75 mIU/ml   жени фол.фазa 2.5-10.2, овул. фаза 3,4-33,4; лут. фаза 1,5-9,1, менопауза 23

Пролактин  17,56ng/ml     Жени 2,8-29,2, бременни 9,7-208,5, постменопауза 1,8-20,3

Естрадиол   40,76pg/ml     жени фол.фаза 19,5-144,2, овул.ф. 63,9-356,7, лут.фаза 55,8-214,2

Тестостерон 0,53 ng/ml    жени 0,14-0,76.
Януари 2016 , 3-ти ден
 Резултат                Референтни ст-ти
LH            9,55 mIU/ml    жени фол.фаза 1,9-12,5; ов.ф. 8,7-76,3, лут.ф. 0,5-16,9, менопауза 15,9-54,0
FSH          8,11 mIU/ml   жени фол.фазa 2.5-10.2, овул. фаза 3,4-33,4; лут. фаза 1,5-9,1, менопауза 23
TSH          3.280  mIU/l       0.27 - 4.20mIU/l3.280

стойност на Антимюлеров хормон:
2.03 ng/ml реф ст-ст 31-35г.; 0.03-7.15
TSH   S        2.68       µIU/ml     0,27 - 4,2     ECLIA
Free Т4 (fT4)   S        13.27       ng/l     9.30 - 17.00     ECLIA
Free T3 (fT3)   S        2.92       ng/l     2 - 4,40     ECLIA
ТАТ (Tg Ат)   S        10.01       IU/ml     0 - 115     ECLIA
A-TPO (MAT)   S        7.59       IU/ml     0 - 34     ECLIA
иохимия
Име на теста(изследване)       Резултат     Единици   Референтна стойност   Метод
Глюкоза       5.35       mmol/l     3.3-6.0     
Хормони
Име на теста(изследване)       Резултат     Единици   Референтна стойност   Метод
4-андростендион   H   3.49       ng/ml     F: 0.10-3.30; M: 0.60-3.10     
Инсулин       6.06       uU/ml     3,0-25,0 uU/ml     
HOMA       1.4            2-2.5 висока инсулинова чувствителност, добър гликемичен контрол; > 4.0 - понижена чувствителност към инсулин или инсулинова резистентност;> 8.0 - асоциира се с наличието на захарен диабет тип 2
Имаме разширена спермограма по Крюген с диагноза нормозооспермия 8%  при норма 4% и там всичко е отлично.
Препоръчаха ми да смъкна ТСХ и от август 2016 е със ст-сти
ТSH       2.18       µIU/ml

Дек. 2016          
ТSH       0.92       µIU/ml
смъкнах го, от 6 м но няма резултат

Имам 4 поредни месеца ( 09,10,11и 12.2016г.) фоликуметрия и проследявана овулация всеки месец имах доминантен фоликул и спонтанна овулация и и изключение на един със задържан фоликул, който се изчисти със следващ цикъл.
Правена ми е и цветна снимка на тръби и са двустранно проходими.
Бихте ли дали мнение относно хормоналния ми статус на база изследванията ми и дали според вас някой ст-сти не са високи с оглед на успешно забременяване и дали бихте препоръчали по нататъшен план на действие.

Благодаря Ви много!


Здравейте lilijo,
  Вероятно, наистина се касае за неизяснен стерилитет. Това, че имате спонтанна овулация е изключително обнадеждаващо. Предполагам сте изследвали нивото на Прогестерон около седмица след овулацията?
  Много положителни са  вашата възраст и нивото на АМН.
  Две години опити, особено съпроводени с проследяване на овулацията, а и при положение, че нивата на ТСХ, вече са оптимални - са доста. Бих ви препоръчала, да се замислите за провеждането на вътрематочна инсеминация.
  Не е невъзможно спонтанно да забременеете, особено при положение, че всичко изследвано досега е ОК. Просто понякога търпението се изчерпва и е редно да се пристъпи към следващата стъпка.
  Има някои допълнителни изследвания, които могат да се направят, но понякога причината за стерилитета остава наистина неизяснена.
  Не спирайте да опитвате!
  Планът е следния:консултация с репродуктивен специалист и евентуално пристъпване към Инсеминация.

   Доктор Ралица Сенкова.
Цитирай


Мнения: 821
Здравейте, въпросът ми е : при ин витро процедурите, знаем точна дата на пункция и точна дата на трансфер. То тогава асо трансферът е правен например на 01.01.17 то трети месец от бременността кога е? Обърквам се с г.с. при естественото забременяване.
Цитирай


Мнения: 456
Здравейте, въпросът ми е : при ин витро процедурите, знаем точна дата на пункция и точна дата на трансфер. То тогава асо трансферът е правен например на 01.01.17 то трети месец от бременността кога е? Обърквам се с г.с. при естественото забременяване.

  Здравейте скъпа mileneira,
  Гинеколозите по принцип използват датата на последната редовна менструация(ПРМ) за да датират бременността. От нея по формулата на Naegele (+7дни – 3 месеца) се определя вероятния термин. После чрез изваждане на месеците от термина изчисляват, кога влизате в съответния месец.
  Този метод има едно огромно предимство – лесен е. Има и няколко недостатъка:
  Тотално неприложим е при жени с много нередовен цикъл (при жени с цикъл на няколко месеца например).
  Реално през първите две седмици от ПРМ жената изобщо не е бременна и това води до объркване при доста пациентки.
  Друг повод за объркване е и фактът, че бременността считано от ПРМ продължава около 40 седмици, което е десет месеца по 4 седмици. Сметката се обърква първо от двете „виртуални” седмици в началото и от това, че стандартните месеци са по-големи от 28 дни.
  За някои гинеколози, месеците са тотална отживелица и те предпочитат да говорят в седмици (пак считано по ПРМ), защото е по-прецизно.
  При жените заченали чрез инвитро се знае точния ден на оплождането (пункцията) има календари и апликации с които можем да датираме с точност бременността. За удобство може да приемем, че две седмици по-рано е била последната редовна менструация. Това в повечето случаи не е вярно, но с една проста аритметика ги приравняваме към останалите.
  В приложения от вас случай трансфер на 01.01.2017: връщаме 3-5 дни (в зависимост от това на кой ден е бил трансфера) до пункцията и още две семици за да получим „виртуалната” дата на ПРМ (както вече казах, тя не съвпада с ПРМ).  Оттам нататък е лесно: Naegele, календари, апликации и всичко използвано за стандартното датиране.
   Точното определяне на термина е от изключително значение, за следенето на бременността. То става най-прецизно, ако знаем точната дата на оплождането при Инвитро.
  В случаите на спонтанно забременяване е добре, при измерване на Нухалната Транслуценция 11-13г.с. да се преизчисли термина според размера на ембриона (особено при жени с нередовен цикъл). Смята се, че терминът се изчислява по-прецизно така, отколкото с фомулата на Naegele (дори и тя да е адаптирана спрямо дължината на цикъла на конкретната жена).
  Надявам се, че съм бил изчерпателен и не съм ви объркал още повече.
  Доктор Георги Станулов.
Цитирай


Мнения: 821
Ще се опитам да разбера вашето обяснение за което Ви благодаря. Последната ми менснуация започна на 16.12.16 г. Пункцията ми беше на 27.12.16 г.в 12:10 часа Трансфер на 01. Януари 2017 г.  В 13:00 часа.
Менструация ми е винаги на 28 дни. Казаха ми да пия фолиева киселина до края на 3- ти мес. От бременността. Естрофем трябва да приемам до 10 седм. От бременността. Незнам как да ги изчисля, моля помогнете, до коя дата трябва да приемам въпросните лекарства?
Благодаря!
Цитирай


Мнения: 220
Здравейте,

С мъжът ми правим опити за бебе от септември 2014г, но много скоро след това се оказа, че имам тежко изразена дисплазия на шийката на матката и през 2015г ми бяха направени 2 LEEP процедури. Четох, че след тези процедури има завишен шанс за зачеване, но при нас това не се случи. Аз съм на 31г, а той на 36г и мисля, че сега е момента да се консултираме с репродуктивен специалист и да си направим всички нужни изследвания. Колко скоро бихме могли да си запишем час при вас? Предстои ни пътуване прези юни, което не смятам, че бихме могли да отложим, а ми се искаше да сме направили каквото можем до тогава.

Благодаря Ви предварително за отделеното време и внимание!
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
45-59 от 992 отговора