Изключителното значение на чревната микрофлора за здравето на бебето

  • 11 707
  • 88
  •   1
Отговори
  • Мнения: 1 180
Всички бактерии, които присъстват в човешкото тяло, са познати под общото название микробиом. Средно 90% от всички бактерии се намират в червата. Колонизацията на стомашно-чревния тракт има решаващ принос за изграждане на имунната система в детска възраст.
Подобно на краткосрочните ефекти върху здравето на децата, свързани с честотата на инфекциите, резултатите от научните изследвания показват, че чревната микрофлора може да има и по-дълготрайни ефекти върху здравето като развитие на алергии, затлъстяване и метаболитен синдром. Ето защо бъдещото добро здраве започва в ранна детска възраст.

Колонизиране на червата при новородените
Има индикации, че бактериалната колонизация при хората започва още от утробата. По-нататъшното развитие на чревната микрофлора е повлияно допълнително не само от вида на раждането и заобикалящата среда, а и от всички възможни антибиотични терапии в първите няколко месеца от живота и най-вече от хранителния режим.

Кърмата – синбиотичният хранителен продукт
Кърмата е оптималната храна за едно новородено. Освен множество важни компоненти тя съдържа и пробиотична бактерия, и човешки олигозахариди (пребиотици), които играят роля за оформяне на здравето и физиологията на чревната микрофлора при новородените. Бактериите навлизат в кърмата отвън, но също така е вероятно това да се случва и чрез ендогенен трансфер.

Пробиотици и пребиотици в преходните млека за кърмачета
Желателно е новите открития относно съдържанието на кърмата също да бъдат приложени в млечните формули, така че бебета, които не са кърмени, да могат да получат предимствата от приема на пребиотици и пробиотици за развитието на чревната си микрофлора както своите връстници, които са кърмени. В действителност единствено HiPP предлага преходни млека за кърмачета с пробиотици и пребиотици (т.нар. Combiotic преходни формули). Другите формули съдържат или само пробиотици, или само пребиотици, или никоя от двете съставки. В допълнение към всички бактерии, използвани в преходните храни за кърмачета, бактерията L. fermentum, която се използва в преходните формули HiPP Combiotic, е с произход кърма.

Изводи:
Майчиното мляко е най-добрата храна за едно новородено заради широкия спектър от полезни бактерии в него. Ако поради някаква причина не можете да кърмите, обърнете се към Вашия педиатър. За некърмени деца след шести месец препоръката може да бъде да се използват храни, които съдържат бактерии, често срещащи се в кърмата като пробиотици. Пробиотикът Lactobacillus fermentum, използван в преходни формули HiPP Combiotic се открива в кърмата по-често от всяка друга пробиотична култура, използвана понастоящем в преходните формули за кърмачета.

Включете се в играта на HiPP
Отговорете до 30.10.2016 г. на въпроса кой е пробиотикът, съдържащ се в преходни формули HiPP Combiotic и можете да спечелите едно от десетте пъстри шишета на HiPP и мостри от двата продукта HiPP Combiotic.

Последна редакция: пт, 21 окт 2016, 10:22 от Редактор*

# 1
  • плевен
  • Мнения: 450
Пробиотик – млечо-кисела култура, първоначално изолирана от майчино мляко. Кърмата съдържа разнообразие от естествени пробиотични култури.

# 2
  • Мнения: 574
Пробиотикът Lactobacillus fermentum, използван в преходни формули HiPP Combiotic се открива в кърмата по-често от всяка друга пробиотична култура, използвана понастоящем в преходните формули за кърмачета.

# 3
  • Лясковец
  • Мнения: 764
С Пробиотик – млечо-кисела култура, първоначално изолирана от майчино мляко. Кърмата съдържа разнообразие от естествени пробиотични култури.

# 4
  • Мнения: 996
Пробиотик – млечо-кисела култура, първоначално изолирана от майчино мляко. Кърмата съдържа разнообразие от естествени пробиотични култури.

# 5
  • Мнения: 3 841
Млечно-кисели култури-Lactobacillus fermentum hereditum

# 6
  • Мнения: 528
Пробиотикът Lactobacillus fermentum, който се намира в майчинстс кърма се използва в преходните формули HiPP Combiotic! Кърмата е най-добрата храна за бебчетста. Дъщеричката ми е на 5 месеца и все още използва пробиотик, въпреки че е изцяло на кърма. Коремчето й е добре и спи спокойно. 💚

# 7
  • Мнения: 608
Пробиотикът Lactobacillus fermentum, използван в преходни формули HiPP Combiotic се открива в кърмата по-често от всяка друга пробиотична култура, използвана понастоящем в преходните формули за кърмачета.

# 8
  • cloud number 9
  • Мнения: 92
С Пробиотик – млечо-кисела култура, първоначално изолирана от майчино мляко.

# 9
  • София
  • Мнения: 561
Пробиотикът Lactobacillus fermentum, използван в преходни формули HiPP Combiotic се открива в кърмата по-често от всяка друга пробиотична култура, използвана понастоящем в преходните формули за кърмачета.

# 10
  • София
  • Мнения: 572
Млечно-кисели култури-Lactobacillus fermentum hereditum.

# 11
  • Мнения: 2 112
Пробиотикът Lactobacillus fermentum е този, който се използва в преходни формули HiPP Combiotic.

# 12
  • Мнения: 2 607
Пробиотикът Lactobacillus fermentum, използван в преходни формули HiPP Combiotic се открива в кърмата по-често от всяка друга пробиотична култура, използвана понастоящем в преходните формули за кърмачета. Ние вече сме на 2г., но използвахме млякото Хип комбиотик от самото начало и никога не сме имали стомашно-чревни проблеми. Препоръчвам го!

# 13
  • Мнения: 1 429
Пробиотикът Lactobacillus fermentum, използван в преходни формули HiPP Combiotic се открива в кърмата по-често от всяка друга пробиотична култура, използвана понастоящем в преходните формули за кърмачета.

# 14
  • София
  • Мнения: 1 860
Пробиотикът Lactobacillus fermentum, използван в преходни формули HiPP Combiotic се открива в кърмата по-често от всяка друга пробиотична култура, използвана понастоящем в преходните формули за кърмачета.

Общи условия

Активация на акаунт