Рецепти за Airfryer фритюрник PHILIPS HD9220/20 BLK

  • 227 159
  • 733
  •   1
Отговори
# 225
  • Мнения: 9 107
Много благодаря. А  тавата ползвате ли за сос, заедно с каквото и да се пържи в кошницата, едновременно?

# 226
  • Мнения: 14 068
Има си отделни съдове за уреда, но се купуват допълнително (и не са евтини). В това, в което се поставя кошницата за пържене, не се готви. Там отива отделената при готвенето мазнина.

# 227
  • Мнения: 1 265
Много благодаря. А  тавата ползвате ли за сос, заедно с каквото и да се пържи в кошницата, едновременно?

Пеп - в тавичката /основната се стича мазнина, трохички от панираните нещица и др. Аз когато искам да пека нещо със сос, махам гофрираната кошница и слагам порцеланова или тези алуминиевите еднократните. Моят фритюрник има една решетка и на нея слагам зеленчуци - морков, чушка, лук кръгове - и докато се изпече месото стават и те.

# 228
  • Мнения: X
Аз пазя тавичката под решетката, че нали е с някакво специално покритие и да не вземе нещо да залепне.
 Правих бързи кюфтета за вечеря, станаха уникални, с коричка и сочни, като пържени, но не толкова калорични.

# 229
  • София
  • Мнения: 940
Някой случайно да е пробвал панирани калмари да приготви с уреда?  За тези полуготовите ме интересува.

# 230
  • Мнения: 14 068
Аз съм пекла от замразените калмари от Лидл. Но вече нямам спомен какви бяха, т.е. дали са били панирани.

# 231
  • Мнения: 9 107
да, панирани са  Peace  Благодаря ти много, бях готова да сложа нещо да се готви в тенджерата под решетката.
Благодаря на всички ви, дами!  bouquet
Няма да може да се готви заедно в тавичка отдолу и кошницата - като се сложи кошницата, тя пада в съда и има 1см място най-много. Хубавото е, че бързо се готви иведнага след едната партида, може да се зареди втора партида. Значи ако си бяхме редовни 5-6 човека у дома, тоя уред хич не ме устройваше. Ама сега сме 3, става.
Направих крилца - охладени купих, овкусих с подправки. Не ги обръщах, за 19 мин бяха готови. Ама си подбрах едри Simple Smile Мъж ми, скептично настроен за "тая тенджера" откакто вчера я носеше, изяде тройка и одобри.

# 232
  • Мнения: X
Редовно правя калмарите от Лидъл на уреда, стават уникални.
Правя сосче от кисело мляко с лимон, сол  и мааалко черевено пеперче в една малка сосиерка и всички си облизват пръстите.

# 233
  • София
  • Мнения: 940
За тях точно питах, моля да споделите как ги правите, т.е. на колко градуса и за колко време.

# 234
  • Мнения: X
Най - важно е да са дълбоко замразени.
Подгрявам уреда 3 минутки и ги слагам в топлата кошница и слагам и допълнителна решетка и отгоре още един ред. След 7 минути на 200 градуса отварям да видя цвета харесва ли ми, ако са бледи, затварям и увеличавам още времето, докато станат карамелени.

# 235
  • София
  • Мнения: 940
Благодаря, ще пробвам тези дни.

# 236
  • София
  • Мнения: 1 241
И аз имам такъв уред от една седмица и се опитвам да му намеря приложение. Имах илюзията, че ще напълня кошницата със зеленчуци и то ще ги обдуха и запече и ще стант едни вкусни и хрупкави, но не се получи така. И сега трябва да му измисля как да го използвам максимално.

Правих успешно картофки и малки кюфтенца. Снощи изпекох 2 чушки - също станаха. Правих и тиквички на пръчици, оваляни в галета - също успешно, но мислех, че ще си останат твърди и хрупкави, а те се спаружиха като пържените. Но на вкус бяха добре.

Чета тук, а в клипове в youtube, че се правят дълбоко замразени продукти. Мисля да направя пак малки кюфтенца, да ги замразя и чак тогава да ги пържа. Мислите ли, че ще стане, правили ли сте? Също и картофени кюфтенца обмислям.

Правили ли сте нещо като запеканка в уреда? Картофи с мляко, яйца и подправки. Нямам съд за готвене в комплекта, но мога да използвам еднократна алуминиева чинийка. Това е нещо, което обичам. Пържоли рядко правя, но прочетох, че ги накисвате в марината предварително, ще го имам предвид.

# 237
  • Мнения: 14 068
Днес правих свинско на хапки в уреда. Един час стоя в марината от унисос, куркума, черен пипер, мащерка, подправка за скара и олио. Първите две минути пекох на 200гр., после 16 мин. на 175 гр. Получиха се вкусни и крехки.
Замразените продукти - кюфтета, калмари, банички, картофи, стават чудни.

# 238
  • София
  • Мнения: 1 241
Мерси Дара, ще пробвам още утре. За замразените картофи бях сигурна, но предпочитам да ги избягвам, макар че стават много вкусни.

# 239
  • Мнения: 9 107
можеш ти да си бланшираш и замразяваш картофи. Като подсушиш добре, замразяваш в тава, на 1 ред (или табла) и после събираш в торба. Така лесно се разделят и пържиш колкото искаш.

Общи условия

Активация на акаунт