dr.Oetker

  • 3 673
  • 12
  •   1
Отговори
  • Мнения: 3 562
Аз съм фен на кремчетата на Йоткер, но искам да питам някой пробвал ли е тези без варене Paradies.
Все ги заглеждам в магазина и ги подминавам, ако някой има инфо дали стават, моля да сподели  Laughing

# 1
  • София
  • Мнения: 2 300
Хубави са. Поне на мен ми харесват.

# 2
  • Мнения: 390
много са хубави, обичам и тези (пак без варене) от серията Галета - разликата в двата вида май е че едните се правят с 350, а другите с 500 мл. мляко

# 3
  • Мнения: 148
Страхотни са! Правила съм и торта с тях и готов блат - става супер!

# 4
  • Sofia
  • Мнения: 6 235
Цитат на: Echo
Страхотни са! Правила съм и торта с тях и готов блат - става супер!

и аз съм правила с тях торта пак с готов блат...супер са

# 5
  • Мнения: 3 562
На опаковката на крема без варене - Paradies пише, че ако се замрази ще стане като сладолед. Хубаво - замразих кремчето, обаче сега с чук и длето няма да мога да си хапна. Ако го оставя да се размрази, дали ще стане нещо ...  Thinking  Thinking  Thinking
Или направо да хвърлям  Thinking  Thinking  Thinking

# 6
  • Мнения: 390
не хвърляй
аз съм забелязала, че ако оставя охладения крем дълго извън хладилника се втечнява леко
предполагам, че и замразения ще се отпусне (ако няма кристали, които да го разводнят)

# 7
  • Мнения: 148
Не хвърляй! След като се размръзне не е така пухкав, но определено става за ядене. И на мен ми се е случвало да го забравя в камерата Grinning

# 8
Iskam da vi popitam kak gi pravite tezi bez vareneto

# 9
  • Мнения: 3 562
Цитат на: pepi_hg
Iskam da vi popitam kak gi pravite tezi bez vareneto

Конкретно този, който аз правих - 300мл. студено пр.мляко + пакета с кремчето и с миксера .... става като разбити белтъци.
Просто следвай указанията на опаковката  Laughing

# 10
  • Мнения: 3 562
А колкото до моя замръзнал крем - след като се размрази половинката го изяде ...
Още е жив  Wink  Wink  Wink

# 11
Zdrawei Echo,

a kak prawish tazi torta s gotowi blatowe i krema bez warene?

Blagodarja predwaritelno za otgowora ti  Simple Smile

# 12
  • Мнения: 148
Здравей Госте,
Извинявай, че отговарям със закъснение, но чак сега видях питането ти. Дано не съм закъсняла.
А сега по същество:
Купувам си готови блатове (на Royal Cake например не са лоши) - може какао, може и бели. В опаковка обикновено са 3 блата, които са достатъчно за торта.
В различни съдове разбивам поне 2 вида от крема, както е описано на пакетчето - в 200 мл. студено прясно мляко за 3 мин.
И започвам да редя - блат, крем, може и парченца плодове.
Сиропирам блатовете с подсладена вода + есенция, или сок от компот.
Последния път си разбих и от 3-те вида - ягодов, ванилия, шоколад. Най отдолу върху блата наредих банани и намазах с шоколадовия крем, следващия блат намазах с намачкани малини (бяха ми донесли от някакво село) и ягодов крем, последния блат, както и отстрани намазах с ваниловия крем. Украсих със смлени орехи и щоколадови пръчици.

2-ри вариант:
С какаови блатове.
Средния блат се разрязва на концентрични пръстени с помощта на чинии с различен диаметър. Приготвят се ванилов и шоколадов крем. Най-отдолу се слага цял блат, сиропира се и се намазва тънко с шоколадов крем, върху него се редят от пръстените през един и празното място се запълва с ванилов крем, после се слагат останалите пръстени върху участъците с крем и пак празнините се запълват с ванилов крем. Отгоре се слага последния блат и цялата торта се намазва с шоколадов крем и се украсява по желание. После когато се режат парчета, в средата на парчето се получава шах-мат ефект и стои красиво. Същия ефект може да се получи и ако се вземат бели блатове и се разменят местата на ваниловия и шоколадовия кремове.
Дано съм обяснила всичко ясно, че е малко завъртяно.
Ако има нещо - питайте!
Успех!

Общи условия

Активация на акаунт