мили мами, как се правят дробчета с лук??

  • 47 483
  • 19
  •   1
Отговори
  • 1
  • 2
  • Всички
как се правят пилешки дробчета с лук? аз имам една опаковка, ама не знам технологията на таз история, трябва ли дробчетата да се варят предварително преди да се задушат с лука??мерси предварително

специално голямо Благодаря на Пела за кекса за 10 мин, които стана супер!!! и на Дани за макароните на фурна!!!експериментирам аз с вашите рецепти Simple Smile

# 1
  • Мнения: 4 358
Аз ги правя така:

слагам дробчетата в тавичка, сипвам вода да ги покрие, добавям малко олио и слагам във фурната за около 30-тина минути (до готовност на дробчетата).
Изваждам от фурната, добавям нарязан лук, сол, черен пипер, малко оцет и захлупвам за 10-тина минути, за да се задуши (не връщам тавичката във фурната).
Така лукът е съвсем леко задушен, затова не го препоръчвам за слаби стомаси.

Ще ми бъде много интересно да науча и други рецепти за дробчета с лук  Grinning

# 2
  • Мнения: 2 000
Цитат на: tedi_b
Аз ги правя така:

слагам дробчетата в тавичка, сипвам вода да ги покрие, добавям малко олио и слагам във фурната за около 30-тина минути (до готовност на дробчетата).
Изваждам от фурната, добавям нарязан лук, сол, черен пипер, малко оцет и захлупвам за 10-тина минути, за да се задуши (не връщам тавичката във фурната).
Така лукът е съвсем леко задушен, затова не го препоръчвам за слаби стомаси.

Ще ми бъде много интересно да науча и други рецепти за дробчета с лук  Grinning


И аз ги правя по подобен начин, само че слагам дробчетата едновременно с лука, сол, чубрица и пъхам всичко във фурната да се задушава. Вода не слагам. Много бързо стават - за около 25-30 мин.

# 3
  • Варна
  • Мнения: 6 878
Преди да правя каквото и да е с пилешки дробчета, винаги преди това ги заливам със студена вода и оставям да заврят. И 5 минути са достатъчни за да 'излезе' кръвта. Изплаквам ги и после по предназначение. Само така не ми горчат.

# 4
  • Мнения: 2 452
Аз правих дробчета с лук преди една седмица и понеже не знаех как се разтърсих из нета. Оттам научих следния вариант. В тиган се изпържва бекон. В мазнината от бекона (който се вади след като е готов) се пържи лук и резенчета ябълки. Добавят се дробчетата. След като всичко се изпържи добре се връща бекона и се налива червено вино, като ястието се вари на тих огън, докато сосът остане съвсем малко. Сервира се с варен ориз. Е, добавят се сол, пипер и т.н. на вкус.

# 5
  • Мнения: 390
една връзка пресен лук, дробчета (може сърца и воденички - аз ги предпочитам), вода, чаша червено вино, кервиз (малко) и олио
слагам всичко на веднъж в тавичка и запичам във фурната, става чудно

# 6
Ако искаш наистина предварително свари дробчетата. После в дълбока тенджера се слага олио и малко сол (за да не пръска), прибавят се дробчетата, като се позапържат ги обръщаш и прибавяш нарязания на филийки лук. Слагаш капака и оставяш на тих огън 10-15 мин., прибавяш 1/2 ч.ч. вино, 1 л. соев сос (внимавай да не пресолиш със соевия сос) и пакетче чесън на прах. Когато е почти готово разбиваш една-две лъжици брашно с малко вода и добавяш към дробчетата, да поври още две-три минути и е готово. Пропорцийте са според вашия вкус, у дома слагаме повече лук, защото много го обичаме. Яденето става много сполучливо, ако се добавят и нарязани на филийки гъби.

# 7
  • Мнения: 4 358
Цитат на: Flash*
Преди да правя каквото и да е с пилешки дробчета, винаги преди това ги заливам със студена вода и оставям да заврят. И 5 минути са достатъчни за да 'излезе' кръвта. Изплаквам ги и после по предназначение.

Флаш, мерси! Най-после да чуя бърз вариант за "излизане" на кръвта!
Аз ги кисна по цял ден във вода и я сменям на всеки час... представи си само колко занимавка е  Neutral Face

# 8
  • out of space
  • Мнения: 8 573
Аз не ги варя, но ги измивам едно по едно на течаща вода- така хем оглеждам за жлъчки, хем измивам кръвта. Режа на полумесеци много лук- 4-5 глави. Слагам дробчетата в силно сгорещена мазнина и след 5 мин. добавям лука. Бъркам от време на време. Към края добавям 1 чаша бяло или червено вино, може и бира, черен пипер, сол и малко дафинов лист. Понякога, когато имам, слагам и една малка кофичка заквасена сметана- става много вкусно! Когато са без сметана, настъргвам кашкавал при поднасянето, още до като са топли.

# 9
  • София
  • Мнения: 4 272
Аз ги правя така: Накисвам ги в прясно мляко за около 1/2 час, после изсипвам млякото, в което са киснати, слагам ги в намазнена тавичка, посолявам ги, отгоре нарязвам кръгчета лук и ги заливам с прясно мляко. Пекат се на силна фурна, докато останат на мазнина. Така стават много вкусни , а и не се въртиш около печката да ги пържиш.

# 10
  • Мнения: 871
Пилешки дробчета с гъби и лук

1 кг пилешки дробчета, 400 г гъби, 2 глави лук, 1 ч.ч. брашно, 1 ч.ч. червено вино, сол, черен пипер, чесън на прах, индийско орехче

Пилешките дробчета се измиват добре на течаща вода в гевгир и се отцеждат много добре и се разбъркват с подправките : сол, чесън на прах, индийско орехче и черен пипер. Дробчетата се овалват в брашното и в горещо олио леко се запържват. Нарязват се главите лук и се запържват, добавят се нарязаните на филийки гъби и се запържват добре. Овкусява се със сол и черен пипер. В огнеупорен съд се поставят дробчетата, лук с гъбите, залива се с 1 ч.ч. червено вино и се задушава 10 минути.

# 11
  • Варна
  • Мнения: 6 878
Цитат на: tedi_b
Флаш, мерси! Най-после да чуя бърз вариант за "излизане" на кръвта!
Аз ги кисна по цял ден във вода и я сменям на всеки час... представи си само колко занимавка е  Neutral Face


Пробвай веднъж и виж каква вода и колко плуващи ***** ще изхвърлиш. А и така по-лесно ги нарязвам на дребно, щото така ги обичат моите хора като ги правя по 'селски'.

# 12
  • Мнения: 390
аз сега сигурно най-тъпия въпрос на света ще задам ама някъде четох никакъв дроб да не се яде по време на бремеността, а другаде като говореха за витамини и минерали необходими на бремените и в кои продукти се съдържат май споменаваха черен дроб??? та въпроса ми е МОЖЕ ЛИ? аз `щот не запомних и за всеки случай не ям

# 13
леле, чуднички станаха тез дробчета, мен ме домързя да ги варя предварително, та по метода на Ерика с лук, само че без вино, а с вода, че моят съпруг не близва алкохол и го усеща дори ако е сготвен, май ще ги правя по често отсега нататък.мерси на всички, ама супер сте ей

# 14
  • Мнения: 307
Аз ги правя така:  Първо заду6авам лука, който е нарязан на едро - 1 глава, ако е малка и пове4е, после прибавям гъби (може и без тях) и накрая дроб4етата, слагам подправки- 4ер пипер, 4убрица, сол. Става много бързо.

# 15
  • Мнения: 645
Пилешки дробчета с пикантен ориз




ПРОДУКТИ:
250 г пилешки дробчета; 300 г ориз; 1 глава лук, ситно нарязан; 2 стръка зелен лук, нарязан на кръгчета; 3 -4 склидки чесън, ситно нарязани; 1 червена пиперка, нарязана на лентички; 1 зелена пиперка, нарязана на лентички; 4 с.л. олио; 125 мл пилешки бульон; ? ч.л. смлян кимион; щипка карамфил; черен пипер; лютив червен пипер; сол; 2 с.л. магданоз, ситно нарязан;


 
ПРИГОТВЯНЕ:
Сварете ориза за около 20 мин в 600 мл подсолена вода. Излейте в цедка да се отцежда. Измийте дробчета на течаща вода в цедка, добре изцедете, подсушете и нарежете на парченца.
Загрейте олиото и запържете в него за около 5 минути лука, чесъна, чушките и зеления лук. Прибавете дробчетата и задушавайте като разбърквате. Прибавете подправките и ориза. Залейте с бульона и задушавайте още 2 минути на висока температура като разбърквате. Поднесете поръсено със ситно нарязания магданоз

# 16
  • Мнения: 416
Малко импровизация  Simple Smile  - Пилешка дробсърма

    1 пакет пилешки дробчета
    1 ч.ч (непълна) ориз
    250г гъби - по желание, може и без
    1-2 глави лук
    магданоз, черен пиер, сол

    Дробчетата се измиват и се нарязват на дребно. Запържват се лука и ориза с малко олио, добавят се дробчетата и гъбите и след 1-2 мин се сваля от котлона. Добавят се подправките и магданоза и всичко се изсипва в тавичка. Долива се вода(може и зеленчуков бульон). Пече се на умерена фурна около час. Когато е почти готово се прави заливка като за мусака или дробсърма. Става много вкусно..  Wink

# 17
Здравей,тази рецепта съм я приготвял много пъти.
При пилешките дробчета не е задължително да се изкисват,достатъчно е да се препенят един-два пъти.Нарязва се лук около два пъти колкото е дроба и се задушава.Подправя се с черен пипер,сол,може и кимион (по желание) и се изсипва в един гювеч.Прибавят се и препенените дробчета.Налива се една чаша вино(каквото има) и една чаша вода.Обърква се всичко,и се слага във фурната.Пече се около час,час и половина, докато изври виното с водата.
Поднася се топло с вино"Асеновградски Мавруд"реколта1996.На запалени свещи.  
 Laughing  Laughing  Laughing  Добър апетит!!!!

# 18
  • Мнения: 5 251
Преди време имаше такава тема,виж тук  Simple Smile

# 19
  • Хасково
  • Мнения: 995
Аз ги пиготвям така: нарязвам суровите дробчета слагам ги да заврят 5 мин. за да може да се отпенят. През това време задушавам в олио 6-7 средно големи глави лук като поомекне слагам 1 и 1/2 бебешко бурканче доматено пюре 1-2 мерителни лъжички от адапт.мляко червен пипер това повира 5 мин. Отцеждам дробчетата от водата сипвам ги в тенджра от йенско стъкло слагам сместа от лук и домати, доливам 1  бебешко бурканче вода 1 дафинов лист, черен пипер и сол слагам капака и за около 15-20 мин във фурната.
Да ви е сладко!

Общи условия

Активация на акаунт