Оправдани ли са парите за мултикукър?

  • 72 733
  • 61
  •   1
Отговори
# 30
  • Мнения: 207
Много харесвам Мултикукъра си.Моят е испански -Taurus и не е от най-скъпите.
Трябваше да избирам между него и нова тенджера.Обаче една свястна тенджера струва също над 100лв.
Правя кекс и сладкиши,кремове.
Готвя боб,леща,супи,яхнии,ориз,сарми.Паста също.И сладко съм варила.Само баница не мога да направя.
Задушеното свинско и пилешките пържоли стават перфектни,изобщо не са сухи.
Нищо не залепва,не загаря и да го забравя се изключва сам.
Случвало се е да го оставя включен и да отида до магазина.
И не на последно място- по-малко ток.


Линк да го видим?  Heart Eyes

# 31
  • Пловдив
  • Мнения: 2 877

Та, като махна боб и зеле/сарми, които знам, че някои хора готвят в тенджера под налягане, какво готвите в кукърите?
Аз готвя почти всичко в кукъра напоследък - супи, яхнии, паста, пека месо, задушаваме зеленчуци. Когато бързам, приготвям гювеч за не повече от 50-60 минути. Ако имам време до обяд/вечеря ползвам програмата за бавно готвене. Правя кисело мляко и много, много други неща. Simple Smile
Както някой преди мен отбеляза - ориз, приготвен в кукъра, е просто страхотен.

# 32
  • Мнения: 19 706

Та, като махна боб и зеле/сарми, които знам, че някои хора готвят в тенджера под налягане, какво готвите в кукърите?
Аз готвя почти всичко в кукъра напоследък - супи, яхнии, паста, пека месо, задушаваме зеленчуци. Когато бързам, приготвям гювеч за не повече от 50-60 минути. Ако имам време до обяд/вечеря ползвам програмата за бавно готвене. Правя кисело мляко и много, много други неща. Simple Smile
Както някой преди мен отбеляза - ориз, приготвен в кукъра, е просто страхотен.
Аз бях. По принцип не обичам ориз нито варен, нито на фурна. Е, в кукъра е друго.

И дано не ми се обиди някой, ама вкусът да ви става еднакъв на всичко, може би е проблем в предкукъровото устройство Hug А вече кой какво е свикнал да хапва и за какво може да се намери приложение, е въпрос на разсмисъл преди да купиш. Както казах, аз имам 2 машини за сладолед, защото съм много умна...и така си стоят.

# 33
# 34
  • Мнения: 14 503

Та, като махна боб и зеле/сарми, които знам, че някои хора готвят в тенджера под налягане, какво готвите в кукърите?
Аз готвя почти всичко в кукъра напоследък - супи, яхнии, паста, пека месо, задушаваме зеленчуци. Когато бързам, приготвям гювеч за не повече от 50-60 минути. Ако имам време до обяд/вечеря ползвам програмата за бавно готвене. Правя кисело мляко и много, много други неща. Simple Smile
Както някой преди мен отбеляза - ориз, приготвен в кукъра, е просто страхотен.

Как по-точно готвиш паста в него?

# 35
  • София
  • Мнения: 1 978

Засега  това,което е написала Вени35 за нейния какво приготвя много ме устройва,но ми се иска да мога и да варя бързо боб,а за това разбирам ми трябва кукър херметик /май така се води/нали така?

В този Таурус вари ли се бързо боб?

# 36
  • Мнения: 339
Да, херемети трябва, за да става по-бързо. Аз онзи ден правих боб за 20 мин. Стана много вкусен. Днес реших да поготвя на печката. Ще има да чистя. Това ми харесва на ккъра, че след готвене е чисто.

# 37
  • Пловдив
  • Мнения: 2 877
Шелли, по най-абсурдния начин - правя си сос и после слагам в него избраната паста. Ползвам програмата за ориз. Винаги е вкусно, пастата остава ал денте. Simple Smile

# 38
  • Мнения: 3 020
И аз съм с такава дилема от почти половин година - да купя или не.  Mr. Green
Много се мотая около печката, всеки ден се готви и правя поне по 2 неща. Обичам, но ми писва и много време отнема.
Ако наистина ще ме отмени и ще може да 'готви', докато сме навън или правя нещо друго, веднага ще си взема... единствено засега ме спира казаното от други хора, че почти всичко става варено в него, а мъжът ми обича запеченки неща и не знам дали няма после да ми дудне на главата защо го купихме.  Thinking

# 39
  • München, Deutschland
  • Мнения: 6 852
А защо кукърът може да се остави да готви сам, а печката не? И двете са електроуреди...  newsm78

Аз си оставям и пералня, и миялна, и печка да работят, ако се налага да излизам някъде. Имам съответните застраховки, в случай, че не дай Боже нещо стане.

# 40
  • Мнения: 3 020
Защото аз ще търся мулти със слоу готвене, което означавало, че няма опасност от загаряне, извиране и т.н. + таймер за изключване. Излизам сутринта, оставям го на 4,6,8 часа и се прибирам вечерта без проблем.  Peace
Не мога това да го направя на котлон/фурна, дори и да има таймер.

# 41
  • Мнения: 14 503
Шелли, по най-абсурдния начин - правя си сос и после слагам в него избраната паста. Ползвам програмата за ориз. Винаги е вкусно, пастата остава ал денте. Simple Smile

Извинявай ама аз пак не разбрах - правиш соса в мултикукъра и после в него слагаш суровата паста и включваш друга програма?

# 42
  • Най-красивата страна
  • Мнения: 12 315
Не съм пробвала програма за бързо готвене ,защото специално боба предпочитам да се вари по-бавно и на по-ниска температура.
Кукърът може да готви сам,защото се изключва сам.Котлона или фурната на готварската ми печка не може да се изключат сами.

# 43
  • Мнения: 10 614
Не съм пробвала програма за бързо готвене ,защото специално боба предпочитам да се вари по-бавно и на по-ниска температура.
Кукърът може да готви сам,защото се изключва сам.Котлона или фурната на готварската ми печка не може да се изключат сами.
Как да не могат? Моята си има таймер и за включване, и за изключване.. и тази функция си я ползвам вече 10 години.
В обедната почивка се прибирам, мятам нещата във фурната и тя си готви.. после се изключва.
Ако ми трябва бавно готвене - пускам на ниска температура и си готви бавно...

А каква е разликата на херметически кукър и обикновена херметическа тенджера?

И защо цапате като готвите на котлона, а в кукъра не? Нямате ли капаци на тенджерите?

# 44
  • Мнения: 158
Моята фурна също има разни функции за отложен старт, за изключване, но ми е по-удобно с кукъра. Включвам си конкретна програма, по-икономично от към електричество е, защото подгрява директно тенджерата, изключва си като свърши програмата и още един час подгрява храната. На същия принцип е крок пота, само дето там са две програми - силна и слаба степен на подгряване, а времето си го задаваш според продуктите, които готвиш /примерно различните меса се готвят различно време/.
Преди да си купя кукъра, пак съм оставяла включена печка, и то модел който нямаше таймери, но така ми е определено по-спокойно. Иначе редовно си оставям уреди да работят, докато съм на пазар, на разходка и къде ли не . В заключение : не е казано, че без кукър не можеш да готвиш, по-скоро си прецени доколко ще ти е удачно според начина ти на готвене, свободно време, предпочитана храна и т.н. Най-добре разгледай примерните рецепти от книжката на модела, който си харесала и прецени дали такъв тип храна е вашата. Защото аз например бях очарована от кукъра си и веднага предложих на дъщеря ми да и направя подарък, за да я улесня в кухнята. Тя обаче отказа, според нея това не е типа готвене, който те предпочитат. Така че няма еднозначен отговор на въпроса ти.

X Реклама

Общи условия

Активация на акаунт