Моята медена торта

  • 6 377
  • 8
  •   1
Отговори
  • Русе
  • Мнения: 410
За блатовете: 1/2 пак. кр. масло, 1 ч.ч. захар и 3 с.л. мед се разтопяват в микровълнова. След като изстинат се замесва средно меко тесто. Оформят се около 8-9 топки, които се разточват и се пекат. Тавата, в която се пекат не се маже, само се поръсва с брашно. Изпичат се доста бързо и като поизстинат са много корави /това да не ви притеснява/.
Крем ванилия: 1 л. пр. мляко, 1 ч.ч. захар, 7 с.л. брашно, жълтъците на 3-4 яйца, ванилия. Жълтъците се разбиват, прибавя се размитото с вода брашно и тази семес се исипва в прясното мляко + захар + ванилия. Бърка се на котлона до получаване на желаната гъстота /в общи линии както се прави нишасте/ След като истине малко се прибавя 1 маргарин /малък/ разбит с 2 пакетчета пудра захар /те май че бяха по 140 гр. ooooh!/. След това се реди блат, крем и т.н. Украса по желание. Аз сложих шоколадови пръчици, защото не ми се занимаваше. Може да се намаже  с шоколадова глазура. Peace

# 1
  • Мнения: 412
Мама 1+2, сигурна имаш предвид 1 ч.ч. брашна, а не захар, а  newsm78 Тази торта съм я гледала в "Бонапети" като торта "Наполеон" - на принципа на онези малки наполеони, мн. вкусни  Embarassed
Въпроса ми е - дали може де се направи с изпечени кори за баница или всичко ще се превърне в голяма каша ?  newsm78 Отдавна искам да направя такава торта  Hug

# 2
  • Мнения: 146
Звучи доста апетитно...

# 3
  • София
  • Мнения: 545
Тортата става много вкусна и ако вместо кремчето сложите 2-3 кофички заквасена сметана, подсладена с малко захар. smile3521

# 4
  • Мнения: 487
Мама 1+2, сигурна имаш предвид 1 ч.ч. брашна, а не захар, а  newsm78 Тази торта съм я гледала в "Бонапети" като торта "Наполеон" - на принципа на онези малки наполеони, мн. вкусни  Embarassed
  Hug

Не, има предвид точно 1 ч.ч. захар Grinning
Брашно не е посочила точно колко. Слагаш докато се получи средно меко тесто.
Тортата я правя редовно и в къщи всички я харесват.
Аз не бих те съветвала да пробваш с печени кори за баница.  Ако говорим за Наполеоните, стават превъзходни с печени блатове, но от кори от бутер тесто, като преди това леко ги разточвам.

# 5
  • Сливен
  • Мнения: 382
Звучи много интригуващо, но този път - НЕ!
Не е честно! За последните 2-3 години бях направила само една торта (за рождения ден на Дени), а сега покрай този форум се в тортите ми очите. За по-малко от месец съм направила вече 4 торти. И познай кой се включва най-активно в изяждането им!    Embarassed

Ама ще си я запомня за следващия повод.

# 6
  • Русе
  • Мнения: 410
Мама 1+2, сигурна имаш предвид 1 ч.ч. брашна, а не захар, а  newsm78 Тази торта съм я гледала в "Бонапети" като торта "Наполеон" - на принципа на онези малки наполеони, мн. вкусни  Embarassed
  Hug

Не, има предвид точно 1 ч.ч. захар Grinning
Брашно не е посочила точно колко. Слагаш докато се получи средно меко тесто.
Тортата я правя редовно и в къщи всички я харесват.
Аз не бих те съветвала да пробваш с печени кори за баница.  Ако говорим за Наполеоните, стават превъзходни с печени блатове, но от кори от бутер тесто, като преди това леко ги разточвам.

Да, точно така е - захарта е 1 чаша, а се прибавя брашно до получаване на средно меко тесто. С кори за баница не съм правила, но мисля, че няма да се получи.

# 7
  • Мнения: 188
звучи супер, ще я направя и аз ии ще докладвам Simple Smile))

# 8
  • Мнения: 208
Ще се пробвам днес да я направя,че да ги зарадвам мъжкарите Mr. Green  chef

Общи условия

Активация на акаунт