Веганството - да споделим опит - тема 18

  • 93 611
  • 809
  •   1
Отговори
# 570
  • Мнения: 735
Благодаря, Фея, както винаги много ценни съвети и идеи. А какво ще кажеш за прокълнат лимец,че напоследък съм му голям фен ?
Точно краставиците и доматите са ми любими в съчетание с тофу,но първо,че сега са доста скъпи и второ,че нямат никакъв вкус. За сега ще ги избягвам. Ще се възползвам от твоите  вкусни предложения.

# 571
  • Мнения: 8 163
А какво ще кажеш за прокълнат лимец,че напоследък съм му голям фен ?
Категорично "за" всякакви покълнали зърнени: лимец, камут, спелта... Пръщят от нутриенти и помагат за пречистването на организма от токсини.

# 572
  • На остров
  • Мнения: 13 498
Аз пак да попитам за тези кълнове еднократно ли се ползват или си покълват постоянно.

# 573
  • София
  • Мнения: 5 184
Няколко дни ядеш от една реколта. Но забавяш растежа като ги съхраняваш в хладилник и пак промиваш ежедневно и преди консумация.

Отплеснахме се, а темата е чиста веганска територия Simple Smile
Рецептите, за да се намират лесно, ги публикуваме в зелено.

За моята българска (!) сурова елда - след гафа с лекото изпичане, децата толкова много я харесаха, че вече не я искат изсушена. Пак е хрупкава, но е по-безвкусна.
Моля за идеи за овкусяване, със запазване на хрупкавостта!
Обаче не покълва....

Последна редакция: нд, 05 мар 2017, 22:28 от ЗаСлон

# 574
  • Мнения: 8 163
Отплеснахме се, а темата е чиста веганска територия Simple Smile
Не разбирам. Моля да поясниш.

# 575
  • София
  • Мнения: 5 184
Темата е пристан за веганство, нищо особено.

Приятел беше направил веган пица, без глутен. Всички я харесахме, но няма рецепта Sad нещо такова :

Блат:
Царевично брашно
Просо зърна
Вода, подправки
Изпича се в тава.

Намазва се пестеливо с домашна лютеница/пюре, маслини, гъби,броколи
Отново се запича.
Намазва се със зехтин.

# 576
  • Мнения: 2 328
Шоколадда ми е Беларом.Става Simple Smile

Замислила съм един ориз да си направя,дайте някоя интересна рецепта.

# 577
  • На остров
  • Мнения: 13 498
Направи си ориз тип ризото но не слагай масло и пармезан. Или го комбинирай с уок зеленчуци и чили сос.
Аз си направих днес сурови бонбони за 1 път доволна съм много.
Исках да споделя друго забелязвам че някак си формата на тялото ми се е издължила конкретно ръце и крака, а не съм свалила кой знае колко. Въобразявам ли си или съвсем съм изкукала

# 578
  • Мнения: 2 328
Ще го измисля.Мерси за идеите  Peace

# 579
  • Мнения: 9 991
Имаме една много готина клиентка, която като дойде винаги носи шоколад за нас. Вчера ми подари това чудо, грам мляко няма в него:
http://reginsrealm.blogspot.bg/2015/06/chocolate-review-heidi-da … k-black-salt.html

# 580
  • На остров
  • Мнения: 13 498
Аделинда какво работиш ?
Тук има много шоколади без мляко, но не ме грабват.

# 581
  • Мнения: 9 991
Аделинда какво работиш ?
Тук има много шоколади без мляко, но не ме грабват.

В хотел.

# 582
  • Мнения: 2 328
Честит 8ми март мадами  bouquet

# 583
  • София
  • Мнения: 5 184
Мен много ме грабват шоколадите без мляко Simple Smile
Който писа, че таханите са почти толкова неполезни, като шоколада, моля да разкаже повече! Аз знам 3 причини, но ги пренебрегвам заради удобството :
Сушенето преминава в печене - не са сурови
Гранясал е, малко или много
Изходната суровина е непочистена или дори смесена нарочно

Писах за Гайдурков скоро,но не знаех, че приятелят ни с болестта на Крон се е излекувал. Вчера разбрах за резултата от изследването, показващо възпалителен процес и само от диетата, без лекарства, показателите са като на здрав човек.
Това му струва 100 лева преглед и хранене с пълноценни храни.

# 584
  • Мнения: 2 328
А да ви кажа за доктор Гайдурков...прочетох му книгите и даже изгледах няколко клипа в ютуб от участията му при Гала.И го гледам.И го проверих колко е години.Не му давах повече от 37 максимум!! Оказа се,че е с пет години по-възрастен от баща ми.Направо потрес #Crazy

Последна редакция: ср, 08 мар 2017, 16:37 от I Will Survive

Общи условия

Активация на акаунт