Веганството - да споделим опит - тема 18

  • 93 688
  • 809
  •   1
Отговори
# 555
  • Мнения: 9 991
Да,за веган И сурови неща.Който знае къде да я пусне нека направи една темичка и после,моля да ни даде линкче тук.А защо не и да си направим групичка във Фейсбук за рецепти?Каквото решите аз съм ЗА Simple Smile

Във фейсбука има групи за рецепти. Най-яката е на английски, " какво ние дебелите вегани ядем" https://www.facebook.com/groups/194567900666819/ има чуднотии и вкусотии, но не толкова сурови. Ако има тема за сурови веган, не знам колко ще се вкючат. Имам спомен, че имаше напън за веган в готварския, но май не просъществува.  Mястото на темата е в готварския, за който иска да прави. Ето я българската: https://www.facebook.com/groups/437369162950061/?fref=ts . Постещите готвят веган/ щат не щат/, аз там чета за интересни  идеи/ не съм веган/.

# 556
  • Мнения: 735
Да,се,то Суровоядството е само веган,какво друго да е,поне аз така го разбирам. За Фейсбук и аз съм ЗА.

# 557
  • Мнения: 9 991
Да,се,то Суровоядството е само веган,какво друго да е,поне аз така го разбирам. За Фейсбук и аз съм ЗА.

И сурово месо може да се яде:- Луканки, филета.

# 558
  • Мнения: 8 163
Суровоядците на общо хранене консумират и сурови яйца, мляко/млечни, риби, мекотели. Аз бях така в суровоядския си период (без мекотелите и яйцата Sick ). Та даже си правех домашно джърки... Ужас.

Аз нямам Фейсбук, така че ако бъде създадена отделна готварска форумска тема, там ще пиша.

# 559
  • На остров
  • Мнения: 13 498
Какво е джърки?
Аз помня, че имаше суровяден период, но без чак такива подробности.

# 560
  • Мнения: 8 163
Джърки е крехко телешко месо, което се маринова преди изсушаване и не преминава високотемпературна обработка.

# 561
  • Мнения: 735
Е,аз пък да си призная,че дори не ми е хрумвало някога, че мога да ям сурово месо,яйца и мляко.   За мен суровата храна  е само растителна. 

# 562
  • Мнения: 9 991
Мляко сурово съм пила. Ако е домашно и от чисто и здраво животно, какво му има?. суровите яйца са гадни, както и месото. Сушито в оригинал си е сурова риба.

# 563
  • София
  • Мнения: 5 184
На Гайдурков (аз съм благодарен пациент, няколко пъти, за семейството и за приятели) любомото е да "изписва " сурова риба и по 8 сурови жълтъка....на ден....
Последното е за стопен от болестта на Крон човек.

# 564
  • Мнения: 735
Аз говорих за себе си. Отдавна не консумирам месо,дори и като малка много не бях по месото. Преди време баба и дядо отглеждаха коза и кокошки. Ами то дори и варено млякото имаше странен вкус. Квасеното Км беше добре, но прясното... Сурови яйца също не мога да ям. А и тези животински продукти като знам, че са сурови някак си ми действат на мозъка да не мога да ги вкуся. Единственото рибата от сушито някак си не се усеща покрай другите продукти и ми е уникално вкусно.
По Суровоядството се запалих и аз покрай Гайдурков,но само със сурови плодове и зеленчуци.

# 565
  • Мнения: 2 328
В лидл Пазарджик има сурови ядки,аз си взех слънчоглед,вкусни сушени смокини и веган крекери по 2 лв кутията с вкус на маслини,вкус на домат и чушка и още един вид,който забравих.Тия с маслините са адски вкусни.Шоколад си взех,уж без мляко,но пише,че може да съдържа следи от мляко.

# 566
  • Мнения: 19 290
За рд на детето правих торта с шоколадов мус, който беше с разбити сурови жълтъци и белтъци. Беше уникално вкусна. Иначе сурово яйце просто за пиене и аз не си представям.

Проверих  шоколадите в Лидл. Беларом, Фин Каре и Еквадор имат черни шоколади без сухо мляко.
Имаше някаква промоция и на био хляб, който е супер вкусен.

# 567
  • Мнения: 9 991
Taка популярното Тирамису, се прави със сурови яйца. Козето мляко ми мирише не го ям.

# 568
  • Мнения: 735
Определено когато продуктите са смесени се получават вкусни неща. Но само така, не всички чисти продукти се понасят, поне аз съм така. Все пак всеки човек си има свой вкус.
Сега когато постя ми се иска да изкарам дълго време на сурова храна, но да видим дали ще ми се получи. Искам и  поне седмица-две да бъда само на плодове, плодови салати,тук-там семена и ядки. ( без това моите любимите  зеленчуци са още много 'найлонови', че и скъпи при това).

# 569
  • Мнения: 8 163
Giftу, моята препоръка е да не караш само на плодове. Добави към тях зеленолистни: рукола, салата/маруля, спанак, кейл, магданоз... Нека те да са основата на салатите ти, а към тях слагай пресни плодове. Можеш да метнеш вътре и една-две шепи бобови. Това ще е значително по-подходящо от гледна точка на нутриентите, които ще постъпват в организма ти, а и ще си сита по-дълго.

Ако държиш всичко да е сурово, бобовите могат да са само два вида поници: на боб мунг и на леща.

Знам, че преди съм показвала тези снимки, но го правя пак, за да ти дам примери:

Скрит текст:
Пролетна салатна смес от бейби зеленолистни с домати, зелен лук и сос от авокадо, пресен лимонов сок и подправки. В комбинация с тофу. Доматите, краставиците и авокадото са плодове от ботаническа гледна точка.



Рукола, кървав портокал, манго, ябълка, боровинки



Спанак, нахут, краставици, домати, маслини (също плод, очевидно), бял лук, подправки



Спанак, ягоди, къпини, банан, лимонов сок



Може и под формата на смути в купичка, като това: ленено семе, ласинато кейл, спанак, тофу (може да го пропуснеш, ако ще си само на сурова храна), сок от лимон и портокал с банан, боровинки и малини



Общи условия

Активация на акаунт