Веганството - да споделим опит - тема 18

  • 93 693
  • 809
  •   1
Отговори
# 525
  • Мнения: 1 708
Фея, не даде адреса на ресторанта и датата на откриването?  Laughing Не, че ще ги сготвя тези чуднотии, но изглеждат много добре.  Hug
Къде е тази вегано-готварска тема?

...
Не мисля, че има такава. Аз намирам само вегетарианската там.
 

# 526
  • Мнения: 310
Фея, с магическа пръчица ли ги твориш тези красоти?  bouquet
От как ми даде упътване за шоколадовия чия пудинг, това стана любимата ми закуска  Peace
А сега ще те помоля да ми кажеш и за пастета от авокадо - има ли добавки или е само пюрирано авокадо?


п.п. темата с кулинарии е http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=965074;topicrefid=3

# 527
  • Мнения: 1 708
Да, тази тема я видях, но не е за веган ястия  Peace

# 528
  • На остров
  • Мнения: 13 498
Ние вчера имахме гости и реших да направя веган торта, въпреки че аз не обичам шоколад и не съм я проибвала всички много я харесаха.

Ползвах тази рецепта http://minimalistbaker.com/one-bowl-vegan-chocolate-cake/
Въобще много приятни рецепти има там.

Аз много ще се радвам, ако Фея публикува някъде рецептите си  Simple Smile

Споделете за кълновете, като ги отрежете веднъж те пак ли порастват или се изхвърлят и се правят нови?

Намерих за София от 3 места може да се поръчва веганска храна даже едното ще го посетя лично.

# 529
  • София
  • Мнения: 5 184
Аделинда, желиращите веган агенти са десетки. Понижават хранителната стойност на крайния продукт, като желират вода. Същото засяга и месоядните. И на тях им продават желирана вода.

Дайте вкусни идеи за сурова елда. Взимам българска и искам да не я обработвам термично. Засега опитваме с лимонов сок, сусамов тахан, кисели краставички.

# 530
  • Мнения: 19 290
Сещам се само покълнала леко и изсушена. Изсъхва бързо за 2-3дена на парното. Става хрупкава. Може да се добави към корнфлейкс с мляко или пък към барчетас някакви ядки и мед.

# 531
  • Мнения: 310
За мен елдата има вкус на орехи, та я прибавям към храни , на които им подхождат орехи - в почти всички пресни салати, добавка към копривена или друга зелена супа, в компанията на задушени зеленчуци (моркови, зелен фасул, броколи и др.), в пастети (хумус), в домашно приготвена гранола... Само дето си я ям сама  Laughing

# 532
  • София
  • Мнения: 5 184
Сещам се само покълнала леко и изсушена. Изсъхва бързо за 2-3дена на парното. Става хрупкава. Може да се добави към корнфлейкс с мляко или пък към барчетас някакви ядки и мед.
Да! Оказа се много вкусна така!
Аз от бързане да я изсуша я сложих на най-слабата степен на котлона и малко я забравих... вече не беше сурова, но за следващия път ще внимавам.

# 533
  • Мнения: 19 290
Като правя елдени кюфтенца, понякога ми остава малко количество от накисната елда. Изплаквам го и го разстилам в една чиния. Като изсъхне, става за похапване за между друото. Има точно леко орехов аромат. На крънч ще е още по-вкусно, но ме мързи да правя.

# 534
  • Мнения: 2 328
Мили момичета,толкова ми се яде шоколад Cry..... Специално ходих вчера в адския вятър да си купя някакъв,но единствения черен шоколад имаше мляко и някаква млечна съставка/забравих/ в него и не си взех.Много ми се яде по дяволите :/

# 535
  • На остров
  • Мнения: 13 498
I will никога не ми се яде шоколад и не знам как да ти помогна. Ти още ли караш на суровоядство ?

# 536
  • Мнения: 2 328
Да,но отвреме на време си правя една малка супичка или запечени зеленчуци на фурна,хапват ми се все още топли храни понякога.Надявам се скоро да отмине това желание за топла храна,сготвена.
Като готвя за домашните не ме блазни изобщо.

# 537
  • Мнения: 735
Oх, как искам и аз да мина пак на суровоядство, че ми се отразява много добре на тялото и на душата.
Относно шоколада, на мен също мнооого рядко ми се яде шоколад (моята слабост са таханите). В почти всички черни шоколади няма мляко, ( не знам за за каква марка шоколад става въпрос, че да има мляко, а и дори да имат ще е някакво сухо мляко, няма да е истинско животинско ПМ). Това което ме  отблъсна на времето от шоколада е, че съдържа бяла захар.  Разбира се сега вече има и шоколади с фруктоза, с тръстикова захар, дори вегански (които, обаче са от 5лв. нагоре), но както казах за себе си, предпочитам тахан, който не е много по-малко зло от шоколада.

# 538
  • Мнения: 2 328
От какво се прави сухото мляко?
Гледах шоколад в интернет някакъв български...4 лв за 40 грама шоколадче забележете.Да си го ядът!  Crossing Arms

# 539
  • Мнения: 310
Ако имаш желание , направи си сама сурови шоколадови бонбони. Стават за нула време и са с гарантирани съставки  Peace
Аз правя често, защото се харесват у дома - смлени какаови зърна и натурални фурми, накиснати бадеми, ленено семе, фъстъчено масло... комбинацията е по вкус!

Общи условия

Активация на акаунт