Веганството - да споделим опит - тема 18

  • 93 709
  • 809
  •   1
Отговори
# 510
  • Мнения: 3 595
Аз имах предвид, че и при диетите е грешно. Според мен най-спокойно може да си е при кулинария, но както и да е. Аз примерно нито се лекувам, нито искам да отслабвам, просто искам да се храня здравословно.

# 511
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
  • Мнения: 18 076

Можете ли да ми кажете как се прави бадемово мляко?
Четох, че се смилат и прецеждат 1ч.ч бадеми и 4ч.ч. вода , но бадемите предварително накиснати и после измерени или обратно? Не се ли получава утайка?

накисвам бадемите за една нощ. на другия ден ги измивам, ако се белят лесно ги и беля. слагам вода и пасирам.
ушила съм си една торбичка от органза и през нея прецеждам, става супер.
прецедените твърди части ги слагам в мюсли, сладкиш, тесто и прочие.
стават и за сурови бонбони.

# 512
  • На остров
  • Мнения: 13 498
Аз си купувам готова бадемово мляко, бързо и лесно.

# 513
  • Мнения: 310
Аз си купувам готова бадемово мляко, бързо и лесно.
но твърде скъпо  Whistling

За щастие разполагам с достатъчно ядки, а и ако зимата е пощадила насажденията ще имам много за напред  Heart Eyes

# 514
  • София
  • Мнения: 5 186
Внимавайте с всички ядкови млека, повечето са желирани с водораслови химически субстанции, продават ни втвърдена вода.
Истинските са толкова скъпи, че за тези пари цяла кофа мляко ще стане с чисти бадеми и гола водА Simple Smile
Сега погледнах едно соево белгийско мляко, втвърдено е с желираща гума.

(при кравето мляко вече използват и желатин, освен разни гуми)

# 515
  • На остров
  • Мнения: 13 498
И кое е хубавото бадемово мляко ?
Аз нямам бадеми и определенно няма как да се занимавам всеки ден да си правя мляко а с кафето ми е приятно да си сипа мляко.

# 516
  • София
  • Мнения: 5 186
Аделинда мисля беше намерила такова.
Но колкото за вкус, по малко, всяко става. И да не се разваля няколко дни.
Ако е с цел изхранване, вече има смисъл врътнята мелене и цедене и най-вече задължението бързо да се изконсумира Simple Smile
На мен ми залежават отцедените частици, млякото веднага свършва, особено ако сложа малко брашно от рожков.

# 517
  • Мнения: 9 991
ЗаСлонче, не купувам ядкови млека, бъркаш ме с някоя потребителка. Правя си сусамово аз. Рожкова нещо не го харесах.

# 518
  • на острова на мечтите
  • Мнения: 5 730
Ако искате да обемите лесно бадеми,за лейтенант ги с гореща вода. След 10 минути отвеждат е и се белият веднага.
От остатъка си правя меко сирене. Добавям зехтин, малко сол и готово.
И на мен не ми харесват готовите млека. Имат гаден вкус  Sick
Правя си от ориз, орехи и соя понякога.
Но виж от сусам не съм се сетила да правя HugАделинда,благодаря за идеята!

# 519
  • Мнения: 9 991
Предимството на сусама е, че не се кисне предварително и е евтин. За ползите на самото семе няма нужда да говоря. Много му подхожда банан на шейк или какао, но какаото предварително се залива с малко гореща вода, после се долива млякото.

# 520
  • Мнения: 8 163
Не броя калории,ям докато се почувствам напълно заситена.
Точно така се прави. Поздравления за резултата!

Изненадана съм колко голямо разнообразие от храни всъшност има, които са само вегански  Heart Eyes .
Ох, и аз съм така! Умопомрачително е просто! Както готвя на око и по вдъхновение, почти няма случай да правя еднакви блюда. Ето още няколко:

Скрит текст:
Пръстенчета от веган бъргъри, пълнени с микрозелении и кълцани домати



Лилав сладък картоф, пъпеш "Медена роса", кървав портокал, мандарини. Поръсено с конопено семе за по-добро усвояване на каротена.



Домати, панини (пълнозърнест хляб, веган швейцарско сирене, тиквички на грил) и леко грилована царевица, намазана с умебоши паста.



Кълнове (мунг, спелта), микрозелении, домати, червен лук и балсамов оцет

# 521
  • Мнения: 1 708
Прекрасни блюда, цветовете ми радват окото!
Обичам да гледам снимките ти  Simple Smile

# 522
  • на острова на мечтите
  • Мнения: 5 730
Вчера вместо ориз с грах, сложих амаранто. Резултатът беше- невероятно вкусно ястие. chef
От мен обаче снимки Тц GrinningХич не ме бива в снимането. Виж в яденето съм  Peace Joy

# 523
  • Мнения: 8 163
Благодаря, Impatiens.

Интересен факт: има над 20 000 ядливи растения. Представяте ли си за колко различни възможно ястия става дума?

***

Връщам се да сложа няколко снимки, които току-що публикувах и в готварския.

Скрит текст:
Парен сладък картоф с грейпфрут, портокал, ананас и конопено семе.



Пролетна салатна смес от бейби зеленолистни с домати, зелен лук и сос от авокадо, пресен лимонов сок и подправки. В комбинация с пушено тофу.



Конусовиден карфиол, гъби маитаке, веган кимчи и ориз (басмати + розов)



Пудинг от чия, банан, лешник, разтопени веган шоколадови капки. С бадемово кисело мляко и горски плодове.



Тънки резенчета тиквичка, пълнени с хумус (с халапеньо и домати) и микрозелении (червена горчица и кейл).

Последна редакция: пн, 27 фев 2017, 04:55 от Фея Кръстница

# 524
  • Мнения: 9 991
Фея, не даде адреса на ресторанта и датата на откриването?  Laughing Не, че ще ги сготвя тези чуднотии, но изглеждат много добре.  Hug
Къде е тази вегано-готварска тема?

От мен нещо комерсиално, но може да е от полза на някой. Внимателно изчетох ситния текст на съдържанието, единственото което ме притесни е "желиращ агент"/който е неизвестен/, иначе си е веган. Имаше на щанда и соев пастет и подобни.
Скрит текст:

Общи условия

Активация на акаунт