Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

се променя - разгледайте новостите и споделете с нас впечатленията си Включете се
Пазаруване от чуждестранни сайтове
Пазаруване от Китай - проследяване и превоз на поръчките - 7
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
1-14 от 661 отговора


Мнения: 121
Темата е за проследяване на поръчките, изпратени от Aliexpress, Banggood, Buyitcoins, Tinydeal и други подобни китайски сайтове с различните видове пощи и доставка!
 
Тук може да питате за номерата за проследяване, различните видове статуси на пратката по време на движение и особеностите при изпращане с различните пощи!

Стандартен проследяващ номер (UPU code) -  състои се от 13 символа:  Първа буква R,С, Е или V, следва втора буква от A до Z, следват девет цифри, следват две букви с кода на държавата, от която е изпратена пратката. Например: RH054250664CN, CP004152151BG, EC610548787UA, VV015975882ES.

Номерът за проследяване става видим след 5-10 раб. дни след получаването му

Винаги може да си виждате номера за проследяване в сайта http://www.17track.net/en/ или в сайт на специфична логистична фирма, посочена от продавача.

Скрит текст за Инструкция за проследяване на пратка от Китай в сайта www.17track.net:
Кратки инструкции как се проследява номера в сайта http://www.17track.net/en/

1.

1.1. Вкарвате номера в полето за проследяване (За пример пратка с Китайска поща). Според номера сайта автоматично разпознава пощенски оператор/куриер и следи в сайта на съответен пощенски оператор (например Китайска поща).
Можете да сложите до 40 различни проследяващи номера.

1.2. Натискате TRACK
Ако даден номер не е разпознат от сайта, ще трябва да изберете пощенски оператор/логистична фирма, показани под полето за проследяване.


1.3. Ако има информация се появява в сайта и ако няма информация, означава, че не е минало 10 дена след получаването му или не е предадена на агента/пощенски офис/хъб. Или номерът е фалшив, заради ниската стойност на пратката.
Възможно номерът също да е непознат, поради недобавен сайт на нова логистична фирма/посредници в база данни, затова пробвайте другите алтернативни сайтове в Скрит текст за ДРУГИ САЙТОВЕ ЗА ПРОСЛЕДЯВАНЕ НА ПРАТКИ ОТ КИТАЙ

2. В случая пратка с Китайска поща, обикновено се изписва с китайския език, защото сайта черпи информация от техния сайт. Затова с курсора натиснете квадратчето. Подразбиране превода е на английски език, но можете да избирате друг език, примерно на български, като натиснете "English"


Преводът е буквален, да знаете!

3.Различните статуси показват различен етап на обработка на пратката, преминаване през пунктове, градове и др.
Последните етапи на обработка на пратката, преди да бъде сложена в чувал и предаден на самолетите изглеждат така с превод на английски:

Guangzhou, departure или Guangzhou shipment(последен етап)

Guangzhou Terminal, leave the

Guangzhou Terminal, left hand navigation


или

Beijing departure или Beijing shipment(последен етап)

Beijing airport terminal, leave the

Beijing airport terminal, left hand navigation

Възможно е да не показват някои етапи, не се притеснявайте, пратката пътува и след 1-4 седмици можете да я следите и в сайта на БГ Пощи или направо в същия сайт.
Статус NULL не означава, че пратката ви е анулирана или има проблем с нея, а показва стандартен етап на обработка!!!Не се притеснявайте излишно, ако стандартен номер за проследяване (UPU code) не ви показва данни за местонахождение, не значи, че не е наред. Изчакайте спокойно около 2 седмици, после проверявайте в http://www.17track.net/en/ или в сайт на специфична логистична фирма/агент приемащи пратки на пощенски оператор. Ако няма никаква информация, изпратете запитване към продавача в Aliexpress или Customer service в други подобни сайтове.

Ако номерът е фалшив, заради ниската стойност на пратката или е от сайт, генериращ случайни статусти, просто си следете срока на защита и чакате известие от БГ Пощи. Сайтове, генериращи случайни статуси, можете да видите в Скрит текст за САЙТОВЕ ЗА ПРОСЛЕДЯВАНЕ С КИТАЙСКИТЕ НОМЕРА, ГЕНЕРИРАЩИ СЛУЧАЙНИ СТАТУСИ


Ако пратката ви е с дестинация, различна от България, това доста често е поради грешна информация, а не грешка в адреса на пратката. В темата има много получени пратки с дестинации Белгия, Беларус и др. Следете пратката и изпратете запитване към продавача или Customer service в други подобни сайтове, без да се притеснявате излишно!

Понякога продавачите изпращат пратки (обикновено с малка стойност) без стандартните проследяващи номера или китайските им номера. Можете да проследявате такива пратки с китайските им номера долу. Статусите им са произволни и не са реални. Не означават, че са пристигнали в България или са в митницата. Просто чакате известие от пощата за пристигнала пратка и следете срока на защита:

Скрит текст за САЙТОВЕ ЗА ПРОСЛЕДЯВАНЕ С КИТАЙСКИТЕ НОМЕРА, ГЕНЕРИРАЩИ СЛУЧАЙНИ СТАТУСИ:

1.17 Post Service - номер от вида 123456789012 (12 цифри)

2.World-Shipping post - номер от вида WS..CN (WS123456789CN)

3.WeDo Logistics - номер от вида WD..CN (WD123456789CN)

4.HonkongExpressPost - номер от вида RT..FI (RT123456789FI)

5.CNZExpress  - номер от вида (S1234567)

6.Faspeed - номер от вида RS..CN (RS123456789CN)

7. Postairmail - номер от вида RH..HK

8. LiPu-EXP - номер от вида LP..EX (LP123456789EX)

9. 188track HS...HE (HS123456789HE)

10. post-e-tracking - номер от вида RA...CN (RA123456789CN) с грешна контролна сума.

11. Feidu - номер от вида 400012345

12.YANWEN POST - номер от вида YC..CN, RE..EN и цифри.

Допълнителна информация можете да видите и тука

Кратка информация за най-често използваните методи за доставка в Aliexpress

Скрит текст за Seller's Shipping Method:
Продавачът използва услугите на контраагенти/агенти/логистични фирми за предаване на пратки на съответен пощенски оператор. Много често са обикновени непрепоръчани пратки, но има и такива препоръчани пратки със стандартните проследяващи номера (UPU code).
Обикновено след предаването на пратката, продавачът добавя в Odrer ID номер на пратката и сайт за проследяване.
Проследим ли е в сайта на БГ Пощи: Зависи, дали е със стандартен номер (UPU code).  Ако не е, чакате да получите известие.
Скрит текст за China Post Ordinary Small Packet Plus:
Обикновена непрепоръчана пратка с Китайска поща, чийто номерът е проследим в сайта на Китайска поща или в сайта на Cainiao. Статусите им са непълни.
Проследим ли е в сайта на БГ Пощи: Не, чакате да получите известие.
Скрит текст за China Post Air Mail:
Проследяващ номер започващ с Rx....CN, Cx....CN, Ex....CN можете да следите в сайта на Китайска поща или в http://www.17track.net/en/

Проследим ли е в сайта на БГ Пощи: Да, вижте в Скрит текст за  БЪЛГАРСКИ ПОЩИ.
Скрит текст за 4PX Singapore Post OM Pro:
Обикновена непрепоръчана пратка със Сингапурска поща, чийто номерът е проследим в сайта на Cainiao или в сайта на 4PX. Статусите им са непълни.
Проследим ли е в сайта на БГ Пощи: Не, чакате да получите известие.
Скрит текст за Signapore Post:
Проследяващ номер започващ с Rx....SG, Cx....SG, Ex....SG можете да следите в сайта Singapore Post
Скрит текст за Информация, събрана от valpan:

Общо взето има 2 основни фирми-превозвачи и това се вижда от първите 2 букви в тракинг-номера.

Информацията е от руският форум.

Однако, есть локальные - треккинг сайты, которые могут дать более подробную информацию.

RF...SG, RB...SG --- http://express.4px.com/trackIndex.html наиболее быстрая доставка от исходного места назначения до экспорта - в среднем 1-3 дня. Территориально находится в Гонконге. (Hong Kong Sales Inquiry: Tel: (852) 2389 9139 E-mail: hkorder@4px.com)

RQ...SG, RP...SG --- Основной трекинг-партнер Quantium Solutions, основной сайт http://www.quantiumsolutions.com. Представительство в Китае Еzyparcels.  http://ezyparcels.com.hk/ Территориально находится в Гонконге. Ближайшая китайская провинция Шеньжень. Среднее время доставка от исходного места назначения до экспорта - в среднем 7-15 дней. Похоже, что везут из Гонконга в Сингапур по морю, либо чартерные рейсы на самолетах раз в неделю.

RX...SG --- http://www.michaoo.com/ Среднее время доставка от исходного места назначения до экспорта до 20 октября 2012 было 3-10 дней, после стало доходить до 25 дней.В ноябре 2012, вроде бы восстановилось 3-10 дней

RA...SG --- В половине случаев вообще не трекается до момента экспорта. В остальных случаях среднее время доставка от исходного места назначения до экспорта - в среднем 3-10 дней.
Проследим ли е в сайта на БГ Пощи: Да, вижте в Скрит текст за  БЪЛГАРСКИ ПОЩИ.
Скрит текст за HongKong Post Air Mail:
Проследяващ номер започващ с Rx....HK, Cx....HK, Ex....HK можете да следите в сайта HongKong Post

Проследим ли е в сайта на БГ Пощи: Да, вижте в Скрит текст за  БЪЛГАРСКИ ПОЩИ.
ВАЖНО! Продавачите също изпращат непрепоръчани пратки с проследяващи номера, които са различни от международните проследяващи номера на препоръчана пратка (UPU code)  и се проследяват в с и се проследяват в сайта на посредници/специфична логистична фирма до предаването им на Хонконгска поща.
Тези номера не се проследяват в сайта на Български пощи - ще се показва следния статус "Пратката не подлежи на проследяване, Проследява се само препоръчана пратка"
Просто чакате известие от пощата за пристигнала пратка и следете срока на защита.
Скрит текст за PostNL:
Проследяващ номер започващ с Rx....NL, Cx....NL, Ex....NL можете да следите в сайта PostNL
Статусите от приемане на пратката до пристигането й на съответната държава, където е получателя (отдолу-нагоре). Възможно е в сайта да липсват някои статуси на проследяващ номер за по-бърза обработка):


А и също можете да проверите проследяващия номер и в сайта на Spring Global Mail, тази логистична фирма е поделение на PostNL в Китай.
Изберете отметката в полето Track status на Tracking No и поставете проследяващия номер Rx....NL и натиснете Track Now. Този сайт има само един статус "Shippent Submitted" - означава, че пратката е предадена:

Този статус е след "Item is pre-advised" в сайта на PostNL.
Ако липсва този статус, не се притеснявайте, има и други логистични фирми/посредници, които предават пратки на PostNL.

Проследим ли е в сайта на БГ Пощи: Да, вижте в Скрит текст за  БЪЛГАРСКИ ПОЩИ.
ВАЖНО! Продавачите също изпращат непрепоръчани пратки с проследяващи номера, които са различни от стандартните проследяващи номера на препоръчана пратка (UPU code) - NLxxxxxxxxxPP или NLxxxxxxxxxx  и се проследяват в сайта на посредници/специфична логистична фирма до предаването им на Холандска поща.
Тези номера не се проследяват в сайта на Български пощи - ще се показва следния статус "Пратката не подлежи на проследяване, Проследява се само препоръчана пратка"
Просто чакате известие от пощата за пристигнала пратка и следете срока на защита.
Скрит текст за POS Malaysia:
Проследяващ номер започващ с Rx....MY, Cx....MY, Ex....MY можете да следите в сайта POS Malaysia
Проследим ли е в сайта на БГ Пощи: Да, вижте в Скрит текст за  БЪЛГАРСКИ ПОЩИ.

ВАЖНО! Ако проследяващият номер съдържа цифри и букви (общо 13 символа, като в него присъства "MY") примерно GZA12345153MY, ETHMYBG983215 и т.н. Този номер е за обикновена непрепоръчана пратка и се следи в сайта на пощенски оператор до напускането, и не е проследим в сайта на БГ Пощи! Ето примерни статуси на обикновена непрепоръчана пратка:

Скрит текст за Sweden Post:
Проследяващ номер започващ с Rx....SE, Cx....SE, Ex....SE можете да следите в сайта PostNord и DirectLink
Проследим ли е в сайта на БГ Пощи: Да, вижте в Скрит текст за  БЪЛГАРСКИ ПОЩИ.

ВАЖНО! Продавачите също изпращат непрепоръчани пратки с проследяващи номера, които са различни от стандартните проследяващи номера на препоръчана пратка (UPU code) - UFxxxxxxxxxSE или SExxxxxxxxxx  и се проследяват в сайта на PostNord или DirectLink до напускането на разпределителните центрове/хъбове.
Тези номера не се проследяват в сайта на Български пощи - ще се показва следния статус "Пратката не подлежи на проследяване, Проследява се само препоръчана пратка" . Просто чакате известие от пощата за пристигнала пратка и следете срока на защита.
Скрит текст за Swiss Post:
Проследяващ номер започващ с Rx....CH, Cx....CH, Еx....CH можете да следите в сайта Swiss Post

Проследим ли е в сайта на БГ Пощи: Да, вижте в Скрит текст за  БЪЛГАРСКИ ПОЩИ.
Скрит текст за ИНФОРМАЦИЯ ЗА Aliexpress shipping method:
http://activities.aliexpress.com/aliexpress_shipping.php
Aliexpress имат франчайз договори на логистични фирми/пощенски оператори и биват Standart (Air Mail Registered) и Premium (EMS и куриерски).
Пратките изпратени с Aliexpress shipping method с проследяващи номера HN....AE и се следи в сайта на Cainiao. Този номер е следим само в Cainiao и в сайта може да видите стандартен номер (UPU code), който е проследим в сайта на БГ Пощи.

Скрит текст за БЪЛГАРСКИ ПОЩИ:

Сайт за проследяване http://www.bgpost.bg/?cid=176

Статуси на пратки от Китай (важи и от цял свят) при пристигането в България изглеждат така:

Пратка от Китай с Китайска поща

Пратка от Китай с Холандска поща с невалиден адрес на получателяПратка от Китай със Сингапурска пощаПонякога в сайта на БГ Пощи се появява Send item abroad (EDI-received) Изпращане на Изх.пратка в чужбина

Това не значи,че пратката е в България,а само че е изпратена от страна на изпращача или от разпределителните центрове на пощите (Сингапурска, Холандска и т.н).

Както се вижда горепосочените скрийнове.

Receive item at office of exchange (Inb) Получаване на Вх.пратка в Межд.разменна станция - пратката ви пристигна в София!

Insert item into domestic bag Влагане на пратка във вътрешен чувал - пратката ви е сложена в чувал за изпращане към съответното населено място.

Receive item at delivery office (Inb) Получаване на Вх.пратка в станцията на Доставка - пратката ви пристигна в пощенския клон на населеното място на получателя. Ще получите известие или ще я доставят до адреса ви.

Send item to customs (Inb)Изпращане на Вх. пратка на Митница - пратката ви е изпратена на митницата. Ще получите известие за освобождаване на пратка. 

ВАЖНО! Продавачите също изпращат непрепоръчани пратки с проследяващи номера на пощенски оператор като Холандски пощи, Сингапурски пощи, Белгийски пощи и т.н , които са различни от стандартните проследяващи номера на препоръчана пратка (UPU code)  и се проследяват в техните сайтове до напускането на разпределителните им центрове.
Тези номера не се проследяват в сайта на Български пощи - ще се показва следния статус "Пратката не подлежи на проследяване, Проследява се само препоръчана пратка"
Просто чакате известие от пощата за пристигнала пратка и следете срока на защита.
Скрит текст за ПРОГРАМА ЗА ПРОСЛЕДЯВАНЕ НА ПРАТКИ:


Понеже много ме питат как се работи с програмата TrackChecker  реших да направя малко ръководство за работа. Програма има ужасно много опции за всеки, който реши да я разучава, но аз съм описал най-простите стъпки..
В сайта също има приложения за Андроид и Айфон.

Скрит текст за ПОЛУЧАВАНЕ НА ПРАТКА НА МИТНИЦАТА:

Понякога пратките отиват на митница, всички въпроси, свързани с получаването на пратка на митницата и условията да отиде там може да задавате в специалната тема за митниците!

ТЕМА НОМЕР 2

ТЕМА НОМЕР 3

ТЕМА НОМЕР 4

ТЕМА НОМЕР 5

ТЕМА НОМЕР 6
« Последна редакция: сб, 06 авг 2016, 18:54 от bubanka »
Цитирай


Мнения: 593
 Hug моля за малко помощ, поръчах си от алиекспрес нещо с този номер RK382914270CN. в али-то пише информация временно недостъпна. поръчката е от 20-ти ноември. дали да пиша на продавача?  newsm78 нямам никакъв опит с тези неща.

друга поръчка проверих, на 14-ти декември е излетяла от пекин  Very Happy има ли шанс вече да е в пощата?Цитирай


Мнения: 173
Докато си търсен телефон с инфраред случайно попаднах на една джаджа.Въпроса ми е виждали ли сте я в някой китайски сайт или може и българския понеже ми е много спешно?Ето и въпросната джаджа http://www.ebay.com/itm/Universal-IR-Infrared-Remote-Control-TV- … rXfolPO6UeLWoS9fw
Цитирай


Мнения: 121
торбеста мечка , този номер няма данни. Т.е продавачът не е изпратил пратка или е фалшив, поради ниската й стойност, следете срока на защита и питайте продавача.

Niki Nikolaev тука е за проследяване на пратките, правилната тема е тази
Цитирай


Мнения: 593
торбеста мечка , този номер няма данни. Т.е продавачът не е изпратил пратка или е фалшив, поради ниската й стойност, следете срока на защита и питайте продавача.

 Hug благодаря, ниска е стойността. но и другата поръчка е с подобна стойност, а има инфо по нея, продавачът е друг обаче  Rolling Eyes. ще сръчкам продавача днес  Laughing
Цитирай


Мнения: 1
Здравейте
Някой може ли да помогне с тази пратка SGKEN1570308861 къде се намира в момента. Проверих я в 3-4 сайта но нищо не ми излиза. Поръчката е от 27/11/2015 08:12:40 AM  с време за доставка 10-25 работни дни. Няма опция за удължаване на срока и за  диспут,предполагам защото стойността е малка 8 долара.  Писах на сапорта на Делсмашин и те ми върнаха това

Although this shipping carrier does not provide tracking number, usually the delivery time will take about 10-45 business days(due to peak season). Please rest assured the item is on its way.   
For more information about delivery: http://www.dealsmachine.com/gp/shipping-104/
If your issue hasn't been resolved, please feel free to reply to this ticket. We will do our best to assist you.
Best Regards
Dealsmachine Customer Service
http://www.dealsmachine.com/
Цитирай


Мнения: 121
stivandim   http://track24.ru/?code=SGKEN1570308861

Тази пратка е с малка стойност и се следи само на локално ниво.
Ако заплащането е Пейпал - имате 180 дена защита от датата на заплащането.
От съпорта са ви отговорили правилно, номерът е непроследим. Просто чакате известието от пощата за пристигнала пратка.
Цитирай

Бургас

Мнения: 498
Честита Нова Година!


Имам пратка с номер ETHMY90523906, който от 07.12 - няма промяна по движението й.
Нормално ли е този застой? newsm78
Цитирай


Мнения: 121
Честита Нова Година!


Имам пратка с номер ETHMY90523906, който от 07.12 - няма промяна по движението й.
Нормално ли е този застой? newsm78
В първият пост е написано по този въпрос:
Цитат
Скрит текст за POS Malaysia:
Проследяващ номер започващ с Rx....MY, Cx....MY, Ex....MY можете да следите в сайта POS Malaysia
ВАЖНО! Ако проследяващият номер съдържа цифри и букви (общо 13 символа, като в него присъства "MY") примерно GZA12345153MY, ETHMYBG983215 и т.н. Този номер е за обикновена непрепоръчана пратка и се следи на локално ниво, и не е проследим в сайта на БГ Пощи! Ето примерни статуси на обикновена непрепоръчана пратка:

Цитирай

Бургас

Мнения: 498
Честита Нова Година!


Имам пратка с номер ETHMY90523906, който от 07.12 - няма промяна по движението й.
Нормално ли е този застой? newsm78
В първият пост е написано по този въпрос:
Цитат
Скрит текст за POS Malaysia:
Проследяващ номер започващ с Rx....MY, Cx....MY, Ex....MY можете да следите в сайта POS Malaysia
ВАЖНО! Ако проследяващият номер съдържа цифри и букви (общо 13 символа, като в него присъства "MY") примерно GZA12345153MY, ETHMYBG983215 и т.н. Този номер е за обикновена непрепоръчана пратка и се следи на локално ниво, и не е проследим в сайта на БГ Пощи! Ето примерни статуси на обикновена непрепоръчана пратка:


Добре но аз не съм получила пратката си, а е със статус Item Arrived at Bulgaria.
Трябва ли да повдигна диспут?
Цитирай


Мнения: 512
Здравейте, ако някой има опит.
Това е пратката-   ETHMY83954002.
Според инфото тук, това, че пише, че е пристигнала в България, реално не е вярно, и няма да намеря информация в сайта на бг пощите?
Т.е да чакам, ако дойде нещо дойде ли....?

Аман от тия тъпи китайци, да остареш докато дочакаш поредният разочароващ боклук с никакво качество.
Бях си поръчал декември телефон, чието време за подготовка на пратката отиде две седмици, преди да я кенселирам и да си купя от тук.
Цитирай


Мнения: 21
Моята пратка дали ще пристигне скоро ? До сега не съм проследявал пратки от сингапурски пощи RB028191574SG
Цитирай


Мнения: 15
Здравейте, чакам едно Redmi Note 2 вече почти месец, за последно статуса по пратката бе обновен на:
2015-12-30 23:55 SINGAPORE, SINGAPORE SO5, Send item abroad (EDI-received) Изпращане на Изх.пратка в чужбина - и вече 6 дни, ни вест ни кост по пратката. Някой друг има ли това скапано забавяне? Изчетох доста коментари във форума и стигнах до заключението, че след като статуса се обнови на Send item abroad (EDI-received) Изпращане на Изх.пратка в чужбина, до 3-4 дни каца в БГ и след 5-6 вече трябва да е в пощенския клон в града. Ето номера - RB029261991SG

Моята пратка дали ще пристигне скоро ? До сега не съм проследявал пратки от сингапурски пощи RB028191574SG
И моята пратка е така вече 6 дена, а твоята от 20 Декември...  #Cussing out
За това дали ще пристигне скоро... Не знам, но като видях твоята, че вече 14 дена не е кацнала в БГ, мисля че имат доста пратки и не се знае, кога ще ги изпратят. Някой друг с този проблем има ли?

Здравейте, ако някой има опит.
Това е пратката-   ETHMY83954002.
Според инфото тук, това, че пише, че е пристигнала в България, реално не е вярно, и няма да намеря информация в сайта на бг пощите?
Т.е да чакам, ако дойде нещо дойде ли....?
Имал съм го този проблем с един дигитайзер за една стара Нокия, статуса Item Arrived at Bulgaria продължи да е така олко 8-9 и след това ми се обадиха от пощата да си взема пратката. Можеш да ги попиташ във Фейсбук или да им се обадиш.
« Последна редакция: пн, 04 яну 2016, 17:30 от Ивайло Зиновиев »
Цитирай


Мнения: 121
Белл, qsenski
Много ясно съм написал относно непрепоръчаните пратки с Малазийски пощи, тези номера се проследява само локално до изпращането на чували с пратки на самолетите. После нататък остава непроследим и чакате да получите известие от пощата и да следите срока на защита. Този статус "Item Arrived at Bulgaria" e случайно генериран статус и не означава, че е пристигнала в България. Понякога пристигат до седмица, понякога 2 седмици и така. Всичко е до късмет.
Тези пощи са най-бавните, средно 70-90 дена пристигат. Едната ми пратка с Малазийски пощи е пристигнала след 90 дена, но продавачът ми върна парите точно преди края на защитата. Следващият път преди поръчката, предупреждавам продавача да не изпраща пратка с Малазийски пощи.
Вие си решавате, дали да вдигнете диспут или да удължите срока!
Deyan09, Ивайло Зиновиев, поради големия пик и празниците е нормално да се забавят доставките. И аз също си чакам почти месец едни пратки с Холандски и Сингапурски пощи.

Цитирай


Мнения: 15
Цитат

Deyan09, Ивайло Зиновиев, поради големия пик и празниците е нормално да се забавят доставките. И аз също си чакам почти месец едни пратки с Холандски и Сингапурски пощи.


Празниците... Те минаха вече! От където съм поръчал телефона, един българин беше оставил коментар, че му е пристигнала за 12-тина дена (и то Декември месец), а моята над 25 дена се бави и се изнервям супер много...
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
1-14 от 661 отговора