За маслото в зеленчуковото пюре?

  • 3 144
  • 27
  •   1
Отговори
  • Мнения: 959
Искам да попитам мамите, които правят зеленчуковото пюре с масло, каква марка масло слагате в пюрето?

Последна редакция: вт, 04 апр 2006, 01:47 от Vivi

# 1
  • Мнения: 137
Ице аз ползвам българското краве масло-големите опаковки обикновено взимам.Доволна съм от него-на бебо му няма нищо.

# 2
  • Мнения: 2 220
...
По темата - аз използвам масло Президент, но много рядко слагам в зеленчуковите пюрета, а основно в попарата.

Последна редакция: пн, 03 апр 2006, 14:32 от Tatti

# 3
  • Мнения: 344
Използвам Президент.

# 4
  • Мнения: 3 537
Според мен не е от особено голямо значение какво ще маслото.Чак пък толкова....айде сега Crossing Arms Давам основно от нашето бълкарско обикновенно краве масло,купувала съм и от немското. Wink

# 5
  • Мнения: 70
Може да звучи смешно, но обикновено гледам маслото да е прясно и да не мирише на гранясало. Предпочитам българско

# 6
  • на кой му пука, майна
  • Мнения: 5 367
Ползвам българско краве масло, за грис, попара, овесени ядки и т.н

Но онзи ден взех на Клевър и ми се струва, че сгреших, защото е меко като маргарин, а стои в хладилника, не е както другите масла твърдо, и повече няма да купя от тази марка, жалко, че не прочетох какво пише на него, какви съставки има понеже го държа в кутия разпечатано, а опаковката я изхвърлям

# 7
  • Мнения: 959
Ползвам българско краве масло, за грис, попара, овесени ядки и т.н

Но онзи ден взех на Клевър и ми се струва, че сгреших, защото е меко като маргарин, а стои в хладилника, не е както другите масла твърдо, и повече няма да купя от тази марка, жалко, че не прочетох какво пише на него, какви съставки има понеже го държа в кутия разпечатано, а опаковката я изхвърлям

Аз за това питам, защото българското краве масло вече не е масло а маргарин, много е меко. Аз ползвам на Маркели, има ги в Метро.

# 8
  • Мнения: 27 524
Ползвам българско краве масло, за грис, попара, овесени ядки и т.н

Но онзи ден взех на Клевър и ми се струва, че сгреших, защото е меко като маргарин, а стои в хладилника, не е както другите масла твърдо, и повече няма да купя от тази марка, жалко, че не прочетох какво пише на него, какви съставки има понеже го държа в кутия разпечатано, а опаковката я изхвърлям


Дони,истинските и хубавите масла не трябва да стоят твърди в хладилника,а да са леко меки.Много втвърденото масло означава прибавена вода,разредено.Като ги стиснеш,трябва да не са корави.Както е сметаната,никога не става твърда в хладилника.Така че може и да не е много лошо маслото,което си взела,ако е масло наистина.  Flutter

# 9
  • София
  • Мнения: 9 826
И мен живо ме интересува въпроса с маслото.Моите дечица са големи,аз ползвам главно за попарите.Преди купувах българските,но бързо ми замирисват гадно.Сега купувам"Президент."Много ми харесва,мирише си точно на някогъшното масло.

# 10
  • на кой му пука, майна
  • Мнения: 5 367
Ползвам българско краве масло, за грис, попара, овесени ядки и т.н

Но онзи ден взех на Клевър и ми се струва, че сгреших, защото е меко като маргарин, а стои в хладилника, не е както другите масла твърдо, и повече няма да купя от тази марка, жалко, че не прочетох какво пише на него, какви съставки има понеже го държа в кутия разпечатано, а опаковката я изхвърлям


Дони,истинските и хубавите масла не трябва да стоят твърди в хладилника,а да са леко меки.Много втвърденото масло означава прибавена вода,разредено.Като ги стиснеш,трябва да не са корави.Както е сметаната,никога не става твърда в хладилника.Така че може и да не е много лошо маслото,което си взела,ако е масло наистина.  Flutter


Ааа, незнаех  Rolling Eyes, аз си мислех, че трябва да е обратното, ми то българското краве масло не е чак като камък твърдо, де, като го стиснеш пак ти се вдлъбват пръстите в него, но това на Клевър направо си е меко

Айде и други мами да кажат сега какво трябва да е маслото твърдо или меко та поне да съм спокойна, че не съм взела някой боклук  Tired

# 11
  • Мнения: 27 524
Де да знам и аз,така поне казват за френските масла,ама дали важи и за българските  Thinking

# 12
  • Мнения: 4 187
Ползвам българско краве масло, за грис, попара, овесени ядки и т.н

Но онзи ден взех на Клевър и ми се струва, че сгреших, защото е меко като маргарин, а стои в хладилника, не е както другите масла твърдо, и повече няма да купя от тази марка, жалко, че не прочетох какво пише на него, какви съставки има понеже го държа в кутия разпечатано, а опаковката я изхвърлям

Аз за това питам, защото българското краве масло вече не е масло а маргарин, много е меко. Аз ползвам на Маркели, има ги в Метро.


Точно това щях да напиша! Такова нещо, като Българско КРАВЕ МАСЛО не съществува вече, за съжаление  Rolling Eyes. Всеки път купувам различно , Мегле, Президент.

# 13
  • София
  • Мнения: 2 298
И на мене българското масло нещо не ми вдъхва доверие, не, че съм чуждопоклонник, ама пусто в тая наша държава няма нужния контрол върху качеството на храните, да не говорим, че етикетите със съдържание доста често са "непълни".
Взимам на Президент, но в пюрета не слагам, само в попара и разни макаронени изделия със сиренце, за да са вкусни. Маслото не е от т.нар. "добри" мазнини и е добре да не се употребява в големи количества. За пюренцата е по-добре зехтин или в краен случай олио.
 

# 14
  • Мнения: 5 500
Купувам само Президент. Като беше на пюрета Цецо, съм го топила на водна баня да се отдели млякото и давах само от чистото масло.

Общи условия

Активация на акаунт