Кокосово масло - дайте съвети

  • 23 269
  • 21
  •   1
Отговори
  • 1
  • 2
  • Всички
  • Мнения: 6
Здравейте,

имам един голям буркан с кокосово масло, което нямам идея какво да правя. Знам, че е много полезно, затова моля да дадете съвети, идеи или рецепти как да го употребя.

Благодаря Simple Smile

# 1
  • Мнения: 183
Аз си правя ексфолираща маска за лице, като прибавя към него кафе и разбъркам хубаво. Вместо кафе може да се сложи хималайска сол.

# 2
  • Мнения: 7 325
Аз пък го използвам вместо крем за лице  Joy Joy Joy
кокосови стърготини слагам в кексове.

# 3
  • Мнения: 172
Страхотно действа на косата, нанася се по дължината на косъма.

# 4
  • Мнения: X
От къде си купувате хубаво кокосово масло за консумация?

# 5
  • Мнения: 145
Може да направиш топчета от смлени обикновени бисквити, малко пудра захар, кокосово масло и натрошени орехи. Топчетата могат да бъдат украсени с кокосови стърготини, смлени орехи или шоколадови пръчици. Не съм писала пропорции, защото ги правя на око, без рецепта.

Друго, за което се сещам е пандишпаново руло с пълнеж от сладко или течен шоколад, което да намажеш с кокосово масло, разбито с пудра захар.

# 6
  • Мнения: 183
http://spirala.bg/archives/8619
От тук си го купих, а тази стания ме мотивира да си го купя!

# 7
  • Мнения: X
Кокосовото масло е чудесно за кожата на тялото,на мен ми понася много добре и на лицето.Ползвам го за подхранване,а също и като база за грим-идеално ми се разнася фон дьо тена върху него.Но моята кожа е суха,да се има предвид,за други типове кожа не знам как ще се отрази.

# 8
  • Мнения: 20 165
Бонбони с кокос
Цитат
Забърквам 4 препълнени супени лъжици меко кокосово масло с 4-5 чаени лъжички какао и 1 равна чаена лъжичка мед и малко ванилия и след това прибавям кокосови стърготини, докато се получи гъста смес, която да може да се оформя на топчета. Тези топчета ги овалвам в кокосови стърготини и в една кутия ги слагам в хладилника да се стегнат за няколко часа.

От тук:
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=839987.msg30726988#new

# 9
  • Варна
  • Мнения: 1 805
На домашни кексове и бисквити го слагам. Също в овесените ядки докато са топли + банан. Малкият го яде с лъжичката чисто.

# 10
  • Мнения: 20 165
Аз понякога си го слагам в кафето, дава страхотен аромат.

# 11
  • Мнения: 1 305
Аз пък вече готвя  само с кокосово масло.
 В началото бях доста скептична , защото ароматът  му се усеща. Единственото , което приготвях бяха палачинки . Обаче после започнах постепенно да го добавям в ястията , които приготвях и започнах да свиквам с вкуса му . Вече основно  с него си готвим .
 Макар , че е нерафинирано кокосовото масло има висока точка на горене (нерафинираното на  177 градуса , а рафинираното на 232  ) , следователно може да разчитаме на него и за пържене .
 
Зная , че се използва и за кървящи венци - сутрин се търкат зъбите и венците с него .
и последно , ако имате гъбички , независимо къде и какви , сутрин на гладно се хапва по една чаена лъжичка масло

# 12
  • Мнения: 20 165
и започнах да свиквам с вкуса му . Вече основно  с него си готвим .
Има и обезмирисено.

# 13
  • София
  • Мнения: 8 639
Аз готвя на детето с него, правя мъфини и бисквити.
Понякога го използвам и като козметика, но не и за лицето, защото е с по-висок комедогенен индекс.Т.е. излизат пъпки.

# 14
  • Варна
  • Мнения: 17 954
Аз го добавям в млякото на децата и разбърквам силно, много приятна пяна се получава, към бананови и шоколадови шейкове също. Стават страхотни курабийки , може да замества кравето масло в рецептите.
Като козметика за лице, не е подходящо за склонна към акне и мазна кожа, защото запушва порите. Като масло за тяло обаче е страхотно.

# 15
  • Мнения: 54 413
А откъде го купувате и колко струва?
За хранителни цели.

# 16
  • Варна
  • Мнения: 17 954
А откъде го купувате и колко струва?
За хранителни цели.

1000 ml струва 31-32 лв.(тази разфасовка излиза най-изгодно) Аз го купувам от биомагазин, но го има и онлайн.

# 17
  • Мнения: 54 413
Благодаря! bouquet

# 18
  • Мнения: 11 607
Кокосово масло използвам за:

веган шоколадов крем, печени на фурна сладки картофи, към блатове за веган сурови торти, съвсем малко към шейкове, а също така към закуска с лимец.....

# 19
  • Мнения: 6 587
Мама Цоцоланка,, би ли споделила рецепта за блат  за веган торта? Ще съм ти безкрайно благодарна! bouquet

Последна редакция: нд, 29 ное 2015, 14:29 от Biserka_a

# 20
  • Мнения: 11 607
Мма Цоцолянка, би ли споделила рецепта за блат  за веган торта? Ще съм ти безкрайно благодарна! bouquet

Напр. тази торта Гараш
Рецепта:
Скрит текст:
2 ч.ч. сурови бадеми
150 гр. обезкостени фурми, нарязани на ситно на ръка
1 с.л. какао
5 с.л. кокосово масло

Крема:
300 гр. сурово кашу накиснато поне 6 часа
80 гр. какаово масло
60-70 гр. какао на прах
100гр. фурми, обезкостени
хладка вода, която слагах на порции, докато се получи сравнително гъст крем, може би около 50-100мл.

Накиснах си бадемите и кашуто от сутринта - вечерта правих тортата. Т.е. имаха поне 8 часа киснене във вода. Накиснах за около 30 мин. и фурмите.
В блендера сложих бадемите, натроших. Добавих постепенно и другите продукти. Като се стремих бадемите да не се смелят на прах, а да се усещат. Може да опитате на вкус и да прецените дали е достатъчно сладко - да добавите още фурми. Подготвих си формата за торта, сложих домакинска хартия. Щом се получи една добра маса изсипах вътре сместта и с лъжица и ръка оформих блат. Прибрах в хладилника докато направя крема.
В блендера сложих кашуто, блендирах. И добавих всички останали продукти. Добавях от време на време по малко вода. На мен това количество от рецептата ми се видя множко и добавях постепенно - до получаване на сравнително гъст крем. Дълго разбивах с блендера, да стане наистина крем. От време на време го спирах и обирах това, което е по стените и пак го пусках. Щом се получи добре - изсипах сместта върху блата - целия крем. За мен не става много. Направих шарките и прибрах за 1 нощ в хладилника.
На другия ден крема се бе сгъстил още. Не знаех какво да очаквам, но резултата ме очарова. Вкусна, плътна торта Гараш! Много доволна от резултата! Само една малка забележка - не прекалявайте много с фурмите в крема за да не изпъкнат те.
Позволих си едно парче от тортата! Препоръчвам я! Ще ви е сладко!

Благодаря за рецептата - http://fitnesinstruktor.com/vegan-torta-garash/

Снимка на парче торта
Скрит текст:

# 21
  • Мнения: 6 587
Искрено ти благодаря за споделената рецепта! bouquet

Общи условия

Активация на акаунт