Бисквитена торта ?

  • 4 477
  • 9
  •   1
Отговори
  • Мнения: 198
Здравейте,
каква е рецептата за бисквитена торта, тази от обикновени бисквити с жълт крем? Така ми се е преяла такава, а никога до сега не съм я правила Blush
Благодаря  Grinning

# 1
  • Мнения: 596
Тази, за която питаш не я знам, но мога да ти кажа 1, която я бях взела от сп. Бон апети, правила съм я и е страхотна.
Продукти:
1 заквасена сметана (голяма)
200 гр. течен шоколад (1 кутия)
2 пак. об. бисквити (аз взимам Житен дар с масло)
1 ванилия
бяло вино
ябълка
канела
пудра захар за поръсване
Приготвяне:
Смесват се сметаната, шоколада и ванилията и се разбъркват (с обикновена лъжица, леко се разбърква, за да не се втечни сметаната).
Във форма за торта се намазва на дъното от крема, в/у него се нарежда ред бисквити, предварително потопени във виното. След това пак се намазва с крем и така поне 2 пластта бисквити да има, като се завършва с крема. Оставя се в хладилник за няколко часа.
В малко масло се запържва 1 ябълка, нарязана на тънки резенчата за 2-3 мин. Маха се от котлона и се поръсва с пудра захар и канела. В/у всяко парче торта се слага по 1 резенче ябълка.
Надявам се да ти хареса.

# 2
  • Мнения: 1 708
2 пакета бисквити Закуска
За крема:
1 л.прясно мляко
6 с.л захар
7-8 с.л брашно
2-3 жълтък
1/2 масло

Кипва се прясното мляко със захарта и се прибавя размитото брашно със жътъка.Накрая се прибава маслото и се бърка докато се разтопи.
Бисквитите се топят в прясно мляко,подсладено!


# 3
  • Мнения: 3 537
За обикновенна бисквитена торта си правя крем нишесте,ванилия или банан и обикновенни бисквити каквито и да са.Всяка бисквита потапям в прясно мляко или компот и редя крем-бисквити-крем -бисквити-крем......накрая настъргвам шоколад или ръса със шоколадови пръчици.

# 4
  • Мнения: 198
Благодаря ви  Hug  ще ги пробвам

# 5
  • все тук
  • Мнения: 1 714
Когато правя бисквитена торта, самото нишесте го приготвям не с вода, а с мляко - става по-вкусно.

# 6
  • Мнения: 138
За бисквитената торта правя обикновен крем нишесте с мляко.Купувам по-тънки обикновени бисвити и не ги топя предварително в прясно мляко.Нареждам ред бисквити,върху тях сладко от ягоди например,после крем и пак бисквити и т.н. .Става страхотно,а украсата е импровизирана с подръчни средства. Simple Smile

# 7
  • Стара Загора
  • Мнения: 1 715
За обикновенна бисквитена торта си правя крем нишесте,ванилия или банан и обикновенни бисквити каквито и да са.Всяка бисквита потапям в прясно мляко или компот и редя крем-бисквити-крем -бисквити-крем......накрая настъргвам шоколад или ръса със шоколадови пръчици. Току що такава направих    newsm10 newsm10

# 8
  • Мнения: 198
Наистина, с готовото нишесте става най-бързо. Сега ми хрумна, че и вариант с течен шоколад преди крема ще е много вкусно Grinning

# 9
  • Мнения: 607
Тази, за която питаш не я знам, но мога да ти кажа 1, която я бях взела от сп. Бон апети, правила съм я и е страхотна.
Продукти:
1 заквасена сметана (голяма)
200 гр. течен шоколад (1 кутия)
2 пак. об. бисквити (аз взимам Житен дар с масло)
1 ванилия
бяло вино
ябълка
канела
пудра захар за поръсване
Приготвяне:
Смесват се сметаната, шоколада и ванилията и се разбъркват (с обикновена лъжица, леко се разбърква, за да не се втечни сметаната).
Във форма за торта се намазва на дъното от крема, в/у него се нарежда ред бисквити, предварително потопени във виното. След това пак се намазва с крем и така поне 2 пластта бисквити да има, като се завършва с крема. Оставя се в хладилник за няколко часа.
В малко масло се запържва 1 ябълка, нарязана на тънки резенчата за 2-3 мин. Маха се от котлона и се поръсва с пудра захар и канела. В/у всяко парче торта се слага по 1 резенче ябълка.
Надявам се да ти хареса.
Това ми изглежда страшно вкусно.Ще пробвам рецептата.

Общи условия

Активация на акаунт