Уред за сушене на плодове и зеленчуци - 2

  • 147 577
  • 763
  •   1
Отговори
# 750
  • София
  • Мнения: 5 184
Благодаря за отзивите за зехтина Simple Smile И аз досега само сушени съхранявах. Спирам дотук със зехтина.

# 751
  • Мнения: 18 480
В зехтин и аз слагам само за непосредствена консумация, т.е. максимум за седмица напред. Предпочитам да ги съхранявам сухи, хем заемат и по-малко място, отколкото в буркани със зехтин или зехтин и сирене.

# 752
  • Мнения: 1 907
Да попитам какъв сорт домати сушите?
И смокините цели ли ги сушите?

# 753
  • Мнения: 18 480
За сушене са подходящи консервните сортове домати - с повече месеста част и по-малко вода в тях.
Смокините, особено първата реколта - по-едрите, - на парчета, иначе ще ми мине младостта, докато ги чакам.

# 754
  • Мнения: 1 289
Да, домати-консерва са най-подходящи. Моите тави са ниски и се налага да режа смокините на две, а и на три

# 755
  • Мнения: 7 245
Не открих смисъл в сушенето на плодове и зеленчуци. Никога не съм пробвала де. Уредът използвам само за сушене на месо.

# 756
  • София
  • Мнения: 5 184
Няма смисъл докато не набереш първите свои плодове и зеленчуци. После тичаш за дехидратор:) Първото лято взимах назаем.
Но с тези цилиндричните от 40 лв никога не съм се занимавала.

# 757
  • Мнения: 1 709

Не, просто мисля за по-продължително съхранение... месеци, по възможност повечко. Пастърмата на дядо се ядеше до лятото...

Ама през лятото и да не е солена? И на мен ми харесва да не е солено, но нали солта консервира? Без сол няма да загинат яйцата на паразитите и ... не ми се обяснява продължението...

# 758
  • София
  • Мнения: 4 147
За мен сушените плодове са по-вкусни от шоколади и подобни десерти. Затова и суша колкото мога повече.

# 759
  • Мнения: 6 691
За сушене ползвам домати "Рома", домашно производство. Едната година ги пресуших и още седят, та трябва да се оставят малко по-сочни.
Много сухите мисля да смеля, все ще ги оползотворя.
Сушени плодове ядем много. Днес ще заредя круши.

# 760
  • София
  • Мнения: 17 591

Не, просто мисля за по-продължително съхранение... месеци, по възможност повечко. Пастърмата на дядо се ядеше до лятото...

Ама през лятото и да не е солена? И на мен ми харесва да не е солено, но нали солта консервира? Без сол няма да загинат яйцата на паразитите и ... не ми се обяснява продължението...


Нито през лятото, нито през зимата ми се струва достатъчно безопасно без сол... Освен, ако се суши за намаляване на заемания обем и после се замразява за готвене...


Fortuna, "много сухите" домати са идеални за дълго съхранение и за готвене. Не знам за какво ги ползваш, ако е за филии (по принцип е възможно) няма да е готино, но в супи и яхнии, изобщо в каквато и да е "манджа" е супер!

# 761
  • Мнения: 1 423
Здравейте.

Купих си машина за сушене и уред за вакуумиране. Изсуших смокини и ги вакуумирах. Във фризера ли се държат вакуумираните сушени плодове и зеленчуци или може в шкаф?

Благодаря предварително.

# 762
  • Мнения: 1 289
Вакумираните в шкафа то и невакумираните пак там😃
Здравейте.

Купих си машина за сушене и уред за вакуумиране. Изсуших смокини и ги вакуумирах. Във фризера ли се държат вакуумираните сушени плодове и зеленчуци или може в шкаф?

Благодаря предварително.

# 763

Общи условия

Активация на акаунт