Уред за сушене на плодове и зеленчуци - 2

  • 147 188
  • 763
  •   1
Отговори
# 420
  • Мнения: 633
А удачни ли са сушилни при които не се регулира темперагурата🤔

# 421
  • Русе, у дома
  • Мнения: 738
А удачни ли са сушилни при които не се регулира темперагурата🤔
Да, там се регулира времето Wink, старата ми беше така, нямах оплаквания...., а и на новата за сега не съм и ползвала термостата....

# 422
  • Добрич
  • Мнения: 5 427
Моята е на две степени и съм много доволна.

# 423
  • София
  • Мнения: 2 298
Здравейте момичета,

Някой сушил ли е зелен фасул ?

# 424
  • Сливен
  • Мнения: 382
Здравейте и от мен. Имам същия уред от около година. Ползвала съм го. Не чак толкова активно, но поне 10тина вида плодове съм сушила в него. Никога не съм усещала изкуствена миризма, а съм с доста чувствително обоняние. Подозирам, че проблемът е във Вашия уред.
Сещам се за миризмата на дрехи втора употреба, категорично нищо подобно не се е появявало, но си мисля, че тя идвва от някакъв препарат, с който третират дрехите. Възможно е вашата пратка сушилни по някаква причина да е била третирана със същия препарат.
Ако сте го купила скоро и пазите бележката би трябвало да можете да го смените или върнете без проблем.


Така е на картинката с разширени междуредия, но вътре е подреден сбито. И аз без да се замисля редих така и не съхнеха, само най долния ред леко и ги въртях. Кой да се сети, че то въздуха няма от къде да минава.
Скрит текст:

Здравейте, видях, че имате същия като моя уред за сушене. Имам го съвсем от скоро и снощи за първи път го използвах за сушене на ябълки. Нарязах на много тънички резенчета и оставих на около 70 градуса за цяла нощ. Резултата е учудващо добър, за първи път да ми харесат сушени ябълки. Станаха хрупкави и сладки, а не жилави. Обаче ми направи впечатление, че при работа, т.е. при нагряване пластмасата излъчва една миризма на химия, което изключително ме притесни и наведе на мисълта, дали въпросният уред е безопасен за храната. Тавичките са от една по - мека пластмаса, като на кутиите за съхранение, поне няма да се чупят, но тази миризма, доста ме притесни... Замислих се да постилам тензух отдолу на тавите, но едва ли ще реши проблема, ако се отделят вредни вещества при нагряване. Та, въпросът ми е дали вашият уред мирише така, при работа? Не видях никъде в книжката да има сертификат за безопасност и вида на използваната пластмаса. Чак се замислих за някакви метални тавички със същата форма и размери, и скаричка отдолу, а толкова съм очарована от резултата, но тази мисъл не ми дава мира. Ще съм доволна ако и други потребителки се включат с мнение. Благодаря!

# 425
  • София
  • Мнения: 17 591
Здравейте, мислите ли, че ако сложа тиквички за сушене, ще се получи нещо добро? И за какво мога да ги ползвам после, стига да станат, де  newsm78
Аз суших и на чипс с зехтин и  подправки, а също и за готвене. Във втория случай ги слагахме в някакви яхнии.  Добре изглеждат, май бяха приятно леко жилави, като гъби.  Изобщо развих голяма дейност в сушенето тази година. Първо си купих едно "Горенье", което впоследствие ми се оказа малко. То май е с под 0,3 кв.м.  обща площ на тавичките, които отгоре на всичко се пукнаха отстрани след няколко ползвания. Не съм ги изпускал, не съм ги вдигал с една ръка, не съм ги поливал с вряла вода и т.н. Все пак го ползвам за лепнещи неща, които суша, защото от пластмасата се отлепват лесно разни круши, ананаси и т.н. Иначе взех един идеално запазен хладилник от 120 литра, направих му 8 тавички с обща площ над 1,3 кв.м., на които поставих метална мрежа AISI за хр.вкусовата промишленост, оборудвах го с нагреватели, вентилатор, термостат и разни други неща и...пей сърце. Суших всичко, което се сетих - зеленчуци, плодове и подправки, повечето от които съхраних в стъклени буркани, а някои в пликове, ушити от хартия за печене. Засега гаф имам само със сини сливи, които тръгнаха да мухлясват. Тиквичките ги суших, докато започнаха да дрънчат, в смисъл много ги изсуших. Ще видя какво ще се изяде от всичко това. Днес прибрах сушени консервни домати, много пресушени. От 3,700 кг се получиха 0,250 кг сушени домати.


От какво направи тавичките?
И още, нали трябва някакви вентилационни отвори да има някак - да излиза парата - тях как пригоди?
Моля те, много моля, снимай устройството, ако ти е възможно. И тавичките - как са изградени да видя...
За сините сливи - не си ги изсушил достатъчно, затова са мухлясали. При мен сините сливи са сред най-голямата продукция, цепя ги на 2, махам костилката и така суша - но до доста по-сухо състояние от обичайните купешки. Хич не е проблем за консумацията, мнооого са вкусни. Номерът е да се вземат сливи, които не са зелени, но не са и много меки, че те пък стават направо на коричка.

# 426
  • София
  • Мнения: 2 298
Тази есен направих сериозно производство. Изсуших 20 кг. сливи, за първи път суша сливи и дано да няма гафове.
Около 10 кг червени чушки за червен пипер и продължавам.
Около 25 кг домати и продължавам. Част от тях мариновах със зехтин в бурканчета, пак в бурканчета с печени парченца чушки за миш-маш, с печени парченца патладжани за италианска паста и за мусака.
Суших подправки - розмарин и мащерка, гъби за гъбено брашно, приготвила съм пащърнак, целина, праз и моркови за зеленчукова подправка.
Към старата сушилня с пластмасови  тавички една над друга миналия месец добавих нова придобивка. Много съм доволна за сега. Има 6 метални тавички и площта е доста по-голяма. С два мощни вентилатора отзад, не пренареждам тавички и на една и съща температура изсушава почти два пъти по-бързо от старата сушилня. Разстоянието между тавичките е доста голямо, което ми е важно като суша месо - филе. Може и още да се увеличи, като се наредят само част от тавичките на по-голямо разстояние. С настройки за таймер и температура. Таймерът ми е удобен като преценя, че трябва още малко време, а аз излизам за работа и лягам да спя за по-дълго време. Температурата нагласям според продуктите.

# 427
  • София
  • Мнения: 17 591
А колко струва това нещо?

# 428
  • София
  • Мнения: 2 298
А колко струва това нещо?
Купих го за 425 лв. на промоция 20 %, иначе цената му беше 535 лв.
Не е евтин, но е доста по-производителен от моделите с тавички една над друга. И ако човек суши доста неща си заслужава.

# 429
  • София
  • Мнения: 17 591

Абе и това ми е много, честно казано, по-скоро бих купила 5 машини с тави (по-голям капацитет ще има) май - но пак е нищо в сравнение с цената, която срещнах от нещо като 995лв...

# 430
  • Мнения: 5 459
На мен от миналата година така ми стоят сушените плодове и зеленчуци. тази година си спестих сушенето....

# 431
  • София
  • Мнения: 17 591
[color=blueO, ние не смеем да ги почнем преди поне средата - края на октомври и... до март вече нищо няма - а огромни количества суша, просто основно това ядем зимата...][/color]

# 432
  • Мнения: 471
Здравейте купих си орехови ядки от пазара опаковани в найлонов плик преди няколко дни, днес забелязах че са почнали да мухлясват. Дали мога да ги сложа в машината за сушене и на каква температура и за колко време? Дали въобще ще мога да ги спася.... Купих 3кг уж за зимата....

# 433
  • Бургас
  • Мнения: 5 675
За сушилнята съвет не мога да дам, но аз лично си съхранявам ядките във фризера. В пликчета, на желаните порции. Размразяват се бързо и имат същия вкус като пресни. Винаги имам килограм-два ядки асорти във фризера Wink

# 434
  • Мнения: 3 604
За сушилнята съвет не мога да дам, но аз лично си съхранявам ядките във фризера. В пликчета, на желаните порции. Размразяват се бързо и имат същия вкус като пресни. Винаги имам килограм-два ядки асорти във фризера Wink
А каква е идеята да се замразяват  ?

Общи условия

Активация на акаунт