Уред за сушене на плодове и зеленчуци - 2

  • 147 626
  • 763
  •   1
Отговори
# 435
  • Мнения: 471
идеята е да не мухлясват , както почти стана с моите орехи . Като са пресни има влага в тях и в найлонов плик за два -три дни бяха  тръгнали ...Както и да е ...аз успях да ги  спася ,  една приятелка също ме посъветва да ги държа във фризера ...

# 436
  • Мнения: 353
Имам гъби, горски и мисля да ги изсуша. После как ще ги ползвам? До сега не съм сушила или използвала сушени гъби.

# 437
  • София
  • Мнения: 2 298
Имам гъби, горски и мисля да ги изсуша. После как ще ги ползвам? До сега не съм сушила или използвала сушени гъби.
Аз суша гъби и после ги смилам на брашно. Добавям към супи, сосове за месо и като правя мусака.
Но имай предвид, че много се свиват и трябват доста гъби за да се получи някакво количество.
Ако не ги смилаш, преди употреба трябва да се киснат във вода. И пак в супи, сосове и т.н.

# 438
  • София
  • Мнения: 17 591

Някой случайно сушил ли е ... зеле?
Много ми е чудно какво ли ще да се получи...

# 439
  • Мнения: 353
Имам гъби, горски и мисля да ги изсуша. После как ще ги ползвам? До сега не съм сушила или използвала сушени гъби.
Аз суша гъби и после ги смилам на брашно. Добавям към супи, сосове за месо и като правя мусака.
Но имай предвид, че много се свиват и трябват доста гъби за да се получи някакво количество.
Ако не ги смилаш, преди употреба трябва да се киснат във вода. И пак в супи, сосове и т.н.

благодаря, първата доза е готова ,за една нощ. Сутринта заредих втора. Сушенето ще го направя, но после какво ще ги правя не зная. Искам да ги ползвам за супи, манджи разни, с орез и такива неща. Дали ще станат?

# 440
  • София
  • Мнения: 2 298
Имам гъби, горски и мисля да ги изсуша. После как ще ги ползвам? До сега не съм сушила или използвала сушени гъби.
Аз суша гъби и после ги смилам на брашно. Добавям към супи, сосове за месо и като правя мусака.
Но имай предвид, че много се свиват и трябват доста гъби за да се получи някакво количество.
Ако не ги смилаш, преди употреба трябва да се киснат във вода. И пак в супи, сосове и т.н.

благодаря, първата доза е готова ,за една нощ. Сутринта заредих втора. Сушенето ще го направя, но после какво ще ги правя не зная. Искам да ги ползвам за супи, манджи разни, с орез и такива неща. Дали ще станат?

Вече съм написала, че стават и съм обяснила как.

# 441
  • Добрич
  • Мнения: 5 451
Много ароматни стават сушените гъби. Слагам ги в сосове без да ги кисна. А в сухо състояние са като мезе.
Относно фирата, да доста малък е добива, но това е при всички плодове и зеленчуци, не само при гъбите.

# 442
  • Мнения: 353
Аз моите май доста ги изсуших, станаха почти чупливи. Дали съм прекалила? Сега са в хартиена торба и на рафта на хладно. Много се надявам да не хванат червейчето или паяжини. За пръв път правя такова нещо.

# 443
  • Добрич
  • Мнения: 5 451
Имам прибрани от преди поне 3 години, нищо им няма. Затворени са плътно и са в килера, не са сушени до трошливост. По стечение на обстоятелствата, останаха.

# 444
  • Бургас
  • Мнения: 1 986
Последното приложение на сушилнята ми е за изсушаване на пестил. Многото плодове това лято ме върнаха отново към опита да го  и направя, и като сгъстих сместа максимално в тавата, я разтлах върху хартия и така суших. Много съм доволна, защото една касетка плодове се трансформира в пакетче 10 х10х15 куб. см. и всички го намират за много вкусно.

# 445
  • Добрич
  • Мнения: 5 451
Някой сушил ли е дюли?
Сдобих се с една касетка, обаче не търпят. Направих сладко и се замислих за сушене, но дюлите са кисел плод и не знам колко ще е удачно. Сушила съм дренки с лечебна цел.

# 446
  • Sofia
  • Мнения: 26 364
Да ,сушила съм,бързо стават и издържат дълго

# 447
  • Бургас
  • Мнения: 1 986
Малко късничко виждам темата, но....да си кажа: тази година и аз изсуших няколко дюли за първи път. Обичам да добавям дюли към сякакви видове яхнии и към гювеч, а сушените плодове са по-добър вариант от замразените, защото заемат по-малко място и по-лесно си ги намирам. / Докато ги открия във фризера....стаята изстива./

# 448
  • Мнения: 57

Така е на картинката с разширени междуредия, но вътре е подреден сбито. И аз без да се замисля редих така и не съхнеха, само най долния ред леко и ги въртях. Кой да се сети, че то въздуха няма от къде да минава.
Скрит текст:

Обаче ми направи впечатление, че при работа, т.е. при нагряване пластмасата излъчва една миризма на химия, което изключително ме притесни и наведе на мисълта, дали въпросният уред е безопасен за храната.
Аз имам същата сушилня от миналото лято и съм много доволна от нея. Не помня да ме е притеснила някаква миризма при първото ползване, а сега определено няма такава. Защо не опитате да оставите сушилнята да работи една нощ празна- може да се отмирише, мисля си,  че този проблем се дължи  по-скоро на вентилатора, може да е някаква смазка в мотора. Но ако ви притеснява по-добре я върнете, иначе все ще го мислите.  Peace

Може ли да споделите рецепти?

# 449
  • Мнения: 4 303
Аз си суша ябълки, тънко нарязани и чушки. Процесът е продължителен и за мен е малко изнервящо.
Ябълките се изядат за няколко дни.
Рецепта няма. Тънко нарязани и разместване на скаричките до готовност.
Друго не съм опитвала освен изброеното и дренки.

Общи условия

Активация на акаунт