Много ми допадна, и направо си облизваме пръстите
Ще я споделя с вас!
Чушки, пълнени с кус кус и свинско
Необходими продукти:
1 гл. лук
14 чушки /замразени или сушени/,
1 морков,
целина /или прясна или подправка/
Свинско -/2 пържоли свински врат - примерно 400-500г/
1ч.ч. кус кус
соев сос,
1 пилешки бульон
1 кофичка заквасена сметана
1 буркан стерилизирани домати /или доматен сос/
/добавено от мен - кисели краставички, маслини/
черен пипер, червен пипер, вегета, сол, кимион
Свинското месо се нарязва на много ситно, и се накисва да престои няколко часа в соев сос.
Лукът, морковът и целината се нарязват и запържват до златисто в тиган. Добавя се месото. Като се запържи се слага 1ч.ч кус кус , разбърква се и се долива 500мл вода. Добавят се сол, ч.пипер, червен пипер, кимион, вегета, 1 пилешки бульон, и се оставя да се сготви. Кус куса попива водата и запълва целия тиган /тенджера/. Когато стане наистина готов се пристъпва към пълненето на чушките.
Нареждат се в омазнена тавичка.
Приготвя се сос от доматите - пасирани, или доматения сок, 2 чушки, сметаната, /и аз добавих на ситно нарязани кисели краставички и маслини/
Соса става хомогенен като се пасира.
Заливат се чушките с този сос , покрива се тавата с фолио и се пече в предварително загрята фурна за около 20 мин, на 180градуса.
Стават трепач!