Тирамису-ама изпробвано???

  • 30 553
  • 33
  •   1
Отговори
# 30
  • Мнения: 694
Благодаря ви момичета за полезните съвети и рецепти!!!Благодаря на Вери и НАталина-направих нещо средно-добавих само два белтъка-иначе тирамисуто стана върховно.
Благдаря на даниджи за полезния съвет за подреждането-наистина стана много красиво.
И в крайна сметка ето го и резултатът

# 31
  • Мнения: 198
Ще ви кажа най-лесната и бърза рецепта за тирамису. Получава се много вкусно- мъжът ми е луд по него.
Необходими са само пакет бишкоти; 3 дълги кафета/или едно джезве/;купичка заквасена сметана/голяма/; захар и малко нес кафе.
Приготвянето е фасулско- потапяш бишкотите във вече свареното и подсладено кафе и нареждаш половината във форма за торта. След това заливаш с крем,който се състой от сметаната,нес кафе и захар на вкус. Отново нареждаш ред бишкоти и заливаш с кремчето и това е всичко. Оставяш го да престой около 3-4ч в хладилника,но ние все не мижем да дочакаме и го нападаме на втория час.

# 32
  • Пловдив
  • Мнения: 208
Ето моята рецепта за тирамису, изпробвана и невероятно вкусна:

За крема: 3 жълтъка, 100 гр. захар, 1 капачка ром и щипка сол - разбърква се и се прибавя 70 гр брашно и 400 гр завряло прясно мляко. Вари се до сгъстяване. Може да се прибави малко масло, лим.кора и бита сметана.
Бишкотите се топят в 500 гр. прясно мляко, 100 гр. захар и 1 кафе. Редят се ред бишкоти, ред крем, ред бишкоти,  ред крем.
Отгоре се слага смес:
50 гр. обезсолено сирене (може крема сирене), 1 с.л- захар, 1 с.л. мляно кафе, 100-120 гр. сладкарска сметана. Замазва се върху крема и накрая се настъргва шоколад.

# 33
  • Мнения: 333
   
Тирамису
италианска кухня, десерти



ПРОДУКТИ:
400 г бишкоти (Савоярди)
500 г сирене Маскарпоне
5 жълтъка
3 белтъка, разбити на сняг
150 г захар
ванилия
настъргана портокалова (или лимонова) кора
2 с.л. вино Марсала (или ликьор, ром или сруг алкохол по избор)
2 ч.ч. кафе експресо, без захар
какао на прах
шоколад

ПРИГОТВЯНЕ:
Разбийте в купа сиренето до пухкав крем, като постепенно добавяте ванилията и малко настъргана портокалова(или лимонова) кора Разбийте жълтъците заедно със захарта до пухкава смес. Внимателно добавете жълтъците към сиренето, като разбърквате внимателно. Белтъците се разбиват на сняг и се прибавят към сиренето на малки порции и сместа внимателно се разбърква. Покрийте съда и го оставете в хладилника да се поохлади. Смесете кафето с виното или ликьора. В тавичка наредете пласт бишкоти, които предварително сте натопили в кафето, след което намажете със крем, посипете отгоре с какао на прах. Отгоре наредете пласт от бишкоти и така до изчерпване на продуктите. Най-горния слой е от крема. Покрийте с домакинско фолио и поставете в хладилника за няколко часа (най-добре за 24 часа). Преди сервиране поръсете отгоре с какао на прах и настърган шоколад. (Забележка – яйцата в рецептата, могат да се заменят с 300 мл сметана. Разбитата изстудена сметана се добавя към предварително разбитото сирене и сместа внимателно се разбърква.)

Аз го правя по тази рецепта и става СУПЕР. Без Маскарпоне няма същия вкус, но е скъпо. Нареждам го в малки правоъгълни купички и слагам 2 бишкоти и всичко друго е крем. Става много вкусно!!!

Общи условия

Активация на акаунт