Каква е разликата м/у млечна и яйчена майонеза?

  • 1 162
  • 2
  •   1
Отговори
  • Мнения: 5 299
Днес купих една салата на Кенар - "Престиж", и исках да си запиша продуктите за приготвяне, но на етикета пишеше: млечна и яйчена майонеза, картофи, пе4ени чушки, тел. салам, кис.краставички, копър и сол. Не разбрах оба4е за тая майонеза - някой разбира ли? newsm78

# 1
  • Шумен
  • Мнения: 1 348
Ами майонезата може да се направи от сурово яйце и олио или от прясно мляко и олио. Затова майонезата се нарича яйчена или млечна. Естесвено купешката майонеза не е с истински яйца, а с "яйчен меланж", както и целувките са с белтъци на прах, но това е друга тема  Laughing

# 2
  • Мнения: 599
Даже има и майонези само от емулгатори и олио. Ужасно вредни. Аз си правя сама млечна ( не ям яйца ) - 1 част прясно мляко+2 части олио+сол се разбиват с пасатора, после се прибавя лимонов сок и моментално се сгъстява. Много лека и хубава е.

Общи условия

Активация на акаунт