Моята рецепта е: отцедени патладжани мажа с четка със зехтин и слагам на хартия за печене, отгоре- пак зехтин и малко сол. Запичам във фурната. През това време правя режимен доматен сос- домати нарязани на 2-3 барабар с ципите, малко захар, зехтин, сол и вода. Водата ми е за психологическа подкрепа. Нали не ям сурови домати, та така къкрят на котлона по- дълго време и със сигурност са се сготвили. По средата на готвенето им ги минавам с пасатора и пак на котлона до сгъстяване. После редя в тавичка- дома. сос, патладжани, настърган кашкавал, дом. сос, патладжани, настърган кашкавал. Запичам до получаването на хубав загар.
2в1:
Мари ме подсети за патладжанената манджа, която и аз тача. Само че, тъй като ям домати не се занимавам да правя доматен сос, ами редя ред патладжан, ред кръгчета домати, ред парченца моцарела и нашенско сирене, между тях ръся риган и босилек, а накрая наръсвам с кашкавал и пармезан. Когато имам тиквичка слагам и ред от нея, като преди това също съм я гриловала или запекла леко във фурната по метода на Мари.