Различни варианти на тази рецепта намерих из нета:

МАРИНОВАНИ ПАТЛАДЖАНИ
========================

Продукти:
Патладжани,
чесън,
магданоз,
по 1 аспирин на буркан патладжани.

Саламура:
1 1/2 ч.чаши оцет,
1 1/2 ч.чаши вода,
дафинов лист,
черен пипер на зърна,
олио,
сол на вкус.

Измийте патладжаните, обелете ги, нарежете ги на кубчета, колкото локум.
Посолете ги, разбъркайте ги добре и ги оставете да престоят така една нощ.
Сварете саламурата.
Измийте добре патладжаните, подсушете ги и пускайте по малко във врящата саламура.
Извадете ги и когато изстинат, ги наредете в буркани на редове, като ръсите между редовете скилидки чесън и средно нарязан магданоз. Във всеки буркан слагайте по един счукан аспирин.
Залейте патладжаните с изстиналата саламура, най-отгоре сложете пласт вряло олио.

Страшно обичам патладжани и ми се ще да пробвам някъква подобна рецепта(не пържени или печени),обаче съпругът ме наплаши ,че бил ял май нещо такова и било лигаво... Thinking  Confused Това "май" ми дава повод да се съмнявам в преценката му..и затова питам вас!
Правили ли сте нещо подобно?И на какво прилича горе долу на вкус?Ако сте слагали такава зимнина,пуснете изпитана рецепта.. Simple Smile