Празнично меню за 8 март

  • 14 515
  • 18
  •   1
Отговори
  • Мнения: 3 537
 newsm12    Чудя се с каква вечеря да изненадам съпруга си на 8 март, но да е нещо, което не се повтаря от минали години!  newsm64А вие какво ще приготвите на своите половинки, освен разбира се ако не вечеряте на заведение? 1dating

# 1
  • София
  • Мнения: 2 958
На самия празник ,едва ли ще ти се седи много дълго в кухнята ,за да приготвяш нещо завързано, затова споделям с теб това ,което мисля да приготвя.... Wink

Пилешко филе със сметана и естрагон/тарос/

/по френски/


ПРОДУКТИ:
1 опаковка пилешко филе(не повече от 500 гр.)
1 малка кофичка заквасена сметана
2,3 щипки естрагон
сол на вкус
маргарин за пържене

 
ПРИГОТВЯНЕ:

Нарязваме месото на тънки /около 1 пръст/ивички. В нагорещения маргарин ги запържваме до златисто. В отделен съд разбъркваме сметаната и я изсипваме в тигана при месото, посоляваме, прибавяме естрагона, намаляваме силата на огъна и оставяме ястието да поври докато сместаната се посгъсти . За гарнитура се препоръчват картофи-соте, които стават много бързо и вкусно . Сварени картофи се запържват за около 5 мин. в маргарин или масло. Поръсват се с копър. Сервират се топли към пилето. Да ви е сладко .  chef

Ако се сетя още нещо , ще напиша. Grinning

# 2
  • При хората, които обичам
  • Мнения: 3 192
StaMq, благодаря. newsm10. Отказвам се от моята идея:

Задушено телешко филе :
4 бр. телешки пържоли /по около 150гр./
1 голяма глави лук
1 голям морков
0,5 кг. гъби
1/2 пакетче масло

Загрява се маслото и месото се запържва съвсем леко от двете страни. Лукът се нарязва на шайби, морковите и гъбите - на кръгчета. Задушават се в мазнината.
В огнеупорен съд /аз ползвам гювеч/ се слагат 2 пържолки, после половината от зеленчуците, пак 2 пържолки и отстаналите зеленчуци. Залива се с телешки бульон да покрие месото и се пече на около 250С
Може да се подправи с нещо, но аз лично не го подправям.
Не отнема много време - не повече от 20мин.
А докато се пече, вие можете на спокойствие да си пиете питието.
Да ви е сладко!

# 3
  • София
  • Мнения: 2 958
vanya68 , твоята рецепта също звучи лесно и вкусно Grinning Ще си я запиша.

# 4
  • Русе
  • Мнения: 410
Аз мисля да направя "Куцо пиле с домат" по рецепта на Иван Звездев. Ако някой има код и може да влезе в Бон Апети, рецептата е от м. февруари 2004 г. Иначе, ако някой иска мога да му я напиша, но като се прибера в къщи, защото рецептата е там. Аз лично не съм го правила това пиле и незнам колко време ще ми отнеме, но съм го яла и е вкусно, а по-важното е че изглежда интересно, а за мен това е от водещо значение.

# 5
  • София
  • Мнения: 4 865
мисля си, че трябва да съм готова с идея за бърза и различна вечеря, но да си имам и едно наум, че може да ме изненадат с вечеря навън. та ако от предишната вечер направя малко повече палачинки и се окаже, че на осми ще си ядем у дома, ще направя палачинкови рулца с шунка и синьо сирене. десерт: замразено кисело мляко с плодове.
ако пък замръкнем по кръчмите, ще си имаме палачинки за закуска на девети. Wink
не искам да ме видят, че се подготвям да ги храня у дома, че да не решат да не ме водят никъде. от друга страна пък ще е тъпо да си останем без вечеря...

# 6
  • все тук
  • Мнения: 1 714
Лично аз ще приготвя пилешки ролета на скара, пълнени с гъби, заревица и кисели краставички. Гарнитура - картофено пюре. Салатата ще е зелена с риба тон и крутони. Десерт - домашно "Тирамису".

# 7
  • Мнения: 614
Аз мисля да направя "Куцо пиле с домат" по рецепта на Иван Звездев. Ако някой има код и може да влезе в Бон Апети, рецептата е от м. февруари 2004 г. Иначе, ако някой иска мога да му я напиша, но като се прибера в къщи, защото рецептата е там. Аз лично не съм го правила това пиле и незнам колко време ще ми отнеме, но съм го яла и е вкусно, а по-важното е че изглежда интересно, а за мен това е от водещо значение.

Ще съм ти много благодарна ако споделиш рецептата Simple Smile

# 8
  • Мнения: 1 425
Момчета аз имам регистрация в сайта на Бон Апети и ако ви трябва нещо от там само кажете. Ето рецептата на Куцото пиле с домат:
Куцо пиле с домат
1 пилешки гърди
1-2 яйца за паниране
50 г кашкавал
50 г сирене
1 домат
1 с. л. соев сос
кората от 1/2 филия хляб
олио за пържене
галета за паниране
листа маруля за канапе
магданоз за поръсване

за плънката:
30 г кашкавал
30 г краве масло
1-2 печурки
1 кисела краставичка

Начин на приготвяне:
1. Пилешките гърди се мариноват в соевия сос за 10-15 минути, поставят се между два листа домакинско фолио и се начукват с дървен чук.
2. Плънката се приготвя, като в сгорещеното масло се запържват за 3-4 минути нарязаните на ивички краставички и гъби и се оттеглят от котлона.
3. В начуканите пилешки гърди се слага от приготвената плънка и нарязания на ивички кашкавал и се навиват на руло.
4. Рулото се овалва в галета, потапя се в разбитото яйце, отново се овалва в галета и се пържи при умерено загрято олио със затворената страна надолу. Обръща се няколко пъти, докато придобие златист цвят.
5. Сиренето и кашкавалът се режат на големи триъгълници, панират се и се изпържват от двете страни. Кората от хляба също се панира и се изпържва
6. При сервиране в чинията се прави канапе от листа маруля и в средата се слага пилешкото руло. В острия му край с помощта на клечка за зъби се забождат лентички краставица. Коричката хляб се забожда в противоположния край, така че да наподобява глава с човка. Панираните триъгълници сирене и кашкавал се поставят от двете страни на рулото, за да наподобяват крила. Накрая се слага издълбаният, декориран по ъглите и поръсен с магданоз домат и се сервира.

# 9
  • Русе
  • Мнения: 410
cvete_m, благодаря за помощта  bouquet Така желаещите мами няма да чакат до довечера. Още веднъж благодарности. newsm51

# 10
  • Мнения: 3 537
Това куцо пиле ми се вижда доста апетитно!!! Wink

# 11
  • Мнения: 4 392
Хора,не бях влизала тук,но направо ми потекоха лигите,а днес сьм само на един банан Laughing

# 12
  • Мнения: 3 537
На диета ли си? Laughing

# 13
  • Мнения: 4 392
Не,не пазя диети!
Но чак сега ми доиде апетита Laughing

# 14
  • Варна
  • Мнения: 4 818
Ние сме поканени на гости, обаче изявих инициатива и обещах, а и днес тренирах произведението си: пиле в зелена палачинка. Вълшебство! Бърках обикновени полочинки, та се сетих, че може да добавя сварен спанак и да разбия с миксер. Много красиво зелено, жабешко. Оригинално е!

Общи условия

Активация на акаунт