Домашен пастет от пилешки дробчета

  • 59 320
  • 62
  •   1
Отговори
  • София
  • Мнения: 10 766
Искам да споделя с вас любимата ми рецепта за пастет. По-точно - от пилешки дробчета.

Разбира се, изобщо няма място за сравнение между този и купешкия.

Много е лесен за приготвяне, със съвсем обикновени продукти, а по-точно:

800 - 1000 г пилешки дробчета
1 глава лук
2 моркова
2 с.л. олио
100 г масло
магданоз
черен пипер
сол

Дробчетата се почистват, измиват се, поръсват се със сол и черен пипер и се оставят за 15 минути.

Морковите се настъргват на едро ренде и се запържват в олиото. След 7-8 минути се добавя нарязаният лук.

След като зеленчуците омекнат, се добавят дробчетата и нарязаният магданоз.

Оставя се на котлона, докато се изпари течността. След това всичко се пасира заедно с маслото.

Преди консумация е добре да престои няколко часа в хладилник, за да стегне.

По желание, може да се напълнят различни формички или купички. След като пастетът стегне достатъчно, се изважда много лесно.

Ами, това е всичко! Бърз и много вкусен. Ще се радвам, ако съм била полезна.

Да ви е сладко!


Последна редакция: ср, 27 яну 2016, 09:29 от Редактор*

# 1
  • София
  • Мнения: 10 766
Момичета, надявам се да останете доволни!  Grinning

# 2
  • Лондон
  • Мнения: 403
Vanja77   bouquet

Така.Да ви споделя, допуснах голяма грешка ,че направих пастетчето ,НООО  половин доза.
Не правете като мен.Така и така  ще се занимавате , поне да са  1 килограм дробчетата .

Пастета е ЧУДЕСЕН.  Много е вкусен.  Heart Eyes
Моите дробчета не пуснаха вода и аз им сложих 2-3 супени лъжици .
Накрая , след като  опитах няколко пъти готовия продукт ,реших  че е гъстичък и сложих сока на един лимон.

Ммммм  newsm64

п.п.Следващият път ,ще сложа и червена чушка.

# 3
  • София
  • Мнения: 10 766
ЕМСИ, радвам се че ти е харесал пастетът.  Grinning  Даде ми добра идея за лимоновия сок. Другия път и аз ще сложа.  Hug

# 4
  • Мнения: 1 338
Страшен пастет! Ако намеря как и да го консервирам ще си направя мнооого, за да имам под ръка. Изключително лесно за изпълнение. Благодаря за идеята!

# 5
  • София
  • Мнения: 10 766
Радвам се, че ти е допаднала рецептата. Пастетът наистина е много вкусен.  Simple Smile

# 6
  • Мнения: 22 867

Vanja77, с благодарности за лесната и с много вкусен резултат рецепта.  Heart Eyes Отдавна се канех да я пробвам, най-сетне снощи ѝ дойде времето. Малко повече ароматизирах, добавих индийско орехче и кимион, чудесен е пастетът.  bouquet


# 7
  • София
  • Мнения: 10 766
labrex, оценката ти означава много за мен! Благодаря за доверието!  Hug

# 8
  • Мнения: 1
Много вкусен пастет ,лесно се приготвя и определено ще си правя сямо от него!!!

# 9
  • Мнения: 2 272
А дали може да се консервира някак си?

# 10
  • Мнения: 1 906
Угоен патешки дроб дали може да се ползва за пастета? Имам цял пакет, а не знам какво да го правя  Thinking

# 11
  • София
  • Мнения: 3 789
Правих го миналата седмица. Утре пак.
Много е вкусен.
Аз добавям риган, мащерка и кимион. Много ароматен става.

# 12
  • София
  • Мнения: 10 766
Радвам се, че ти е харесал пастетът. Да ти е сладко!  Simple Smile

Последния път, когато го правих, сложих и няколко скилидки чесън.  Heart Eyes

# 13
  • София
  • Мнения: 3 789
Радвам се, че ти е харесал пастетът. Да ти е сладко!  Simple Smile

Последния път, когато го правих, сложих и няколко скилидки чесън.  Heart Eyes
И чесън сложих, но пропуснах да го напиша.
Сутринта го правих, едното бурканче вече замина..... Simple Smile

# 14
  • Мнения: 2 141
Записвам си да взема дробчета и ще направя пастета. Малкия само това яде за следобедна закуска и се радвам, че ще имам възможност да му го приготвям у дома. Не знаех, че е толкова лесно. Благодаря за рецептата. Hug

Общи условия

Активация на акаунт