Глупав въпрос за миксера

  • 651
  • 9
  •   1
Отговори
  • Мнения: 3 550
Подариха ни миксер. Гледам, че вътре има два чифта бъркалки. Едните са с крушовидна форма, кръстати някакси. Другите са навити като спирала. Кои за какво се използват? Имат ли някакво специално приложение или да бъркам което както ми падне?  Rolling Eyes

# 1
  • Мнения: 2 550
Добър въпрос. И аз бих се зарадвала да разбера тия спираловидните бъркалки за какво са  newsm78

# 2
  • ново
  • Мнения: 5 888
За бъркане на тесто са  chef

# 3
  • Мнения: 2 550
За тесто? Ама за гъсто тесто ли? Такова дето по принци се прави с много зор с ръце? За питка да речем?

# 4
  • ново
  • Мнения: 5 888
Ами аз например си бъркам тестото с тези спираловидните приставки, докато поеме брашно, да не е лепкаво като го меся.
Общо - взето бъркам с миксера, докато може, после продължавам с ръце. Simple Smile

# 5
  • Мнения: 2 550
Аха, ясно! Мерси:)

# 6
  • София
  • Мнения: 39 723
Да, за тесто са. Аз ги ползвам докато тестото вече почне да се катери по тях и после продължавам с ръце. На мен не сам и много удобни.

# 7
  • Мнения: 3 550
Искате да кажете , че крушовидните са за по-течни теста (като за кекс), а спиралите - за по-твърди, за питка например?

# 8
  • Стара Загора
  • Мнения: 2 506
Точно за това са.  Grinning

И на мен не са ми удобни тези за тестото. Така си стоят в кутията неизползвани.

# 9
  • все тук
  • Мнения: 1 714
С крушовидните правиш торти, кекс, рела и др.
Спираводните - питки, пици, мекици и др. Но лично аз не ползвам вторите - предпочитам кухненския робот.

Общи условия

Активация на акаунт