Каква риба готвите?

  • 69 801
  • 303
  •   1
Отговори
# 180
  • У дома... някъде
  • Мнения: 2 371
Купувам скумрия,филе от хек и херинга.Предимно на скарата ги готвя или във фурната.

# 181
  • София
  • Мнения: 4 179
Вчера купих пангасиус - филета. Някой приготвял ли я по друг начин, освен пържена или панирана?
Супер са и на скара.

# 182
  • varna
  • Мнения: 676
Днес ще правя сьомга във фолио с подправки и на скарата.Гарнитура-пастет от броколи.

# 183
  • Мнения: 795
Бяла риба купувам най-често. Вчера приготвих хек - пържен, но нещо не ми хареса, някак доста сухо стана  Thinking

# 184
  • Мнения: 2 804
Хек , може да се приготви много вкусно по следния начин .
Задушавате лук със зехтин , добавяте рибата , сол , черен пипер , зърна кориандър смлян - 4-5бр. и прибавяте малко вода ,  като минат около 10 минути добавяте настъргани моркови и  домати на много ситно нарязани или минати през машинката . Оставяте да къкри докато се посгъсти соса и добавяте малко сух чесън и магданоз .
Да ви е сладко !
ПП
Ако обичате лимон може и парченца лимон да сложите вътре даже и с кората .

# 185
  • Мнения: 161
Тука ловят Илария - обожавам я както пържена, така и печена. Много хубав аромат има .... на море. Месото й също е много вкусно, леко наподобява скумрията.
Иначе снощи ми се случи да ям черноморска скумрия - чак не повярвах, мислех че е просто виц, който се разпространява измежду жителите покрай морето. Излиза че  в началото на 20-и век е имало черноморска скумрия, после по някаква причина пасажите не идвали в черно море, но от няколко години рибарите забелязвали единични екземпляри в мрежите...
От другите риби - Чернокопа също ми харесва, Барбуната пържена не е лоша....
Мразя обаче кая(попчета) и сафрид - много кокали и са дребнички.
Паламуда става отлично на кюфтета, ама е голяма играчка....

# 186
  • Мнения: 279
Това за черноморската скумрия наистина е виц,особено в тия топли води...

# 187
  • София
  • Мнения: 605
мерлуза-печена или панирана
мряна-пържена
скумрия-печена,панирана,на скара
хек-паниран,печен
пастърва-панирана

# 188
  • Мнения: 108
пъстърва , хек, мерлуза, последно хапнах пържен сафрид много ми хареса!!! Кефала ми е най-любима Laughingрибка!

# 189
  • Мнения: 3 550
Почти не пропускам седмица без риба. Харесвам скумрията (заради цената), купувам също маслена риба, сафрид, мерлуза. Навремето купувах и бяла риба, но вече не ми е по джоба.

# 190
  • Мнения: 80
Аз обожавам маринована. Става както бързо, така и вкусно а и става със всякаква риба. Аз обичам да е със шаран.

Основна рецепта
10 кг риба(почистена от перки и нарязана на филета, осолена предварително)
2 л. олио
3(2100 ml) бутилки оцет(става най-добре с ябълков)
Дафинов лист на вкус и чер пипер на зърна

Аз правя обикновено 1/10 от точната пропорция.

Рибата се реди в тенджера под налягане на пластове като между тях се слага дафинов лист и се полива със сместа от оцет и олио.

Става за 20 мин.(Колкото повече се вари, толкова костите не се усещат)


Ако се прави консервиране за зимнина може да се добави сварен фасул, нарязани на ленти червени чушки, кисели краставички и да се вари заедно с рибата. Единствената особеност е при добавянето на доматен сок  или доматено пюре. Хубаво е доматения сок да се вари до получаване на "сладко от домати - 300 ml доматен сок и 4 с.л  захар - за да не стане твърде кисела рибата) или дом пюре - но размито с малко количество вода + 2 с.л. захар.


# 191
  • Мнения: 898
Какви са тия пържени, панирани, мариновани риби?
Как може една толкова здравословна храна да се готви по възможно най нездравословния начин? Не стига че е нездравословен начин, ами и отнема много време.

# 192
  • Мнения: 499
Много ми се ядат попчета. Някой да е мяркал в София?

# 193
  • varna
  • Мнения: 676
Ох,в София малко трудно.Ще трябва да отскочиш до Варна или на юг от нея.Но и не мене ми се ядат попчета .МММММмммм....

# 194
  • Шумен
  • Мнения: 555
Тази вечер правих тилапия филе панирана.   chef  Стана страхотна. За първи път я приготвям и утре пак ще купя.

Общи условия

Активация на акаунт