Общо взето тази вкуснотия има много версии, просто защото зависи от това какво имам налично в хладилника Но като цяло технологията е една и съща, а резултатът е бърз и много вкусен. Става за домашните, става и за гости. Особено, ако са любители на картофите, каквито сме ние вкъщи.
Продукти
около 1,5 кг картофи
5-6 кисели краставички
500 грама кайма
малка консерва царевица или грах
смляни домати - 100 мл
кимион, черен пипер, сол и магданоз
масло
глава лук
Картофите се обелват, сваряват и намачкват. След това се омесват с масло, сол и черен пипер.
В тиган се задушава лук в олио, добавя се каймата и смляните домати. Като изврят се добавят нарязаните краставички, царевицата/грах и кимионът.
В намаслена тавичка се разстила половината от картофеното тесто. Върху него се изсипва плънката и отгоре са слага втората част от картофите.
Слагате парченца масло и печете до зачервяване.
Ако имате излишен кашкавал, настържете и запечете още малко. Поднесете поръсено с магданоз.
Да ви е вкусно!