Кремвиршки

  • 33 653
  • 88
  •   1
Отговори
# 45
  • Мнения: 581
Благодаря за отговорите, ще ги пробвам задължително!

# 46
  • Мнения: 243
Вчера ги направих. Да ви кажа честно, останах малко разочарована. Тестото е като  на хляб и е доста безсолно. Имах друга представа за кремвиршките-да са пухкави и мекички, а не съм претенциозна. Е, хапваме ги още, но определено биха били по-добри, ако се направят с тестото на "Крокодила". Sunglasses

# 47
  • Мнения: 640
И аз искам да помоля за рецептата за картофени кифли

# 48
  • Мнения: 2 550
Ето ги и моите кремвиршки. Бяха много вкусни, но тестото ми беше някак сипкаво  newsm78 Само 20 минути оставих тестото да втасва, дали не е заради това?
Добавих им кисели краставички и топено сирене и много ми допаднаха.

# 49
  • Мнения: 243
Мисля, че не е от втасването, защото моите втасваха в машината ми за хляб, а е от самото тесто. Според мен това е хлебно тесто - по -твърдо, по-сипкаво, като за хляб. Rolling Eyes

# 50
  • Мнения: 640
ето ги и моите http://progroup.org/cpg133/albums/userpics/10003/kifli1.jpg, но вътре добавих и лютеничка и кисели краставички...

# 51
  • варненка от София
  • Мнения: 4 882
Да се отчета и аз с моите кренвиршки. Станаха чудесни. И аз като някои от вас им добавих и кисела краставичка.
http://www.snimka.bg/album.php?album_id=101773&photo=23

# 52
  • UK/София
  • Мнения: 7 681

  marulka_s, Това е питката!


                                     Картофени кифлички
     250гр. сварени и пресовани картофи;250гр.краве масло;100гр. настърган кашкавал;250гр.брашно, яйце за намазване.
 Маслото се разбива на пяна, прибавят се пресованите картофи, настърганият кашкавал и беашното.Всичко се смесва много добре и се разточва на кора, дебела около 1/2см.Реже се на сектори, които се навиват на кифлички, намазват се с разбитото яйце и се пекат в умерена фурна с намаслена тава.
   На мен не ми харесаха много, доста мазни стават.
 
   tilieva, хапките са от бутер тесто.
 Много се радвам за всички на които са им харесали кремвиршките.
 На тези които не са им харесали, не знам какво да кажа WinkТестото става меко, освен, ако не се прекали с брашното.А за солта в началото на темата момичетата са уточнили, че слагат повечко сол.

# 53
  • Мнения: 49
Станаха страхотни,но и аз сложих още малко сол.Като разгледах снимките,които са многоооо  хубави,се подсетих откога не съм правила реване!Благодаря за идеите!  bouquet

# 54
  • София
  • Мнения: 1 419
Ето ги и моите кремвиршки.

http://www.bgphoto.net/Photos.aspx?UserId=3546&AlbumId=85897 … p;PhotoId=3969391

За тестото - когато преседяха една нощ в найлонов плик, защото не се доизядоха - станаха масло , супер.....

# 55
  • Някъде на път....
  • Мнения: 10 351
Еееее, Льонеберя, ама изглеждат страхотно............... Прати ми 2-3 в колетче....... Embarassed

# 56
  • Мнения: 2 550
Направих креНвиршките с тестото за крокодила и станаха мнооооооого вкусни. Препоръчвам.

П.С. Вкусни, вкусни, ама на вид ги бях докарала като кифли  Laughing Blush

Последна редакция: вт, 06 фев 2007, 05:17 от Марчето

# 57
  • Мнения: 5 299
Пфу, как се изкушавам да ги направя тези апетитки Heart Eyes  Тези дни и аз ще се разпиша Heart Eyes
Биби, аз искам да помоля за рецептата ти за милинки. Blush

# 58
# 59
  • Мнения: 27 524
Аз пък да кажа, че се казват креНвиршки  Crossing Arms

Правих ги отдавна, супер стават за гости, за бирено мезе, за закуска  Peace

Маре, за сефте виждам твои снимки на нещо за ядене  Grinning Heart Eyes

Общи условия

Активация на акаунт