ДОМАШНИТЕ МЕЗЕТА

  • 171 752
  • 740
  •   1
Отговори
# 735
  • Sofia
  • Мнения: 1 051
Направихме пръчиците с най-тънката приставка на приставката за суджуци. В дехидратора бяха 6 часа, но ми се стори малко и пуснах за още час, че са малко по-дебели. На сол са добре, на люто по-добре от предният път. Това ще е рецептата. Прикачвам снимки от втората партида с пилешки пръчици този път.

# 736
  • Мнения: 592
Направихме пръчиците с най-тънката приставка на приставката за суджуци. В дехидратора бяха 6 часа, но ми се стори малко и пуснах за още час, че са малко по-дебели. На сол са добре, на люто по-добре от предният път. Това ще е рецептата. Прикачвам снимки от втората партида с пилешки пръчици този път.

От къде купувате червата в които пълните?

# 737
  • София
  • Мнения: 7 871
Направихме пръчиците с най-тънката приставка на приставката за суджуци. В дехидратора бяха 6 часа, но ми се стори малко и пуснах за още час, че са малко по-дебели. На сол са добре, на люто по-добре от предният път. Това ще е рецептата.
Скрит текст:
Прикачвам снимки от втората партида с пилешки пръчици този път.
Може ли пълната рецепта и точната технология. Моля ако имате и рецепта с други меса. Благодаря!

# 738
  • Sofia
  • Мнения: 1 051
Направихме пръчиците с най-тънката приставка на приставката за суджуци. В дехидратора бяха 6 часа, но ми се стори малко и пуснах за още час, че са малко по-дебели. На сол са добре, на люто по-добре от предният път. Това ще е рецептата.
Скрит текст:
Прикачвам снимки от втората партида с пилешки пръчици този път.
Може ли пълната рецепта и точната технология. Моля ако имате и рецепта с други меса. Благодаря!
Предните няколко поста са за пръчиците. Писала съм 4 поста. Първият е за свинските с рецепта, вторият е резултата, третият е за пилешките рецепта, този четвъртият е резултата. Правят се без черва, със шприц около 7 мм, както ги правих предният път свинските или имаме пълначка за суджуци с няколко приставки, може би тази за кърначета, най-тънката около 13 мм. Слагат се в дехидратора и те си изсъхват и се оформят

# 739
  • София
  • Мнения: 7 871
Скрит текст:
Направихме пръчиците с най-тънката приставка на приставката за суджуци. В дехидратора бяха 6 часа, но ми се стори малко и пуснах за още час, че са малко по-дебели. На сол са добре, на люто по-добре от предният път. Това ще е рецептата.
Скрит текст:
Прикачвам снимки от втората партида с пилешки пръчици този път.
Може ли пълната рецепта и точната технология. Моля ако имате и рецепта с други меса. Благодаря!
Предните няколко поста са за пръчиците. Писала съм 4 поста. Първият е за свинските с рецепта, вторият е резултата, третият е за пилешките рецепта, този четвъртият е резултата. Правят се без черва, със шприц около 7 мм, както ги правих предният път свинските или имаме пълначка за суджуци с няколко приставки, може би тази за кърначета, най-тънката около 13 мм. Слагат се в дехидратора и те си изсъхват и се оформят
Благодаря, намерих ги!

# 740
  • Sofia
  • Мнения: 1 051
Правих бирени пръчици от свинска плешка. Този път смляхме на ситната решетка. Рецептата същата. На 1 кг месо 18 гр сол, 1 с.л. червен пипер сладък,  1 ч.л. лют червен, 2 ч.л. чеснов пипер, 1 с.л. чубрица, 100 мл вода. 24 часа отлежава след омесване в хладилник. С машинката за пълнене с най-тънката приставка напълнихме 3 тавички. Суших на 70 градуса 7 часа, като на половината от времето размених тавичките. Като е по-ситно смелено са по-крехки. Правих ги миналата неделя. Вече са 1/3 останали. Няма да качвам снимки, че то същото. Вчера купих 1 кг. обезкостени бутчета пилешки. Тази седмица ще правя тях.
Гледах в Ютюб и как се суши риба в дехидратор. Мисля да направя, но още не съм се наканила. Не мога да избера каква да е рибата. Мнения?

Последна редакция: ср, 27 сеп 2023, 08:24 от Ani Ka

Общи условия

Активация на акаунт