PH равновесието, като показатели за здраве

  • 135 648
  • 212
  •   1
Отговори
# 15
  • Мнения: 30
Аничка как да ти благодаря за тази тема, тя е много ценна за мен и за всичката тази информация, която си ни споделила, аз ти подарявам един букет и ти пожелавам да си винаги здрава и усмихната  sun





За съжаление стигнах до извода, че ако искаме да сме здрави и по лесно да си решаваме различни проблеми, то трябва да изучаваме медицината сериозно, защото се убедих, че лекарите просто не им пука за хората, а много от тях са и некадърни и най вече, че те не търсят причините за даден проблем, те са просто едни дистрибутори на лекарства.

При мен проблемите са ми със стомаха, като причината за мен е прекалена чувствителност и стресови ситуации и даже ако се притесня за нещо и стомаха ми се свива. Имам ниска киселинност на стомашният сок през зимата, а пролет/лято като почна да ям домати, ягоди и дали е само от зеленчуците, но стигам до положение, че стомаха все ме дразни на гладно, сутрин понякога се събуждам заради това и вечер не мога да заспя на празен стомах.

Обаче няма киселини и други оплаквания, само дразненето на стомаха и не знам кисел. на стом. сок ли е по висока от нормалното или просто стомаха ми станал по чувствителен. Това ще го разбера, когато отида на гастроентеролог и ще искам пълни изследвания и хистологични такива, защото ме съмнява, че става въпрос за атрофичен гастрит. Сутрин като ставам, никога не ми се яде, то и като цяло нямам апетит, но сутрин ям най трудно и зимата пия натурален ябълков оцет и пак не усещам много ефект.

Отделно имам и проблеми с кожата, като акне и постоянно се боря и с този проблем, но аз си знам, че всичко идва от стомаха и най вероятно точно от Ph и сега тази тема, като я видях и разбрах, че може да си мерим и Ph от слюнката. Не случайно казах, че лекарите не мислят толкова за пациентите, защото и като идеш на дерматолог, той направо ти изписва разни козметики и мазила, а те много добре знаят, че това е вътрешен проблем но си траят. Вече ми писна от тази западна медицина и сега изучавам алтернативите - билколечение, хомеопатия и т.н.

Това е за сега от мен, скоро ще се включа отново и ще гледам да прочета нещо и да се запозная по обстойно и влиянието на Ph, като фактор ! Поздрави и бъдете здрави и усмихнати !  Wink

# 16
  • Sofia
  • Мнения: 1 042
Грух, аз също имам, както казваше майка ми, нервен стомах. Ако сутрин закуся, след това през половин час трябва да ям, защото ме прерязват болки в стомаха. И така цял ден.
За това оставям стомаха да почива. Ям по-късно, когато огладнея. На обяд понякога и задължително вечер, защото не мога да заспя на празен стомах.

И нещо по темата, което ми попадна:
Ето една статия за Принципите на алкално хранене
http://prirodo-lechenie.blogspot.com/2013/05/blog-post.html
Надявам се да ви е от помощ.

Последна редакция: пт, 23 авг 2013, 20:05 от Ani Ka

# 17
  • Мнения: 206
Преди няколко години акцентирах,че алкално-киселинния баланс е много важен при подготовката на правене на диети и режими.В конкретния случай-при подготовката на Житния режим на Учителя Петър Дънов. Не се сетих да направя тема в този форум,но агитирах доста хора да направят корекции в храненето си и да си купят лентички.
 Искрено се надявам по този начин повече хора да се погрижат за своето здраве,защото при сериозни отклонения от нормалните стойности, наистина могат да имат здравословни проблеми.
Успех на темата !

# 18
  • Sofia
  • Мнения: 1 042
Преди няколко години акцентирах,че алкално-киселинния баланс е много важен при подготовката на правене на диети и режими.
solej, щом си наясно с алкално-киселинния баланс, ще се радвам, не само да следиш темата, но и да се включиш в нея.
Предполагам можеш да дадеш примери за постигнати резултати и насоки в храненето.

# 19
  • Мнения: 24
Страхотна тема сте подхванали. Адски съм разочарована от всякакви доктори, затова смятам, че здравето ни и това на близките ни е в голяма степен в нашите собствени ръце. В тази връзка считам, че поддържане на правилния алкално-киселиннен баланс е ключ към доброто здраве и избягване на болестите.

Все още съм боса в темата (с изключение на материалите, които съм изчела в интернет), но се надявам тук да науча повече по въпроса.

Ще се радвам хора, които имат опит в прилагането на въпросния режим (макар че това си е начин на живот), да споделят какви положителни ефекти са изпитали върху себе си.

# 20
  • Мнения: 206
Ето някои ранни признаци на излишни киселини в тялото:
-Отпадналост сутрин и мигрена.
-Затруднено концентриране и запаметяване.
-Раздразнителност.
-Прекалено мазна кожа при събуждане, обилно потене при леки напрягания.
-Лош дъх и обложен език рано сутрин.
-Затруднено храносмилане. Събуждане по няколко пъти нощем.
-Болки в тялото, мускулите, схващания.
Такива са отрицателните ефекти,за които можем да прочетем и в нета.
Ако направим нужните корекции в храненето,наистина ще се ''отървем'' от тях...Или поне причината няма да бъде повишена киселинност...Не е трудно.Просто трябва да измерим нивото на киселинност и да започнем да се храним с алкални храни....Някои го направиха.И влязоха в нормите...Но не чакайте прекалено дълго...Тогава ще е по-трудно...А и можете да сте болни.Вярно е,че''Ние сме това,което ядем''. Поне здравословно...Храненето е основа и на духовността...

# 21
  • Мнения: 24
Ето някои ранни признаци на излишни киселини в тялото:
-Отпадналост сутрин и мигрена.
-Затруднено концентриране и запаметяване.
-Раздразнителност.
-Прекалено мазна кожа при събуждане, обилно потене при леки напрягания.
-Лош дъх и обложен език рано сутрин.
-Затруднено храносмилане. Събуждане по няколко пъти нощем.
-Болки в тялото, мускулите, схващания.
Такива са отрицателните ефекти,за които можем да прочетем и в нета.
Ако направим нужните корекции в храненето,наистина ще се ''отървем'' от тях...Или поне причината няма да бъде повишена киселинност...Не е трудно.Просто трябва да измерим нивото на киселинност и да започнем да се храним с алкални храни....Някои го направиха.И влязоха в нормите...Но не чакайте прекалено дълго...Тогава ще е по-трудно...А и можете да сте болни.Вярно е,че''Ние сме това,което ядем''. Поне здравословно...Храненето е основа и на духовността...


Solej, необходим ли е някакъв вид "прочистване", което да направим предварително или самото алкално хранене е достатъчно за постигане на алкално-киселинния баланс и прочистване на организма?

# 22
  • Sofia
  • Мнения: 1 042
Прочистване не е необходимо.

Последна редакция: нд, 25 авг 2013, 10:55 от Ani Ka

# 23
  • Мнения: 206
По-точно не е задължително,но може да помогне....Бих ви препоръчал детокс / http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=454617.0 / със сокове.
Ако искате, опитайте и следното: Купете си 33 лимона,около 1 кг.пчелен мед и поне 7 литра минерална вода.Всеки ден пийте най-малкото половин час преди хранене .сутрин и вечер, по 200 мл вода с изцеден половин лимон и подсладена с една чаена лъжичка пчелен мед /със стайна температура/. Измерете си баланса поне в началото и края ма периода от 33 дни.
 Можете да го правите и след това,ако има нужда.Разбира се,трябва да се ''киселинни'',а не ''алкални''.И да нямате сериозен проблем свързан със стомаха....

# 24
  • Sofia
  • Мнения: 1 042
Как да се увеличи алкалността на водата
http://life.gaiam.com/article/how-increase-alkalinity-your-water

# 25
  • Мнения: 24
Супер, благодаря ви.

А вие лично какви положителни ефекти сте изпитали на гърба си след прилагане на режима?

# 26
  • Мнения: 206
От значение е реда на приемане на храните.Яжте плодовете половин час по-рано.Не ''покривайте'' останалата храна в стомаха си с тях.
 От значение е и дали пиете кафе.То е достатъчно киселинно.Не забравяйте да го ''покривате'' с алкална храна или поне....вода.
  Ако вече имате необходимия баланс,можете да го поддържате с покълнали семена.Те са неутрални.
А за Житния режим...Май ме питахте за него...Сваляне на килограми ,усещане за чистота и лекота...Имаше и начало на бременност /след доста опити/.Може би се постига необходимото чистене и спокойствие...Някои си решиха здравословни проблеми /по споделяне/.Но нека да не пиша тук,защото е друга темата,макар и свързана. Има теми и в този форум,и във фейсбук.Дори и събитие /за 9.09.2013 г./
  И така- да обобщя...ЗА алкално-киселинния баланс са от значение и храната ,и начинът на хранене, и дори психическото състояние....Нали помните заключението''Много си кисел"? Май има и по-материално значение.

# 27
  • Мнения: 206
И в този форум има представени много диети,режими...Често се пренебрегват захранванията, а за подготовка почти не се пише.А тя е много важна за ''неутрализиране'' на част от проблемите по време на същинската част.При липсва на ''нормалното'' количество храна има и промяна в нервната система/повишена чувствителност/.И затова ефектите от киселинността са по-силни.
  Продължителността на подготовката трябва да е поне 10 дни...

Последна редакция: пн, 26 авг 2013, 12:18 от solej

# 28
  • Sofia
  • Мнения: 1 042
Да се отчета.
Понеже ям и месо. Малко, но не съм го изключила. Увеличих салатите, като количество.
Реших да вземам и сода, заради месото и кафето сутрин. Сутрин и вечер по 1/2 ч.л. в топло мляко или топла вода.
Та така вече 10-ина дни.
Правиха ни профилактични медицински изследвания на работа преди два дни. Показанията на кръв и урина бяха в нормите. По средата на нормите, а Ph на урината - 6,5. Кръвно 120/80.
Предишни години е имало по нещо със звездичка. Миналата година беше MCHC, малко по- високо от нормата, Ph на урината за миналата година - 5,8, а кръвно, след двойно кафе - 100/60.
Другото, което забелязах беше, че като пия кафе не ми трябва да пия двойно, защото съм с ниско кръвно и сутрин пиех двойно еспресо. Сега пия единично и като, че ли мога и без него, но не съм го спряла, понеже се опасявам да не ме заболи главата. Привикнала съм с него и ако не пия започва да ме боли глава.
ПП. Може да не е причината от промяната, а просто да съм по-добре, но може и да е.


Последна редакция: сб, 31 авг 2013, 21:26 от Ani Ka

# 29
  • Sofia
  • Мнения: 1 042
Друг вариант за алкализиране на организма - жива вода. Малко като в приказките, но помага.
http://www.jivavodaa.free.bg/kakvo%20e%20jiva%20i%20martva%20voda.html
КАКВО ЖИВА И МЪРТВА ВОДА?
Какво е активирана вода ?

Активираната вода, получавана чрез електролиза, е вода, която придобива съвършено нови свойства и се превръща в ефективно действуващо, екологически чисто средство за профилактика при редица болести. Областите на приложение на активираната вода непрекъснато се увеличават, а хората я наричат "жива" и "мъртва" вода. Д-р доц. Петрас Шибилскис споделя - "Още от 1980 г. използувам активираната вода за различни цели, като популяризирам използуването и в рамките на своите сили, консултирам интересуващите се, участвувам в предавания по радиото и телевизията, пиша статии и изнасям лекции за активираната вода. Мисля, че в тази област съм натрупал немалко знания и практика, убедил съм се нееднократно в ефективното действие на активираната вода и в нейната безвредност. През всичките тези години не е отбелязан случай активираната вода да е навредила някому, въпреки че са я използували стотици и стотици хора във всяка възраст, включително и деца. За изминалите години ми се удаде да установя приятелски връзки с други ентусиасти и привърженици на активираната вода с които обменяхме опит и методики за използуването и, както и да конкретизираме съществуващите. "

Как е открита активираната вода ?

Активираната вода е изобретена от колектив учени, работещи в Ташкенския НИИ, под ръководството на доктора на науките, професор С. Алехин. Задачата поставена на учените била да се намери нов състав на емулсия, която се използва при сондажните работи при търене на нефт и газ.
В процеса на иследванията в лабораторията на института, чийто ръководител бил инж. В. Бахин, между електродите била закрепена диагфрагма, кояо прапуска йоните но не и молекулите на водата и не позолява на водата да се смесва. В разултат на електролизата, с течение на времето водата в двете части на съда пробива съвършенно нови свойства: в частта на анода става кисилинна и се зарежда с положителен заряд, а в частта на катода - алкална, мека и с отрицаелен заряд. Този заряд се нарича окислотелно-възстановителен потенциал.
Целта на учените била постигната и приложена е сондажните дейноти. Работниците на тези сондажи, които използвали алкалната вода за миене, забелязали, че раните и драскоините заздравяват по-бързо, а при някои изчезнала екземата. По късно хирургът професор М. Касимов изпробвал киселинната вода за стерилизация хиругическите инструменти, а алкалната - при лекуване на следоперациони рани. Резултатите били положителни. Учените от института изпитали действието на активианата вода върху растящия на територията на института памук и отбелязали стимулиращоо действие на алкалната вода и бактерицидното действие на киселинната.
Бързото зарастване на раните, действието върху памука, дезефектиращото действие на активираната вода напомняли на мотивите от приказките за "живата" и "мъртвата" вода и хората започнали да наричат активираната вода по просто и понятно: киселинната - мъртва, а алкалната - жива вода.
Изследванията са се провеждали не само от ентусиасти, но и от учени от Казанския химико-технлогичен институт, Белоруския институт за механизация на селското стопанство, Всесъюзния институт по птицевъдство, Московския НИИ по хранителна промишленост, в редица болници и предприятия в различни райони на Русия.
Активираната вода е позната в различни страни като Германия, Пошла, Индия, Израел и България, а в Япония, която произвежда над 100 000 брой активатори годишно и Узбекистан, активираната вода официално се признава и използва за лечебни цели.
Отдавна е известно, че активираната вода не е токсична и не е опасна както за външна така и за вътрешна употреба.

Анолит (мъртва вода) и католит (жива вода)

Изследванията на анолита и католита доказват новите активни свойства на необичайната вода: при анолита те са оцеляващи, при католита - възстановяващи.
В началото трябва да се отбележи, че концентрацията на водородните йони в активираната вода се измерва с водородния показател pH. Скалата на този показател се изменя от 0 до 14 единици. Неутралната вода от водопровода има pH=7,0. Ако този показател е по-малък, характерът на водата е киселинен. Най-често се използува киселинна (мъртва) вода с pH = 2,5 - 5,5. При използуване за дезинфекция, водата може да бъде и по-киселинна (pH = 1,5 - 2,0). Ако показателят е по-голям от 7,0, то водата има алкален характер. Колкото по-голям е показателят - толкова по-алкална е водата. Обикновено се използува алкална (жива) вода с pH = 8,0 - 10,0. Разлика в концентрацията ± 0,5 pH няма особено практическо значение.
Мъртвата вода (анолит, киселинна вода) е безцветна, прозрачна течност с кисел вкус и характерен мирис на киселина. Тази вода е отлично бактерицидно и дезинфекциращо средство. Тя забавя биологичните процеси в организма на човека и животните, понижава кръвното налягане, успокоява нервите, подобрява съня, намалява болките в ставите. При редовно изплакване на устната кухина с нея след ядене, тя разтваря зъбния камък, спира кръвотечението от венците и дезинфекцира устната кухина. Мъртвата вода дезинфекцира много добре бинтове, бельо, дрехи, обувки, различни съдове, хранителни продукти, плодове, зеленчуци, дори помещения и почва. Много ефективно и бързо лекува обикновената хрема, болката в гърлото при простудни заболявания, прекратява диарията. Лесно може да се приготви мъртва вода с широко рекламирания pH=5,5, която да се използува за миене, вместо скъпоструващи препарати. Мъртвата вода, освен това е заредена с положителни заряди около 0,9-1,1 волта, което усилва действието и. При съхраняване в плътно затворени съдове тя запазва свойствата си 2-3 седмици.
Живата вода (католит, алкална вода) е по-мътна, сивкава течност, без мирис, с алкален вкус, много мека. След реакцията утайките падат на дъното и водата става прозрачна. Колкото по-лошокачествена е водата, толкова повече утайки се образуват, като в утайките се концентрират и съдържащите се във водата радионуклиди. Така се постига и допълнителен ефект - смекчаване и пречистване на водата. Живата вода е отлично тонизиращо и стимулиращо средство. Тя ускорява биологичните процеси в организма, увеличава кръвното налягане, подобрява усвояването на храната, ускорява обмяната на веществата, подобрява апетита, придава енергия, бодрост. Тя бързо лекува различни рани, от драскотини, раздразнения на кожата, до язви на стомаха и дванадесетопръстника. Живата вода освежава увехналите цветя и след това те дълго запазват свежестта си. Семената, киснати в жива вода преди да бъдат посяти, покълват по-бързо, а при периодично поливане с жива вода дават по-добра реколта, която и узрява по-бързо. Живата вода е отлично средство за пране, обезмасляване на повърхности, стимулиране растежа на домашните животни. Освен алкалните свойства, живата вода е заредена с отрицателни заряди около 0,8-0,9 волта. Тя губи свойствата си по-бързо, отколкото мъртвата вода, за около седмица, при условие, че се съхранява в плътно затворени съдове.
       Свойствата на анолита и католита са съвършено различни. При смесването на анолит и католит се получава отново неутрална вода, макар и вече без утайки. Затова, когато за лечебни цели се налага използуването на двата типа вода, между тяхното приемане следва да има поне едночасова разлика. Често задаван въпрос е в какво се заключава лечебното въздействие на активираната вода. Активираната вода по своите електролитически параметри е много близка до телесните течности (кръв, междуклетъчна течност и др.). Затова тя се включва веднага в жизнената дейност на организма и влияе благоприятно на възстановяването на енергийния баланс на организма. Особено важен е фактът, че това е естествен продукт, спомагащ за активизация на вътрешните сили на организма.
       Не е целесъобразно активираната вода да се съхранява в хладилника. Изследванията показват, че при охлаждане времето за съхранение не се увеличава. При кипване активираната вода губи свойствата си много бързо, поради което се препоръчвада не се приготвя вода в запас. По-добре винаги да се използва свежоприготвена вода, а остатътък да се използва за поливане на цветята, пране и т.н..
Какво количество жива вода може да се пие? - Д-р Нешев споделя: "… Върху себе си проведох следния опит: измерих пулс, температура, кръвно налягане и pH. Изпих на един път литър жива вода и през половин час, в продължение на пет часа проверявах горните стойности. Изменени имаше само в  pH." и допълва "…от 1994г. до сега аз пия само жива вида." При увеличаване употребата на жива вода оздравителния ефект настъпва по-бързо, като не настъпват никакви физиологически отклонения, освен по-честото уриниране.

Аритметично доказване повишаването на pH  на кръвта след пиене на жива вода.

Прието е да се счита , че в човешкия организъм количеството на кръвта е 5000мл. При повишена киселинност, когато pH-то на кръвта е примерно 6000 и  в един милилитър кръв трябва да има 6000 хидроксилни аннийони, то цялото количество кръв 5000 мл. умножено по 6000 ще покаже, че в цялата кръв има 30 000 000 хидроксилни аннийони. При изпиване на 200мл. жива вода /алкално активирана/ с pH 10 000, то в организма сме вкарали 2 000 000 алкално хидроксилни аннийони. Сега събираме количеството кръв и количеството изпита вода и получаваме 5200 мл.Събираме количеството хидроксилни аннийони от кръвта с количеството хидроксилни аннийони от изпитата вода и получаваме 32 000 000. Делим общото количество хидроксилни аннийони на общото количество кръв (32 000 000/5200=6,153). От получения резултат се вижда , че pH-то на кръвта се е увеличило с 0,153, а според научните данни (Малахов) само 0.003 изменение на pH-то е достатъчно за убиване на туморните и ракови клетки. Като разделим 0.153 на 0.003, получаваме 50, което показва, че повишеното pH на кръвта е 50 пъти по-силно - това е обяснението за изчезването на туморите и оздравителното действие на Живата Вода.

Общи условия

Активация на акаунт