Вградена фурна и плот за вграждане - избор на марка и модел

  • 314 131
  • 2 044
  •   1
Отговори
# 1 575
  • Мнения: X
https://www.pazaruvaj.com/plotove-c4172/whirlpool/acm-800-ne-p112499283/
Преди 2 години го взех за 500 лева. Сега го има и по-евтин а и с 5 год. гаранция.

# 1 576
  • София
  • Мнения: 321
Здравейте, какво мислите за комбинираните плотове - индукция и керамичен? На изцяло индукционните плотове единствено ме притеснява приготвянето на палачинки (които много обичаме и правим често), че котлона има нужда да се включва при всяко вдигане на тигана, което би било доста изнервящо. Спряла съм се на този модел ELECTROLUX EHG 46341 FK.
Ако някой го ползва, ще се радвам да сподели мнение.
Благодаря и хубав ден! Blush

# 1 577
  • София
  • Мнения: 2 521
........... На изцяло индукционните плотове единствено ме притеснява приготвянето на палачинки (които много обичаме и правим често), че котлона има нужда да се включва при всяко вдигане на тигана, което би било доста изнервящо. ..........................
Не е вярно това, готвят си се съвсем нормално палачинки, няма разлика.
Сигурно говориш за това, че като се вдигне тигана, котлона го отчита като започва да мига, но не се изключва веднага, има някакво време заложено, не знам колко секунди или минути е то. Като върна тигана си продължава "греенето". Изобщо не ти трябва ел.керамика при наличие на индукция.

# 1 578
  • на Мелмак
  • Мнения: 11 023
Точно, и аз не знам откъде идва това за палачинките и индукцията, но го чувам понякога.
Спокойно си се правят, едва ли има къща в която да не се Simple Smile

# 1 579
  • София
  • Мнения: 321
Моят опит е с индукционен Berghoff на десетина години и на него е проблем правенето на палачинките. Може би днешните индукционни нямат този проблем, затова и се допитвам до вас. Благодаря за споделеното!

# 1 580
  • Мнения: X
Какъв е проблема там? При моя като вдигна тигана котлона минава на изчакване за 90 секунди. Като върна тигана всичко си продължава. Засечете си като правите палачинки колко секунди  е  всъщност едно вдигане на тигана - гарантирам ви около 5 сек е.
Аз вдигам тенджера с макарони, изцеждам ги, измивам ги за да спре варенето, пак ги изцеждам от студената вода и отново ги връщам на котлона и той не се е изключил още т.е. отнело ми е под 90 сек.

# 1 581
  • София
  • Мнения: 321
Точно, изключва котлона и на всяка палачинка се налага да се включва, явно по-малко време е в режим на изчакване ако въобще изобщо изчаква. ММ е правил палачинките на този котлон ( два, три пъти - котлона не е вкъщи) и е против индукционните точно заради него, много му се дразни. 

# 1 582
  • Мнения: X
Лично аз от индукция никога няма да се върна на керамика дори и да не можеха да се правят палачинки. Просто щях да си купя отделен обикновен котлон единичка която да прибирам в шкаф и да вадя и да го слагам върху плота само когато правя палачинките. Или щях да ползвам подложка за индукция която се слага под тигана и дори и да махнеш тигана подложката остава и котлона на се изключва.
Но това съм си аз де.... просто помислете - вие ползвате плот на 10години. От тогава се е поразвила технологията все пак. Когато си харесате модел плот от сайта на производителя изтеглете упътването и в него най-точно ще пише колко минути плота ще бъде в готовност когато вдигнете съда без да се изключва...

# 1 583
  • София
  • Мнения: 12 006
Е и какво толкова й е предимството на индукцията пред керамиката? Аз съм с керамика и проблем не вижам с нея, та ми е интересно? Да не говорим, че за индукция трябва да се подменя посудата и да се купува определена.

# 1 584
  • Мнения: 40 892
Е и какво толкова й е предимството на индукцията пред керамиката? Аз съм с керамика и проблем не вижам с нея, та ми е интересно? Да не говорим, че за индукция трябва да се подменя посудата и да се купува определена.

Аз имам обикновен керамичен плот от доста над 10 години и също не съм имала проблеми. Но за новото си жилище след добро проучване се спрях на индукционен плот, защото:
- Загрява по-бързо.
- Много прецизен контрол на температурата, при това с моментален ефект.
- Какъвто и диаметър тенджера да сложиш, затоплянето се напасва по размера и и топли точно колкото е дъното.
- След като спреш котлона почти няма остатъчна топлина (това и горното тире означават икономия).
- Затоплянето на плочата е минимално (само от тенджерата) и не може да се сравни с това от керамиката. Респективно ако нещо покапе по плота то няма да загори, а се забърсва елементарно.
- Като следствие от горното е и почти пълната безопасност от изгаряне (ако имаш дете).

Това с тенджерите не е проблем, защото всичките ми тенджери и тигани от неръждаема стомана стават и за индукционни котлони.
До тук единственият недостатък, за който четох, е че при някои модели има трудности като се правят палачинки  Mr. Green

Последна редакция: чт, 09 ное 2017, 21:51 от Черна станция

# 1 585
  • на Мелмак
  • Мнения: 11 023
Значи наистина има при старите модели проблем с палачинките.
При мен също има време за вдигане, преместване, изсипване, не съм засичала колко, но ми е достатъчно явно 😊.
Слагам пластмасова купа на единия котлон, на другия ги правя.
Това на керамика не може,  личен опит.

# 1 586
  • София
  • Мнения: 85
Здравейте, избирам си фурна за вграждане и ми се иска да има функция "готвене с пара". Спряла съм се на тази - http://www.electrolux.bg/kitchen/cooking/ovens/oven/eoa3454aox/
Има каталитични панели, телескопични водачи и пара. Някой има ли мнение за марката и модела?
Видях почти същата (да не кажа същата) на AEG, но с пиролиза.
Electrolux е произведена в Италия, а AEG в Германия.
Разбира се и цените са различни - почти 300 лева разлика.
Какво е мнението ви за Electrolux?

# 1 587
  • Бургас
  • Мнения: 10 348
Аз ползвам фурна, котлони и миялна на Electrolux вече година и половина.
Работят перфектно, нямам никакви оплаквания до момента.
Яд ме е само, че не взех плота индукция, ама сама съм си виновна за това. Следващия ще е! Simple Smile

# 1 588
  • София
  • Мнения: 321
Здравейте, избирам си фурна за вграждане и ми се иска да има функция "готвене с пара". Спряла съм се на тази - http://www.electrolux.bg/kitchen/cooking/ovens/oven/eoa3454aox/
Има каталитични панели, телескопични водачи и пара. Някой има ли мнение за марката и модела?
Видях почти същата (да не кажа същата) на AEG, но с пиролиза.
Electrolux е произведена в Италия, а AEG в Германия.
Разбира се и цените са различни - почти 300 лева разлика.
Какво е мнението ви за Electrolux?
Показаният модел не включва телескопични водачи доколкото виждам Rolling Eyes
Аз търся също вградена фурна с пара и пиролиза на същите марки, но засега доста безуспешно. Имам и разни други изисквания и тъкмо намеря фурната, която ги притежава всички търсени от мен фукции и като видим на живо модела  се отказвам - едни пластмасови копчета, които са сложени доста нескопосано.
Ще помоля и аз за предложения - изискванията ми са: готвене с пара, пиролиза, градуси от 30-300 ( за да става за втасване на теста и за печене на пица), телескопични водачи, възможност за печене горен+долен+вентилатор, за да има вариант за печене на две нива едновременно и съотвено добре изглеждащо табло. Марките, които гледам са АЕГ, Електролукс и Бош.  Благодаря!

# 1 589
  • София
  • Мнения: 142
А някой с такава фурна? http://www.gorenje.bg/produkti/golemi-domakinski-uredi/uredi-za- … op637e20xg/469776
Отзиви за нея? Знам, че АЕГ и Бош са ви фаворитите,но по стечение на обстоятелствата фурната ми ще бъде на Горение.

Общи условия

Активация на акаунт