МАШИНА ЗА ХЛЯБ-50-та тема

  • 48 498
  • 755
  •   1
Отговори
# 705
  • Мнения: 198

Нека и други да споделят с тези машини, но моето мнение, че машините пекат малко по-силно от колкото останалите на втора степен на  запичане направо си става силно препечено.

За тези машини немога да кажа, но моята е Мулинекс Bread&Baguettines OW3501 и по същия начин на 2-ра степен пече доста. И аз ще съм благодарна, ако някой се включи с коментар.

# 706
  • Мнения: 7 779
Нека и други да споделят с тези машини, но моето мнение, че машините пекат малко по-силно от колкото останалите на втора степен на  запичане направо си става силно препечено.
няма гаранция за това. при едни и на 3 степен не изпича , а при други на 1 е добре.
все пак се радвай ,че го изпича.  Joy  ако ти се струва препечен използвай 1 степен или намали времето на печене.

# 707
  • Мнения: 198
Нека и други да споделят с тези машини, но моето мнение, че машините пекат малко по-силно от колкото останалите на втора степен на  запичане направо си става силно препечено.
няма гаранция за това. при едни и на 3 степен не изпича , а при други на 1 е добре.
все пак се радвай ,че го изпича.  Joy  ако ти се струва препечен използвай 1 степен или намали времето на печене.


 newsm10

# 708
  • Мнения: 4
Това направих Бонго, тази нощ за първи път на отложен старт, голям обикновен хляб по рецептите към машината на степен едно на препичане. Стана си перфектно самунче. Явно този модел пече силно и трябва да се внимава.

 Няма по-добро събуждане от аромата на топъл хляб....   chef
споделяйте нови рецепти, ще ви следя. Събота или неделя ще пробвам с козунак и ще докладвам, а сега отивам да чета предишните ви теми... интересни неща научавам от тях...
  bouquetХубав ден

# 709
  • Sofia
  • Мнения: 1 065
Купих си днес нахутена мая за хляб в хлебопекарна като тази http://ezdrave.com/product/216/nahutena-maya-za-hlyab-300g.html , но от диетичен магазин. Някой ползвал ли я е? Не съм я пробвала още, защото се прави хляба с 2 часа отложен старт. Може би е на принципа на кваса? Сигурно ще направя хляб с нея в събота, през деня, за да мога да наблюдавам тестото.

# 710
  • София
  • Мнения: 7 972
Купих си днес нахутена мая за хляб в хлебопекарна като тази http://ezdrave.com/product/216/nahutena-maya-za-hlyab-300g.html , но от диетичен магазин. Някой ползвал ли я е? Не съм я пробвала още, защото се прави хляба с 2 часа отложен старт. Може би е на принципа на кваса? Сигурно ще направя хляб с нея в събота, през деня, за да мога да наблюдавам тестото.

Суха ли е тази мая ? Аз съм работил с нахутен квас и нямам идея дали и двете са едно и също.

# 711
  • Sofia
  • Мнения: 1 065
Купих си днес нахутена мая за хляб в хлебопекарна като тази http://ezdrave.com/product/216/nahutena-maya-za-hlyab-300g.html , но от диетичен магазин. Някой ползвал ли я е? Не съм я пробвала още, защото се прави хляба с 2 часа отложен старт. Може би е на принципа на кваса? Сигурно ще направя хляб с нея в събота, през деня, за да мога да наблюдавам тестото.

Суха ли е тази мая ? Аз съм работил с нахутен квас и нямам идея дали и двете са едно и също.
Суха е прилича на брашно
Съдържание: нахутено брашно, ечемичен малц, суроватка на прах, захар, диглицерид на винената и оцетната киселина(Е472), естествено развити млечно-кисели бактерии и хлебни дрожди;

# 712
  • София
  • Мнения: 7 972
Купих си днес нахутена мая за хляб в хлебопекарна като тази http://ezdrave.com/product/216/nahutena-maya-za-hlyab-300g.html , но от диетичен магазин. Някой ползвал ли я е? Не съм я пробвала още, защото се прави хляба с 2 часа отложен старт. Може би е на принципа на кваса? Сигурно ще направя хляб с нея в събота, през деня, за да мога да наблюдавам тестото.

Суха ли е тази мая ? Аз съм работил с нахутен квас и нямам идея дали и двете са едно и също.
Суха е прилича на брашно
Съдържание: нахутено брашно, ечемичен малц, суроватка на прах, захар, диглицерид на винената и оцетната киселина(Е472), естествено развити млечно-кисели бактерии и хлебни дрожди;

Аха - ами виж сега явно има някакво упътване към маята виж та по него карай.

# 713
  • Sofia
  • Мнения: 1 065
Дядо Хаджия, ами аз така и ще направя. Laughing Има си и упътване  Wink
Упътване за работа:
 Налейте 300мл топла вода(37оС) в съдчето на уреда;
 Поставете две мерителни лъжички(20грама) нахутена мая във водата и добре я разтворете;
 Изсипете 500 грама пресято бяло или пълнозърнесто пшенично брашно;
 Направете кладенче и изсипете в него половин малка мерителна лъжичка сол;
 Изберете съответната програма с 2 часа отложен старт;
Просто търсех отзиви, обаче май съм първата  Simple Smile, още малко остана. За днес моите хора направиха хляб с другата мая (прясната). Не искаха да експериментират. Така че имаме, но утре аз съм на линия  Laughing и ще я пробвам. После ще дам отзиви.

# 714
  • Мнения: 452
Здравейте,и аз се сдобих с хлебопекарна най-накрая.Мулинекс 6101 с две реотана и две бъркалки.Днес мисля да я изпробвам,коя рецепта бихте ми препоръчали за първи хляб?Основната от първи пост?И тъй като нямам книжка на бг,ще съм благодарна на всички тънкости и подробности,които знаете.Сега започвам назад да ви чета.

# 715
  • SHOOT ME 10 $
  • Мнения: 3 298
Здравейте,и аз се сдобих с хлебопекарна най-накрая.Мулинекс 6101 с две реотана и две бъркалки.Днес мисля да я изпробвам,коя рецепта бихте ми препоръчали за първи хляб?Основната от първи пост?И тъй като нямам книжка на бг,ще съм благодарна на всички тънкости и подробности,които знаете.Сега започвам назад да ви чета.

Аз имам същата няколко месеца и за хляб бих ти препоръчал това:

350гр. прясно мляко,
3 суп.лъж. олио
1 суп.лъж. оцет
1 ч.лъж. сол
2 ч.лъж. захар
1 яйце
6 чаши (200грамови) брашно, като следиш тестото -да не се маже по дъното(добавяш по малко брашно) или да не подскача на топка между бъркалките(добавяш малко вода)
1/2 пак.суха мая-д-р Йоткер, или 1/6 от кубчето сурова мая

Включваш на програма 4 със "средно" изпечена коричка. Може и с "леко"изпечена.

Опита се придобива с практиката. НЕ се отказвай !

# 716
  • Мнения: 452
Здравейте,и аз се сдобих с хлебопекарна най-накрая.Мулинекс 6101 с две реотана и две бъркалки.Днес мисля да я изпробвам,коя рецепта бихте ми препоръчали за първи хляб?Основната от първи пост?И тъй като нямам книжка на бг,ще съм благодарна на всички тънкости и подробности,които знаете.Сега започвам назад да ви чета.

Аз имам същата няколко месеца и за хляб бих ти препоръчал това:

350гр. прясно мляко,
3 суп.лъж. олио
1 суп.лъж. оцет
1 ч.лъж. сол
2 ч.лъж. захар
1 яйце
6 чаши (200грамови) брашно, като следиш тестото -да не се маже по дъното(добавяш по малко брашно) или да не подскача на топка между бъркалките(добавяш малко вода)
1/2 пак.суха мая-д-р Йоткер, или 1/6 от кубчето сурова мая

Включваш на програма 4 със "средно" изпечена коричка. Може и с "леко"изпечена.

Опита се придобива с практиката. НЕ се отказвай !
Брашното не е ли много или рецептата е за по голям хляб?Ще я изпробвам слетобеда  Peace

Извинявам се за глупавия въпрос,но нещо не мога да сложа бъркалките правилно.По картинка трябва с острата част да са надолу,но не могат да се захванат така?Кое не правя както трябва?

Последна редакция: сб, 06 юли 2013, 14:06 от ell_ell

# 717
  • Мнения: 13 222
Здравейте,и аз се сдобих с хлебопекарна най-накрая.Мулинекс 6101 с две реотана и две бъркалки.Днес мисля да я изпробвам,коя рецепта бихте ми препоръчали за първи хляб?Основната от първи пост?И тъй като нямам книжка на бг,ще съм благодарна на всички тънкости и подробности,които знаете.Сега започвам назад да ви чета.
Най-любимото ми хлебче е:
300 мл. вода
500 гр. брашно
1 л. сол
1/2 л. захар
2 л. олио
1 и 1/2 мерителна малка лъжичка мая.
Програма за бял хляб.
След сигнала съм слагала зелени маслини /цели без костилки, машината си ги нарязва/, сушени домати, сушен лук или моркови- каквото имам, но може и без добавки.
След изпичане го вадя и покривам, понякога намазвам коричката с чисто масло. Може да се прави и с пълнозърнесто брашно.
Винаги става сполучлив мек хляб.

# 718
  • Мнения: 7 779
Извинявам се за глупавия въпрос,но нещо не мога да сложа бъркалките правилно.По картинка трябва с острата част да са надолу,но не могат да се захванат така?Кое не правя както трябва?
ами тя има 2 положения на поставяне. аз знам - по-широката част да е към дъното , а по-тясната - отгоре. оста и дупката на бъркалката не е правилна окръжност.
ето ти една бъркалка - както се вижда, така се поставя
http://nikelectric.com/product_info.php?products_id=4145

# 719
  • Мнения: 452
Извинявам се за глупавия въпрос,но нещо не мога да сложа бъркалките правилно.По картинка трябва с острата част да са надолу,но не могат да се захванат така?Кое не правя както трябва?
ами тя има 2 положения на поставяне. аз знам - по-широката част да е към дъното , а по-тясната - отгоре. оста и дупката на бъркалката не е правилна окръжност.
ето ти една бъркалка - както се вижда, така се поставя
http://nikelectric.com/product_info.php?products_id=4145

Разбрах,благодаря .
Мисля,да опитам с нещо по просто и малко като за първи път.
А от грамажа на кои съставки зависи избора колко голям да ми е хляба?

Общи условия

Активация на акаунт