Ако не закусвате сутрин, прилошава ли ви?

  • 34 606
  • 291
  •   1
Отговори
# 195
  • Мнения: 4 202
Закусвам кисело мляко с трици и към 10 часа пия кафе без захар.
Ако не ям нищо ми прилошава.
За напълняването - лепят ми се килограми дори само при мисълта за шоколад и тесто, а обичам  Tired

Пънки, дойдох  Wink

# 196
  • Мнения: 1 104
И на мен преди време ми прилошаваше сутрин от глад. Дори ми се е случвало да се събуждам към 6-7 от глад и да не мога да стана от леглото защото ми се вие свят ... и в момента, в който хапна нещо сладко веднага се оправяше положението.
Лично при мен се оказа страшно ниска кръвна захар.
Оправих положението като спрях да ям каквото и да е сладко (шоколад, мармалади, даже и меда ограничих). Допълнително свикнал да не закусвам и изобщо да не хапвам нищо преди 12. Сутрин пия само кафе ... и откакто правя така съм нямала абсолютно никакви проблеми.
Предполагам всичко е до организъм но на мен ми е най-добре да не закусвам сутрин и да не ям сладко.

# 197
  • Мнения: 1 802
Дрес лайк принсес, взимай микроводорасли, това съвет от мен, дрес лайк гамен. Laughing
hahaha Joy

Хора, то прасето си е прасе- преди аз- да АЗ ходих на тае бо и там този ни казваше, че не е хубаво да се яде сладко- може само шоколад. Какво ви е мнението. Ще кажете за черния, че е по-хубав, нали?
Защо винаги всичко вкусно е вредно smile3511
И все пак по-добре шоколад пред торта.
Фея, не чети това Embarassed

# 198
  • Мнения: 8 163
Laughing Амантес, няма да го чета повече, обещавам!

Ти какво си мислиш, че аз не ям шоколад?! Че аз съм отявлен шокохолик с дългогодишен опит! Имаше период (преди 10 год), в който с мъжа ми живеехме на течен шоколад и бита сметана.

Сега контролирам пристрастяването си с цената на огромни усилия на волята. Не купувам и не държа вкъщи шоколад. Веднъж на две седмици възнаграждавам упорството си и си хапвам, де. Обикновено избирам черен, като разнообразявам с вида на добавките в него: портокалови корички, люта чушка, мента, ягода и пр. Хубавото на черния шоколад е, че бързо убива желанието за още - две парченца са достатъчни.

Само че категорично няма да се съглася с това, че всичко вкусно е вредно.

# 199
  • Мнения: 1 455
охо, и аз съм на мнение, че не всичко вкусно е вредно, сещам се за морковена торта с меласова захар, за био кюфтенца от леща, за шопска салата, къде - къде по-вкусни неща има от шоколада дори.
В една тема за хранителните навици при подрастващите се разисква употребата на вещество, което водело до пристрастяване, въздействащо не само на вкусовите рецептори, но и на центрове в мозъка, карайки те да искаш още и още. Та това вечество, химикал, се оказва че е почти във всички сладки популярни лакомства като Сникърс, Милка, американските бонбонки и мъфинки (всички марки на американския пазар), та дори и в тестените продукти Tired

Фея, дай съвет как да намалим до минимум сладкото, аз лично винаги след прекаляване се заричам да го откажа напълно, ама само дотам ми стига волята ooooh! ooooh!

# 200
  • Мнения: 1 802
Laughing Амантес, няма да го чета повече, обещавам!

Ти какво си мислиш, че аз не ям шоколад?! Че аз съм отявлен шокохолик с дългогодишен опит! Имаше период (преди 10 год), в който с мъжа ми живеехме на течен шоколад и бита сметана.

Сега контролирам пристрастяването си с цената на огромни усилия на волята. Не купувам и не държа вкъщи шоколад. Веднъж на две седмици възнаграждавам упорството си и си хапвам, де. Обикновено избирам черен, като разнообразявам с вида на добавките в него: портокалови корички, люта чушка, мента, ягода и пр. Хубавото на черния шоколад е, че бързо убива желанието за още - две парченца са достатъчни.

Само че категорично няма да се съглася с това, че всичко вкусно е вредно.
Да, и аз съм забелязала, че като хапна черен шоколад и се засищам много бързо/ не след като съм изяла цял, а след няколко парченца/

# 201
  • Мнения: 1 802
охо, и аз съм на мнение, че не всичко вкусно е вредно, сещам се за морковена торта с меласова захар, за био кюфтенца от леща, за шопска салата, къде - къде по-вкусни неща има от шоколада дори.
В една тема за хранителните навици при подрастващите се разисква употребата на вещество, което водело до пристрастяване, въздействащо не само на вкусовите рецептори, но и на центрове в мозъка, карайки те да искаш още и още. Та това вечество, химикал, се оказва че е почти във всички сладки популярни лакомства като Сникърс, Милка, американските бонбонки и мъфинки (всички марки на американския пазар), та дори и в тестените продукти Tired
 Това го знам за храните в Макдоналдс- че искаш още и още..
Колкото до вредните и вкусните неща: Ето пример
Млечен шоколад - по -вреден от черния, но по-вкусен
Пърженото всичко е по-вкусно от печеното и вареното..
Мекици/мммм/ хем тестиво, хем пържено- вредно
Торта- вредна и калорична
Но имате и вие право- че са се изкривили вкусовите ни рецептори- и плодовете натурални могат да са вкусни.

# 202
  • Мнения: 8 163
Принсес, Амантес, не знам какъв е този химикал, за който говорите и дали не е само градска легенда.

Истината е, че храните с високо съдържание на захар по принцип те карат да искаш още от същото заради екстремните пикове и спадове в нивото на кръвната захар.

# 203
  • Мнения: 62
Ред шу, добре си дошла! Simple Smile Аз знам, че щом има жажда за сладко, минералният баланс нещо скърца, ама кой знай...Аз съм фен на ековитамини разни, пчелен прашец, ама натурален, а за притъпяване на глада ползвам лимонов сок. Има едни малки зелени шишенца от 2.50 reaLime, отпивам си отвреме-навреме. Азпък най-обичам хляб с пържени картофки, затуй не пържа, пюренце с млекченце.  Naughty Laughing

# 204
  • Мнения: X
Принсес, Амантес, не знам какъв е този химикал, за който говорите и дали не е само градска легенда.

Истината е, че храните с високо съдържание на захар по принцип те карат да искаш още от същото заради екстремните пикове и спадове в нивото на кръвната захар.

предполагам, че има предвид мононатриев глутамат
който освен че действа именно пристрастяващо, дига и инсулина, от което още кр. захар пада още по-
рязко


иначе е вярно, че са ни изкривени рецепторите
на мен ми отне няколко години, за да мога да усетя сладостта на дивите плодове и сладките до горчиво сладкиши и подобни по магазините
сега даже купените плодове са ми сладки

преди можех да изям 400гр шоколад с лешници и стафиди, сега един Линд 90% от 100гр го ям 1 седмица
но пък не се изнервям и нямам прилошаване, ако пропусна хранене за разлика от преди

# 205
  • Варна
  • Мнения: 737
Това е от кръвната захар и от това,че вечер приемате въглехидрати.

# 206
  • София
  • Мнения: 20 061
ainshtain02, защо "вдигаш" толкова стари теми? Надявам се, че съфорумката си е решила проблема за 4 години.

# 207
  • Мнения: 9 052
Но пък е съвсем актуална тематиката . На мен ми е интересно. На мен сутрин ми прилошава ако не пия кафе! закуска малко  и на крак, докато приготвям кутиите на децата . После ако огладнея пия чаша мляко. Обядвам рано и това ми е основното ядене за деня. Вечер към 17ч. нещо малко . И това е .
И не съм фиданка.
Как смятате калориите на поетата храна през деня?
вкл. на млякото в кафетата и захарта в дъвките и напитките?

# 208
  • Мнения: X
А на мен ми беше интересно да видя "миролюбивият" веган да проповядва пилешки филета за закуска
Simple Smile

# 209
  • Мнения: 13 257
Не ми прилошава, едно голямо кафе с една две цигари, после 5 км пеш до работа, пак кафе с цигара и обяд според зависи какво ми се яде, често салата с пържолка или салата със сладкиш

Общи условия

Активация на акаунт