ВМ-НВХ рецепти

  • 465 632
  • 528
  •   2
Отговори
# 525
  • София
  • Мнения: 1 103
Кето гризини:



Balloon 150 гр бадемово брашно
Balloon 100 гр сирене
Balloon 100 гр кашкавал
Balloon 2 яйца
Правим си лепкаво тесто от настърганите сирене, кашкавал и от яйцата, като накрая добавяме бадемовото брашно. Оформяме гризинките и ги нареждаме върху хартия за печене.
Печем в загрята фурна на 180 градуса за около 15 минути.
Да ви е сладко YumYumYum
Бързо, лесно, вкусно и здравословно Heart Decoration
По желание може да се добави семена (ленено, сусам...), или подправки (куркума, пушен червен пипер...)

# 526
  • Мнения: 27 435
Чия пудинг с кокос и лешници


-4 грама кокосови стърготини, може и повече
-10 грама чия
-20 грама натрошени лешници (моите бяха леко запечени
-40 грама животинска сметана с 30% или повече масленост
-канела и ванилия на вкус
-по желание подсладител (аз не сложих)

Залях чията, кокоса, канелата, ванилията и натрошените лешници с 50 грама гореща вода (така чията набъбва много бързо). Разбърках и след малко добавих още толкова вода, но студена. Слрд няколко минути пудингът брше готов за консумация. Може да се остави за няколко часа или за през нощта в хладилника. На мен ми приличаше малко на мляко с ориз, сложих голяма щипка канела..🙂
П. П. Понякога добавям и половин или едно пакетче желатин към пудинга.

# 527
  • Мнения: 27 435
Кето питки за бургер



Скрит текст:
 



*На същата марка (Балчо) има и брашно само от обезмаслено ленено семе, което е с по-малко въглехидрати. Не знам дали го има в Кауфланд обаче.

*Питката от снимките е затоплена в тиган с мазнината, отделена от бургера от сьомга. Тези питки носят много на повторно запичане.

Последна редакция: сб, 02 мар 2024, 00:52 от dolce miele

# 528
  • Мнения: 27 435
Торта с тиква, кокос и лешници


Скрит текст:

 
За блатовете:
-3 яйца
-50-60 грама тъмен шоколад с цели лешници
-15 грама зехтин, разтопено масло или кокосово масло
-120 грама сварена тиква
-30 грама вода
-20 грама кисело мляко
-4 грама бакпулвер
-30 грама кокосово брашно
-20 грама кокосови стърготини
-ванилия
-щедра щипка канела
*според размера на яйцата може да се наложи да се добави още малко вода или кисело мляко

За крема:
-300 грама заквасена сметана
-1-2 с.л. еритритол (на вкус)
-щедра щипка канела

Приготвяне:

По-голямата част от шоколада с цели лешници се накълцва. В купа се смесват всички съставки за блатовете и се приготвят 4 броя гофрети или се изпичат 3-4 блата в подходяща форма. Докато блатовете са топли са много крехки, затова е добре, ако се пекат във фурната, да се изпекат няколко блата, а не един, който да се реже.
Продуктите за крема се разбиват с вилица или лъжица. Всяка гофрета се маже с крем, после се измазва тортата и отстрани. Отгоре се настъргва останалото количество шоколад, по желание се украсява с горски плодове. Тортата има нужда от съвсем малко време за стягане в хладилника преди консумация- 10-20 минути са напълно достатъчни.🙂
*Сместа за блатовете изглежда така преди печене:
Скрит текст:

Последна редакция: вт, 02 апр 2024, 23:13 от dolce miele

Общи условия

Активация на акаунт