ВМ-НВХ рецепти

  • 464 220
  • 527
  •   2
Отговори
# 360
# 361
  • Мнения: 11 701
Препоръчвам това много вкусно Пиле по провансалски
За гарнитура може да се добави нещо режимно, но и без нея е достатъчно вкусно.



Свински дроб по селски



Пържен свински дроб

# 362
  • Пловдив
  • Мнения: 14 033
искам да ви помоля да обсъждате продукти и точността за рецептите в темата за обсъждане на ВМ-НВХ , а тук да публикувате направо готови рецепти.

# 363
  • SA
  • Мнения: 3 196
Бонбони с желатин

3 пълни супени лъжици желатин
около 150 мл вода за разтварянето му
сок от 1 лимон / половин-един портокал или някакъв друг плодов сок
1 пълна ч.л. ксилитол ( може и друг подсладител)

Желатинът се разбърква във водата и се оставя да набъбне. След това загрявам сместта за 15-20 сек. в микровълнова печка, за да се втечни. Добавям ксилитола и плодовия сок, разбърквам добре и изсипвам сместта в силиконови формички за лед. Оставям ги да се стегнат във фризера за по-лесно изваждане на бонбоните от формичката. Готовите бонбони съхранявам в хладилник.



# 364
  • Мнения: 111
Бадемови хлебчета в микровълнова:
10/15гр разтопено масло
1 яйце
30гр бадемово брашно
Половин чаена лъжичка бакпулвер.Разбърква се в една голяма керамична чаша и слага се в микров. за минута и половина.

# 365
  • Варна
  • Мнения: 737
                               Вълшебен мус о шокола

Разтапя се тъмен шоколад на водна баня, аз ползвах разбира се Линд 90%
Разтопеният шоколад се оставя над парата, но извън котлона
150 мл течна сметана се разбива с остъргана ванилена шушулка и се бие, докато стане на гъст крем
(аз разбивам сметаната на ръка, защото в робота става много бързо и може да се изпусне момента, когато е все още сметана и да започне да става на масло)
Добавя се жълтък при непрекъснато биене, както и разтопения шоколад на тънка струйка
Може да се овкуси и с портокалова кора

След час в Хладилника е неустоим

# 366
  • Варна
  • Мнения: 737
Сиренки
За 7 сиренки във форми за мъфини:
•170-200 гр извара;
•30-150 гр сирене;
•3 средно големи яйца;
•Подправки по избор – чубрица, риган, шарена сол, чесън, ким, червен пипер и т.н.;
•Може да се добавят ядки и/или кашкавал.
Сиренето и изварата се смесват натрошени в купа. В отделна купа се разбиват яйцата и се добавят към сиренето и изварата.Трябва да се получи гъста смес.
Добавят се подправките и се пълнят хартиените формички.
Пече се на предварително загрята фурна на 180-200°(горна и долна).
След изпичане се вадят от формичките, за да не останат влажни.

# 367
  • Варна
  • Мнения: 737
 Кекс
150-200 грама тъмен шоколад (ако се сложат 200, става по-голямо количество, примерно 6-8 порции)
50-75 грама печени лешници или просто сурови орехи
100 грама масло
2 ванилии
2 яйца
(евентуално малко портокалов сок или есенция ванилия/ром или малко ликьор за аромат и вкус)

Шоколадът и маслото се разтопяват в микровълновата или на котлона. Ядките се счукват. Към шоколада и маслото се добавят ванилията, яйцата и ядките. Пече се в намазнена тава, а още по-добре форма за торти с отделящо се дъно, покрита с фолио. Времето за печене е 15-20 минути - на 180 градуса. Вади се от фурната още леко мек и привидно суров (да се виждат мехурчета). Може да се гарнира с бита сметана.

# 368
  • София
  • Мнения: 1 047
От ФБ:
Кекс в микровелето. Беше пробен, но ще си го правя на фурна вече, в по-голяма доза. В него има 1 яйце, 2 с.л. течно фъстъчено масло, 1 ч.л. кисело мляко, щипка сода и натурално какао на око, за да стане кексова гъстотата. Намазах квадратна купичка с кокосово масло, изсипах сместа и пекох на 3 минути. Не сложих никакъв подсладител понеже гарнирах с домашно сладко.
Кексчето ще понесе ядки, ванилия, фурми или мед ако искате да е сладък. Много съм доволна, консистенцията е като на стандартен кекс.

# 369
  • Мнения: 1 696
Моля, дайте режимна рецепта за броколи?

# 370
  • Мнения: 3 039
Моля, дайте режимна рецепта за броколи?
Сварям ги за 15-ина минути в подсолена вода, изцеждам, редя в тавичка и заливам с течна сметана, предварително смесена с 2-3 лъжици заквасена сметана, сол, черен пипер. Отгоре слагам настърган кашкавал и запичам.във фурната. Много често го правя с броколи и карфиол.
Течна сметана купувам една с Айфеловата кула на кутийката, заквасена - на Олимпус, много ми харесва! Пробвайте я, ако не сте. (Хм, сега се замислих, че не съм й чела етикета, дано не ви подведа, но на вкус ми е фаворит)

# 371
  • Berlin
  • Мнения: 11 181
Бадемови хлебчета в микровълнова:
10/15гр разтопено масло
1 яйце
30гр бадемово брашно
Половин чаена лъжичка бакпулвер.Разбърква се в една голяма керамична чаша и слага се в микров. за минута и половина.

Това дали ще стане на фурна, че вече нямам микровълнова, а тези хлебчета ми липсват? Blush

# 372
  • Мнения: 155
Стават си!
https://www.ketoconnect.net/recipe/best-keto-bread/- това е почти същата рецепта за цял "хляб"/ 20 филии. Според мен, щом ще пече цялата фурна, по-добре по-голямо количество Bread

# 373
  • Русе
  • Мнения: 8 801
Бадемови хлебчета в микровълнова:
10/15гр разтопено масло
1 яйце
30гр бадемово брашно
Половин чаена лъжичка бакпулвер.Разбърква се в една голяма керамична чаша и слага се в микров. за минута и половина.

Това дали ще стане на фурна, че вече нямам микровълнова, а тези хлебчета ми липсват? Blush
Да, правила съм-просто умножих продуктите по шест. Бакпулвер сложих едни пакетче. Във правоъгълна форма на 180 градуса до суха клечка. Става супер!

# 374
  • Мнения: 894
Нисковъглехидратни бейгъли
1 ч. ч. настъргана моцарела
1/2 ч. ч. кокосово брашно
3 яйца
1 пакет бакпулвер
125 гр крема сирене
Включваме фурната на 200 гр, за да загрява. В купа изсипваме настърганата моцарела и крема сиренето и ги пускаме за 2 мин. в микровълновата, докато се разтопят и смесят добре. Смесваме брашното и бакпулвера и разбиваме яйцата, докато чакаме кашкавала. В дълбока купа изсипваме разтопените кашкавали и прибавяме първо брашното, а след това и яйцата. С помощта на шпатула омесваме сместа, а за пълното омесване на тестото използваме ръце. След като смесим добре всички състваки, имаме еластично „тесто”, от което можем да отделим топчета, които разточваме с ръце до дълги фитилчета. Фитилчетата завъртаме в кръг и получаваме бейгъл или малко геврече. Можете да ги поръсите със сусам, маково семе или да ги оставите без нищо. Печем 25- 30 мин на 200 градуса. След пълното им охлаждане са идеалната основа за сандвич.

Общи условия

Активация на акаунт