Какъв сладкиш направих днес!

  • 4 846
  • 24
  •   1
Отговори
  • 1
  • 2
  • Всички
  • Мнения: 4 390
Страхотен стана!Чудя се що се реших чак сега да го направя...
Пробвайте /ако не сте/. Много ще ви хареса. Simple Smile

Прасковено-карамелов сладкиш

1 ч.ч. брашно
4 яйца
1/2 ч.ч. захар за тестото
1 бакпулвер (или 1/2 ч.л. хлебна сода и щипка лимонтозу)
1 прах ванилия
1 компот от праскови
1/2 ч.ч. захар за карамела
2 с.л. масло за намазване на формата
Включете фурната на 200 градуса да се загрее предварително.Разбийте яйцата със захарта до побеляване(докато си увеличат обема 2/5 пъти). Прибавете ванилията. Пресейте брашното с бакпулвера и постепенно добавяйте към яйцата като разбивате. На дъното на 28 см кръгла тортена форма изсипете 1/2 ч.ч захар + 1 с.л. вода и карамелизирайте. Оставете да се охлади и намажете обилно дъното и стените на формата със масло. Много добре отцедените праскови от компота наредете с изпъкналата част надолу на дъното на формата. Отгоре изсипетете тестото. Печете при 200 градуса около 30 мин. След това обънете сладкиша върху чиния за сервиране и сиропирайте докато е горещ със сок аот компота. Оставете да изстине и сервирайте с топка ванилов сладолед или малко рабита сметана

Прасковите могат да се заменят със плод по желание.

# 1
  • Мнения: 871
Утре задължително ще го направя, просто на такива неща немога да устоя / пуста лакомия/. Banghead

# 2
  • Мнения: 96
Аз много го уважавам този сладкиш и отдавна го правя!Даже е любим на мъжа ми.
Само че моята рецепта има малки различия.Аз я побликувах тук преди ден-два
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=6585
Пробвайте,заслужава си!

# 3
  • Мнения: 4 390
Цитат на: dani75
Утре задължително ще го направя, просто на такива неща немога да устоя / пуста лакомия/. Banghead


Направи го, ще си оближете пръстите! Simple Smile  Wink

# 4
  • Мнения: 4 390
Цитат на: mucky
Аз много го уважавам този сладкиш и отдавна го правя!Даже е любим на мъжа ми.
Само че моята рецепта има малки различия.Аз я побликувах тук преди ден-два
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=6585
Пробвайте,заслужава си!


Едно пакетче масло?
Ъъъъ, не става ли много....мазно? Shocked  Не накръща ли? Rolling Eyes
И захарчицата гледам ти е доста... Ама щом си го харесвате така, кво пък - хапвайте.  
Опитай по тази рецепта, някой път, ако желаеш.
Хем е по-икономична Laughing , хем по-лека, хем по-здравословна  Wink

П.С. Имаш чувство за хумор, нали? Simple Smile

# 5
  • Мнения: 871
Цитат на: diviana
Цитат на: dani75
Утре задължително ще го направя, просто на такива неща немога да устоя / пуста лакомия/. Banghead


Направи го, ще си оближете пръстите! Simple Smile  Wink

Довечера ще докладвам как е станал сладкиша    Rolling Eyes  Grinning

# 6
  • Мнения: 2 693
Мммммм Oha! ! Само да пратя звяра на ясла...

# 7
  • Мнения: 871
diviana, не само го направих, ами и го изядох Grinning  oops

# 8
  • Мнения: 3 562
При такива вкусотии, как се справяте с излишните килограми Wink

# 9
  • Мнения: 871
Цитат на: Roshalche
При такива вкусотии, как се справяте с излишните килограми Wink

Ами аз нямам излишни Grinning  чудя се как да кача малко, щото съм мнооооооооого слабичка, и така ям си по цели сладкишчета Wink  Grinning

# 10
  • Мнения: 4 390
Цитат на: bobolenta
Мммммм Oha! ! Само да пратя звяра на ясла...


Що? Кво ти пречи "звярът"? Laughing  Wink

# 11
  • Мнения: 4 390
Цитат на: dani75
Цитат на: Roshalche
При такива вкусотии, как се справяте с излишните килограми Wink

Ами аз нямам излишни Grinning  чудя се как да кача малко, щото съм мнооооооооого слабичка, и така ям си по цели сладкишчета Wink  Grinning


Ами аз имам 3-4 кг излишни. Уж пазя диета, ама понякога като ми се прияде нещо и нямам спирачка. Embarassed  Rolling Eyes Лошото е, че налитам много на сладко... Rolling Eyes

# 12
  • Мнения: 4 390
Цитат на: dani75
diviana, не само го направих, ами и го изядох Grinning  oops


Папкай да пораснеш! Laughing  Wink

# 13
Цитат на: diviana
Цитат на: dani75
Цитат на: Roshalche
При такива вкусотии, как се справяте с излишните килограми Wink

Ами аз нямам излишни Grinning  чудя се как да кача малко, щото съм мнооооооооого слабичка, и така ям си по цели сладкишчета Wink  Grinning


Ами аз имам 3-4 кг излишни. Уж пазя диета, ама понякога като ми се прияде нещо и нямам спирачка. Embarassed  Rolling Eyes Лошото е, че налитам много на сладко... Rolling Eyes


Говори ми, ще те слушам  Icecream  Popcorn   Hamburger   Hamburger

# 14
  • Мнения: 871
Цитат на: Anonymous
Цитат на: diviana
Цитат на: dani75
Цитат на: Roshalche
При такива вкусотии, как се справяте с излишните килограми Wink

Ами аз нямам излишни Grinning  чудя се как да кача малко, щото съм мнооооооооого слабичка, и така ям си по цели сладкишчета Wink  Grinning


Ами аз имам 3-4 кг излишни. Уж пазя диета, ама понякога като ми се прияде нещо и нямам спирачка. Embarassed  Rolling Eyes Лошото е, че налитам много на сладко... Rolling Eyes


Говори ми, ще те слушам  Icecream  Popcorn   Hamburger   Hamburger

Чакай тогава да ти кажа Grinning  ям и по една кофичка течен шоколад на ден, и много, много други сладки неща, ама все съм си 47 кг. Thinking

# 15
  • Мнения: 4 390
Цитат на: dani75
Цитат на: Anonymous
Цитат на: diviana
Цитат на: dani75
Цитат на: Roshalche
При такива вкусотии, как се справяте с излишните килограми Wink

Ами аз нямам излишни Grinning  чудя се как да кача малко, щото съм мнооооооооого слабичка, и така ям си по цели сладкишчета Wink  Grinning


Ами аз имам 3-4 кг излишни. Уж пазя диета, ама понякога като ми се прияде нещо и нямам спирачка. Embarassed  Rolling Eyes Лошото е, че налитам много на сладко... Rolling Eyes


Говори ми, ще те слушам  Icecream  Popcorn   Hamburger   Hamburger

Чакай тогава да ти кажа Grinning  ям и по една кофичка течен шоколад на ден, и много, много други сладки неща, ама все съм си 47 кг. Thinking


Имаше години, когато и аз ядях много и не си променях теглото... Close , ама след бременността ми се обърка метаболизма...
Завиждам ти благородно. Simple Smile

# 16
  • Мнения: 96
Цитат на: diviana
Цитат на: mucky
Аз много го уважавам този сладкиш и отдавна го правя!Даже е любим на мъжа ми.
Само че моята рецепта има малки различия.Аз я побликувах тук преди ден-два
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=6585
Пробвайте,заслужава си!


Едно пакетче масло?
Ъъъъ, не става ли много....мазно? Shocked  Не накръща ли? Rolling Eyes
И захарчицата гледам ти е доста... Ама щом си го харесвате така, кво пък - хапвайте.  
Опитай по тази рецепта, някой път, ако желаеш.
Хем е по-икономична Laughing , хем по-лека, хем по-здравословна  Wink

П.С. Имаш чувство за хумор, нали? Simple Smile


Маслото хич даже не е много- напротив, става много вкусно и придава особен аромат на сладкиша!На мен пък ми се струва,че 2 с.л. са много малко и ще стане много постно! Rolling Eyes
И захарта е 1ч.чаша,но НЕ е прекалено сладко.
Въпрос на вкус  Wink  Simple Smile Ама като ще е гарга,да е рошава! Laughing

А чувсто за хумор колкото искаш!

П.П.:Виждам,че си побликувала доста рецепти за закуски  Hands Clap ,а случайно да ти се намират рецепти за приготвяне на месо?Ще правим купон и очакваме 25-30 души,та се чудих какво месо да приготвя?Май ще пусна тема за това.Предварително благодаря!

# 17
  • Мнения: 871
Цитат на: palmira
Цитат на: diviana
Страхотен стана!Чудя се що се реших чак сега да го направя...
Пробвайте /ако не сте/. Много ще ви хареса. Simple Smile

Прасковено-карамелов сладкиш

1 ч.ч. брашно
4 яйца
1/2 ч.ч. захар за тестото
1 бакпулвер (или 1/2 ч.л. хлебна сода и щипка лимонтозу)
1 прах ванилия
1 компот от праскови
1/2 ч.ч. захар за карамела
2 с.л. масло за намазване на формата
Включете фурната на 200 градуса да се загрее предварително.Разбийте яйцата със захарта до побеляване(докато си увеличат обема 2/5 пъти). Прибавете ванилията. Пресейте брашното с бакпулвера и постепенно добавяйте към яйцата като разбивате. На дъното на 28 см кръгла тортена форма изсипете 1/2 ч.ч захар + 1 с.л. вода и карамелизирайте. Оставете да се охлади и намажете обилно дъното и стените на формата със масло. Много добре отцедените праскови от компота наредете с изпъкналата част надолу на дъното на формата. Отгоре изсипетете тестото. Печете при 200 градуса около 30 мин. След това обънете сладкиша върху чиния за сервиране и сиропирайте докато е горещ със сок аот компота. Оставете да изстине и сервирайте с топка ванилов сладолед или малко рабита сметана

Прасковите могат да се заменят със плод по желание.


ти си просто зла Laughing  Laughing  Laughing
искаш да стана 100 килограма Laughing  Laughing  Laughing  Laughing

Вярно е, зла е, опатках цялата тава, и за още питах Blush

# 18
  • Мнения: 8 769
Цитат на: diviana

Прасковено-карамелов сладкиш

1 ч.ч. брашно
4 яйца
1/2 ч.ч. захар за тестото
1 бакпулвер (или 1/2 ч.л. хлебна сода и щипка лимонтозу)
1 прах ванилия
1 компот от праскови
1/2 ч.ч. захар за карамела
2 с.л. масло за намазване на формата
Включете фурната на 200 градуса да се загрее предварително.Разбийте яйцата със захарта до побеляване(докато си увеличат обема 2/5 пъти). Прибавете ванилията. Пресейте брашното с бакпулвера и постепенно добавяйте към яйцата като разбивате. На дъното на 28 см кръгла тортена форма изсипете 1/2 ч.ч захар + 1 с.л. вода и карамелизирайте. Оставете да се охлади и намажете обилно дъното и стените на формата със масло. Много добре отцедените праскови от компота наредете с изпъкналата част надолу на дъното на формата. Отгоре изсипетете тестото. Печете при 200 градуса около 30 мин. След това обънете сладкиша върху чиния за сервиране и сиропирайте докато е горещ със сок аот компота. Оставете да изстине и сервирайте с топка ванилов сладолед или малко рабита сметана

Прасковите могат да се заменят със плод по желание.

Уф, много вкусно изглежда, ама пуста липса на време... Close  Sad

# 19
  • Мнения: 4 390
Цитат на: mucky
Цитат на: diviana
Цитат на: mucky
Аз много го уважавам този сладкиш и отдавна го правя!Даже е любим на мъжа ми.
Само че моята рецепта има малки различия.Аз я побликувах тук преди ден-два
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=6585
Пробвайте,заслужава си!


Едно пакетче масло?
Ъъъъ, не става ли много....мазно? Shocked  Не накръща ли? Rolling Eyes
И захарчицата гледам ти е доста... Ама щом си го харесвате така, кво пък - хапвайте.  
Опитай по тази рецепта, някой път, ако желаеш.
Хем е по-икономична Laughing , хем по-лека, хем по-здравословна  Wink

П.С. Имаш чувство за хумор, нали? Simple Smile


Маслото хич даже не е много- напротив, става много вкусно и придава особен аромат на сладкиша!На мен пък ми се струва,че 2 с.л. са много малко и ще стане много постно! Rolling Eyes
И захарта е 1ч.чаша,но НЕ е прекалено сладко.
Въпрос на вкус  Wink  Simple Smile Ама като ще е гарга,да е рошава! Laughing

А чувсто за хумор колкото искаш!

П.П.:Виждам,че си побликувала доста рецепти за закуски  Hands Clap ,а случайно да ти се намират рецепти за приготвяне на месо?Ще правим купон и очакваме 25-30 души,та се чудих какво месо да приготвя?Май ще пусна тема за това.Предварително благодаря!


mucky, непременно тогава ще опитам и твоята рецепта! Grinning
Не е постно, бе. Много хубав си става.  Wink
Кажи за месото, какво е, за колко души, студено или топло предпочиташ. Имам идеи, дай само малко инфо. Ще ти дам идея и за страхотно ефектна гарнитура (окраса), ще ги смаеш! Laughing

# 20
  • Мнения: 4 390
Цитат на: dani75
Цитат на: palmira
Цитат на: diviana
Страхотен стана!Чудя се що се реших чак сега да го направя...
Пробвайте /ако не сте/. Много ще ви хареса. Simple Smile

Прасковено-карамелов сладкиш

1 ч.ч. брашно
4 яйца
1/2 ч.ч. захар за тестото
1 бакпулвер (или 1/2 ч.л. хлебна сода и щипка лимонтозу)
1 прах ванилия
1 компот от праскови
1/2 ч.ч. захар за карамела
2 с.л. масло за намазване на формата
Включете фурната на 200 градуса да се загрее предварително.Разбийте яйцата със захарта до побеляване(докато си увеличат обема 2/5 пъти). Прибавете ванилията. Пресейте брашното с бакпулвера и постепенно добавяйте към яйцата като разбивате. На дъното на 28 см кръгла тортена форма изсипете 1/2 ч.ч захар + 1 с.л. вода и карамелизирайте. Оставете да се охлади и намажете обилно дъното и стените на формата със масло. Много добре отцедените праскови от компота наредете с изпъкналата част надолу на дъното на формата. Отгоре изсипетете тестото. Печете при 200 градуса около 30 мин. След това обънете сладкиша върху чиния за сервиране и сиропирайте докато е горещ със сок аот компота. Оставете да изстине и сервирайте с топка ванилов сладолед или малко рабита сметана

Прасковите могат да се заменят със плод по желание.


ти си просто зла Laughing  Laughing  Laughing
искаш да стана 100 килограма Laughing  Laughing  Laughing  Laughing

Вярно е, зла е, опатках цялата тава, и за още питах Blush

Stuck Out Tongue   Stuck Out Tongue Winking Eye

# 21
  • Мнения: 4 390
Цитат на: palmira
Цитат на: diviana
Страхотен стана!Чудя се що се реших чак сега да го направя...
Пробвайте /ако не сте/. Много ще ви хареса. Simple Smile

Прасковено-карамелов сладкиш

1 ч.ч. брашно
4 яйца
1/2 ч.ч. захар за тестото
1 бакпулвер (или 1/2 ч.л. хлебна сода и щипка лимонтозу)
1 прах ванилия
1 компот от праскови
1/2 ч.ч. захар за карамела
2 с.л. масло за намазване на формата
Включете фурната на 200 градуса да се загрее предварително.Разбийте яйцата със захарта до побеляване(докато си увеличат обема 2/5 пъти). Прибавете ванилията. Пресейте брашното с бакпулвера и постепенно добавяйте към яйцата като разбивате. На дъното на 28 см кръгла тортена форма изсипете 1/2 ч.ч захар + 1 с.л. вода и карамелизирайте. Оставете да се охлади и намажете обилно дъното и стените на формата със масло. Много добре отцедените праскови от компота наредете с изпъкналата част надолу на дъното на формата. Отгоре изсипетете тестото. Печете при 200 градуса около 30 мин. След това обънете сладкиша върху чиния за сервиране и сиропирайте докато е горещ със сок аот компота. Оставете да изстине и сервирайте с топка ванилов сладолед или малко рабита сметана

Прасковите могат да се заменят със плод по желание.


ти си просто зла Laughing  Laughing  Laughing
искаш да стана 100 килограма Laughing  Laughing  Laughing  Laughing


Не го прави тогава... Twisted Evil  Stuck Out Tongue

# 22
  • Мнения: 4 390
Цитат на: palmira


това си беше направо садистично Laughing  Laughing  Laughing  Laughing  Laughing


еееее, нема угодия и тва е. Twisted Evil
Я си поглези душата и майната им на килата. ppp

# 23
  • Мнения: 373
Цитат на: diviana
Цитат на: mucky
Цитат на: diviana
Цитат на: mucky
Аз много го уважавам този сладкиш и отдавна го правя!Даже е любим на мъжа ми.
Само че моята рецепта има малки различия.Аз я побликувах тук преди ден-два
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=6585
Пробвайте,заслужава си!


Едно пакетче масло?
Ъъъъ, не става ли много....мазно? Shocked  Не накръща ли? Rolling Eyes
И захарчицата гледам ти е доста... Ама щом си го харесвате така, кво пък - хапвайте.  
Опитай по тази рецепта, някой път, ако желаеш.
Хем е по-икономична Laughing , хем по-лека, хем по-здравословна  Wink

П.С. Имаш чувство за хумор, нали? Simple Smile


Маслото хич даже не е много- напротив, става много вкусно и придава особен аромат на сладкиша!На мен пък ми се струва,че 2 с.л. са много малко и ще стане много постно! Rolling Eyes
И захарта е 1ч.чаша,но НЕ е прекалено сладко.
Въпрос на вкус  Wink  Simple Smile Ама като ще е гарга,да е рошава! Laughing

А чувсто за хумор колкото искаш!

П.П.:Виждам,че си побликувала доста рецепти за закуски  Hands Clap ,а случайно да ти се намират рецепти за приготвяне на месо?Ще правим купон и очакваме 25-30 души,та се чудих какво месо да приготвя?Май ще пусна тема за това.Предварително благодаря!


mucky, непременно тогава ще опитам и твоята рецепта! Grinning
Не е постно, бе. Много хубав си става.  Wink
Кажи за месото, какво е, за колко души, студено или топло предпочиташ. Имам идеи, дай само малко инфо. Ще ти дам идея и за страхотно ефектна гарнитура (окраса), ще ги смаеш! Laughing


ДАВАЙЙЙЙЙЙЙЙЙЙ , че и мен ме очаква отсрамяване пред фамилията утре или в събота!!!!!!!!! Исках и идеи за салати и предястие, че вече ми се изчерпаха идеите. за основно ще правя свинско филе миньон с праз и сини сливи в гювеч!  Rolling Eyes

# 24
  • Мнения: 4 390
Цитат на: DolceVita

ДАВАЙЙЙЙЙЙЙЙЙЙ , че и мен ме очаква отсрамяване пред фамилията утре или в събота!!!!!!!!! Исках и идеи за салати и предястие, че вече ми се изчерпаха идеите. за основно ще правя свинско филе миньон с праз и сини сливи в гювеч!  Rolling Eyes


уф, за салатите аз нямам никакво въображение.
основно правя Caesar calad, или такава с макарони, шунка и майонеза, овчарска, шопска.
За предястията - чешки ролца (в шунка завита руска салата), пълнени домати (шмеркезе май се наричаха), пролетни рулца (с оризови кори, завити вътре зеленчуци със или без месо и изпържени), може да се приготвят и с обикновени кори за баница (нарязват се на квадрати със страна 15 см. Слага се по малко от пълнежа в центъра на квадрата. Прехвърля де долния ръб върху пълнежа и  се подпъхват краищата. Намазва се горния ръб с малко вода и  се увива на стегнато руло. По същия
Загрява се голямо количество олио в дълбок тиган  и  се изпържват рулцата на порции за около 2-3 минути, докато станат златисти и хрупкави. Изваждат се с решетъчна лъжица и се оставят върху кухненска хартия или решетка да се отцедят от мазнината. Сервират се горещи, върху зелена салата и гарнирани с кръгчета краставица, домат, разни украси от моркови или каквото ти дойде на ум.
може и гъбки с топено сирене
или хайвер от майонеза и грис украсен с кисели краставички и маслинки
или сварени яйца, махат се жълтъците, смесват се с крема сирене, чесън,черен пипер и т.н. и с тази смес се пълнят белтъците, украсяват се с магданоз

Хапки за предястие
Продукти: Бутер тесто "Белла", 1 яйце, малки цели гъби, пушено сирене, чесън, скариди от консерва.
Приготовление: От мекото и размразено бутер тесто се изрязват кръгчета с помощта на чаена чаша и правоъгълничета с размер 5 на 10 см. Гъбите се задушават в малко масло до омекване. Оставят се да се изцедят добре и се поставят в кръгчето тесто. Краищата на кръгчето се намазват с разбито яйце и се прихлупват до образуването на полукръг. В правоъгълните парчета тесто поставете по едно парченце пушено сирене и по половин чаена лъжичка счукан чесън. Отново намажете краищата с разбито яйце и прохлупете до получаването на квадрат. В останалите правоъгълни парчета наредете по 2-3 скаридки и прихлупете по вече описания начин. Намажете бутер-хапките с разбито яйце. По желание може да ги поръсите със сусам. Печете на силно загрята до 220°С фурна. Поднесете бутер-хапките като предястие или като мезе.

Общи условия

Активация на акаунт