Домашна машина за сладолед

  • 141 429
  • 365
  •   1
Отговори
# 255
  • Мнения: 12
Здравейте, съжалявам че подновявам толкова стара тема, но тея дни и аз се оглеждам за машинка за сладолед. Спряла съм се на два модела. Единия е на Силвъркрест(лидълската) нова без гаранция за 30 лева с доставка. А другата е на Лейкланд дигиталния миксер: http://magprom.net/miksier-za-sladolied-lakeland-19567-1-5litra?cPath=&

Тази последната мога да я взема за 50 лева с 1 година гаранция.
Имам следните притеснения:
Силвъркреста може да не прави хубав сладолед, както бе споделил един човек малко по назад. Няма и гаранция т.е. ако откаже да работи трябва да търся нова. Единствения плюс е че мога да я оставя да работи повече от 40 мин, надявайки се че няма да гръмне мотора.
Лейкланда има 1 година гаранция и е дигитален... т.е. не трябва да го пазя, ами го нагласям и като мине времето той се самоизключва. Минус е че не мога да наглася време повече от 40 мин. Това е максимума. А някой бе писал че сладоледа е рядък понякога и трябва да с бърка повече от 40 мин.
Намерих 3 4 теми във форума за машинки за сладолед и има супер много доволни от Силвъркреста, но никъде не срещнах някой да изказва мнение за лейкланд.
Ще съм много благодарна за всеки ваш съвет.

# 256
  • Мнения: 389
Може да погледнеш и тази . Изглежда като копие на Cuisinart ICE 30 , от която аз лично съм доволен. Ако е идентична, то мога да я препоръчам. За тази цена е екстра. Имам и лидълската, но втората ми харесва повече. Иначе, сега е идеално време за сладолед, защото не е много топло и става бързо. Мисля, че която и да вземеш няма да съжаляваш, предвид качеството на крайния резултат.

# 257
  • Седмото небе
  • Мнения: 2 788
От 14.06. пускат пак Лидл машина за сладолед. Тази година и аз ще си взема,че предния път я изпуснах. На 34 лв си струва да се пробва. А и е с 3 години гаранция, както всички други уреди купени от там.

# 258
  • Мнения: 2
Снощи първия успешен опит. Бях замразила купата и сложих машината във фризера и за 1 час стана пълна купа. После го преместих в кутии и във фризера. Днес е стегнал, но може да се гребе, което всъшност беше целта и не е на ледени късчета. Май вече хванах чалъма на машината

Замразявам купата на машината в добре затворен найлонов плик или чанта за поне една нощ, най-добре е да са 12 или 24 часа. Приготвям сместа за сладоледа с продукти стояли в хладилника (мляко, сметана и т.н.) и после я оставям да се охлади добре за няколко часа в хладилника. Пускам машината да върти (не в хладилник или фризер, на маса или плот Laughing ) и добавям студената смес за сладоледа, около 30-40 минути и сладоледът е готов. Мисля, че лидълската машина не трябва да работи чак цял час, май пишеше в упътването 30 или 40 мин макс. newsm78 След като е готов сладоледа и машината изключена може да се остави сладоледът още малко в купата, за да замръзне по-добре- купата отделя още студено. Peace
Здравейте, не разбирам как работи , нали само купата се охлажда, а машината има кабел и се включва в ел. мрежата. Как някои я слагат цялата в хладилник да работи.

# 259
  • Мнения: 374
Здравейте! Според Вас може ли купата на сладолед машината да стои постоянно в камерата и да се изважда при необходимост, например веднъж на 3-4 дни за направа на сладолед?

# 260
  • София
  • Мнения: 2 298
Здравейте! Според Вас може ли купата на сладолед машината да стои постоянно в камерата и да се изважда при необходимост, например веднъж на 3-4 дни за направа на сладолед?

Може, аз така процедирах с предишната машина, която беше със замразяваща се купа.
Ако се държи отвън, като се сетиш за сладолед - няма, чакаш 24 часа Cry

# 261
  • Мнения: 374
Може, аз така процедирах с предишната машина, която беше със замразяваща се купа.
Ако се държи отвън, като се сетиш за сладолед - няма, чакаш 24 часа Cry
Да, идеята е да не се чака толкова много време. Благодаря!

# 262
  • Седмото небе
  • Мнения: 2 788
Купих машината за сладолед от Лидл за 38.99, не за 34 както бях запомнила. Не съм я пробвала обаче. Но от днес съм в отпуска и тези дни задължително ще завъртя първия домашен експеримент Whistling
 Ще се радвам също,ако някои от вас споделят изпитана рецепта. Но да не е със сметана, която се разбива. У дома не я харесват. В книжката към уреда имам само такива Confused

# 263
  • до най-прекрасния мъж
  • Мнения: 10 747
Днес тествахме машината да сладолед от Лидл. Купата стоя във фризер на -18°С за 22 часа, трябва 24 по инструкция, но нямахме търпение. Сместа забърках от 400 мл /2 кутийки/ сметана за разбиване от Лидл и 1 кутия кондензирано мляко пак от Лидл. Стана доста сладък, ще понесе още 200 мл сметана, а и машината позволява. След 40 мин. работа на машинката стана кремообразен и достатъчно студен сладолед. Става за директна консумация, но топка не може да се оформи, иска още поне 2 часа във фризера, за да се дозамрази. Като количество - 700 мл излиза, машинката прави до 1000 мл.
Ние сме доволни, ще си правим отново, като се изяде.

# 264
  • Мнения: 4 393
Само това ли сложи за сладоледа? Аз правих същия, но добавих какао и парченца шоколад. На диета съм и не мога да го пробвам, засега мъжът и детето го хапват, но тъй като са претенциозни, търся рецепти за уау-ефект, не искам повече да купуваме сладолед, а се консумира целогодишно, и зимата.

# 265
  • до най-прекрасния мъж
  • Мнения: 10 747
Да, бях правила миналата година такъв и реших да направя отново с изпитана рецепта. Иначе, слагала съм шоколадови капчици, правила съм със заквасена сметана, вместо от тази за разбиване+ситно нарязани кайсии. Стават винаги добре, но без машина става по-леден някак, като буца. С машината е супер консистенцията, става на фини кристали. Купих и формички, ще дозамразявам в тях следващия път.

# 266
  • Мнения: 3 118
И аз сега купих Лидълската машина. Пише, че трябва да седи във фризера (минимум)12, а не 24 часа.
Пише също, че готовата смес трябва да седи в хладилник поне 4 часа преди слагането й в машината.
Аз вече направих два сладоледа - малиново-сметанов и кайсиево-сметанов. Ммммм.
Наистина не е супер твърд сладолед, консистенцията е на леко започнал да се размразява. Ние хапнахме част от него и останалото в хладилника. След като се извади от хладилника си е баш като купешки.

Внимавам само купата да е суха като я слагам във фризера.

Някак си по-сладки ми бяха и двата. Другия път ще намаля сладкото. Първия път беше със 100 гр. захар, втория с две лъжици мед и две захар. Мисля да пробвам и с протеин на прах, шоколадов например.
Вие да сте пробвали със стевия?

Понеже прочетох тук, че сметаната ви е животинска, и аз такава взех - на Президент 17%.

Иначе със сигурност смятам да направя и някакъв йогуртов, любим ми е.
Да имате някоя изпитана рецептичка под ръка?

# 267
  • до най-прекрасния мъж
  • Мнения: 10 747
Ако извадиш продуктите от хладилник и забъркаш сместа бързо и веднага я изсипеш,пак става. Те реално са хладни и допълнително охлаждане не е нужно.
Може и 12 часа да са, аз останах с впечатление,че са 24. Моята стоя 22 часа.

# 268
  • Мнения: 389
Днес взех от руския магазин една купия кондензирано мляко ( 400гр. ) и една опаковка ( 250мл. ) сметана. Към тях прибавих половин резен пъпеш и пасирах. Получи се около 900мл. След половин час стана достатъчно стегнат. Изглежда така.

 

# 269
  • София
  • Мнения: 2 298

Понеже прочетох тук, че сметаната ви е животинска, и аз такава взех - на Президент 17%.

Иначе със сигурност смятам да направя и някакъв йогуртов, любим ми е.
Да имате някоя изпитана рецептичка под ръка?
Идеята е сметаната да се разбие на крем. 17 % е нискомаслена и не може да се разбие на крем, тя е за готвене.
Трябва ти към 30 %.

Иначе за йогурт - цедиш кисело мляко и го подслаждаш на вкус, това е базовата рецепта, можеш да добавяш различни пасирани плодове или друго, което харесвате в комбинация с кисело мляко.

Общи условия

Активация на акаунт