Ябълков щрудел с орехи

1 пакет кори за баница, 2 ябълки, 1 к.ч. орехи, 5 с.л. захар, 2 с.л. галета, 1/2 ч.л. канела, масло.

Ябълките се настъргват на ренде, поръсват се с едро смлените ядки, захарта, галетата и канелата и се разбъркват добре. Повърхността на най-горната кора се намазва обилно с разтопено масло. кората се прегъва и задната и част се маже отново с масло. Процесът се повтаря, докато се напластят 3 или 4 листа. слага се от приготвената плънка, завива се на руло и краищата му се притискат, за да се запечатат. Готовите рула се прехвърлят в намаслена тава. По повърхността на рулата се правят малки разрези, за да могат да "дишат". Щруделът се пече на 200 градуса до зачервяване, след което се поръсва с пудра захар.

Това е една много лесна за приготвяне и страшно вкусна рецепта. Опитайте и няма да сбъркате!