Сладкиш с канела?

  • 4 434
  • 33
  •   1
Отговори
  • 1
  • 2
  • 3
  • Всички
  • Мнения: 4 371
Помните ли Cindy`s? Намираше се на бул.Мария Луиза до кино Модерен театър. Та там правеха страхотни канелени сладкишчета с масло и от известно време са ми в главата тези вкусотийки, но за съжаление въпроснота заведение не съществува вече и искам да си направя нещо подобно домашно ако може. Знаете ли някоя рецепта с много канела, но да е с тесто, а не с кори за баница.
Благодаря  bouquet

# 1
  • Мнения: 344
Помня ги разбирасе Имаше едно заведение и на ъгъла на Витошка с Патриарха
Много ги ядях канелените ролца
Ако някой помогне с рецепта ще съм му много благодарна
Дуци всъщност ако сесещаш какви по народност бяха тези сладкишчета и заведението може би някоя мама от чужбина ще ни помогне

# 2
  • Мнения: 4 371
Американски са. Може би Di5, ако все още влиза тук и ако изобщо види темата newsm78
Всъщност аз се присетих за тях, защото наскоро ядох в Дънкин Донътс поничка със сладко от смокини и канела Crazy

# 3
  • Мнения: 1 116

Ей Дуци, случайно надникнах в темата, щото всичко у нас, дето е с канела много се уважава и гледам че мен се споменала Simple Smile
Сещам се, тези канелени рулца са любими на мъжа ми и Диана, ама за сега все навън ги ядът и аз още не съм правила, но мога да преведа някоя рецепта. Най-много и те в Cindy`s ги харесват, тук във всеки почти мол ги има. Точно в недяла пак ядоха такива и казах, че може да се пробвам и аз да им направя. Към книжката ми за машината за хляб имаше такава, утре ще я изнамеря и ще я постна.

# 4
  • Мнения: 4 371
Точно в недяла пак ядоха такива и казах, че може да се пробвам и аз да им направя. Към книжката ми за машината за хляб имаше такава, утре ще я изнамеря и ще я постна.
Eй, много се радвам, че надникна Hug
Добре, ще чакам да намериш книжката. Аз също имам машина, така че ще ми е добре дошло Grinning

# 5
  • Мнения: 344
Танита и аз ще съм ти много благодарна за рецептата,  нямам машина но ще се справа някакси( до сега не съм обърнала внимание че ти си Ди5 Embarassed).
Снощи ги сънувах тези канелени рулца, пробвам едно ама вкуса нее същия, пробвам друго пак не е, накрая ги улучих де.  Извинявам се за ОФФ-а.

# 6
  • Мнения: 533
Май станахме много дето засънувахме канелените сладкишчета. Та, Танита, чакаме рецептата.
И аз малко ОФФ: Съвсем случайно съм си измислила ник, който е много близък до твоя предишен (ама както изглежда с малката ти дъщеричка сме адашки та от там ще идва) и първия път като някой ти похвали кулинарните умения (за които най-искрено те поздравявам  smile3501) много се стреснах, защото аз съм много далече от това майсторство  Cry Cry Cry.

# 7
  • Мнения: 2 142
Ох, и аз умирам за канелени сладкиши. Така че и аз ще яакам рецептата с нетърпение. Сега се сетих за един ябълков сладкиш с овесени ядки и канела. Мммм, утре ще го спретна!

# 8
  • Мнения: 294
Аз правя една канелена пита, ако ви интересува ще напиша рецептат Wink

# 9
  • Мнения: 344
slato дай рецептата яла съм нещо подобно и искам да видя дали става въпрос за същото

# 10
  • Мнения: 4 371
Аз правя една канелена пита, ако ви интересува ще напиша рецептат Wink
Аааууу и питаш даже. Давай го бързо!

# 11
  • Мнения: 1 116
Момичета ужасно се ядосах днес, не мога да си намеря книжката с рецепти към машината за хляб. Затова се поразрових в нета, рецепти има много за  cinnamon rolls. Общо взето рецептите са два вида, едните се прави съвсем обикновено тесто като за бял хляб, а другите са със сладко тесто, в което има повечко захар и едно яйце, в някои рецепти и мазнината в тестото е малко повече. А тези пък според които ролцата се доближават най-много до тези в Cinnabon’s в сместа за тестото има и един микс за пудинг, които мисля че е всъшност царевично нишесте.
 
Избрах една която ми се стори най-приемлива и я превеждам.


3/4 ч.ч прясно мляко, леко топло(в някои рецепти е на половина вода)
1 яйце
2 суп. лъжици масло
2 и 1/4 пресято бяло брашно
1/4 ч.ч захар
3/4 ч.л. сол
1 и 1/2 ч.л. мая

Слагат се в тоя ред съставките в машината за хляб, избира се програмата за тесто.
Когато е готова се изважда от кошничката, покрива се и се оставя така за 5 минутки.
Смесват се:
1/2 ч.ч кафява захар
2 ч.л. канела
3 с.л. меко масло

Изважда се тестото и се разстила върхе леко набрашнена плоскост, разточва се правоъгълник с размери 30Х20 см, намязва се с по-горната смес и се навива на руло, което се разрязва на 12 парчета. Подреждат се близо едно до друго в намаслена тава(но не плътно), покриват се и се оставят на топло да втасат, докато увеличат двойно обема си, приблизително около 40-50 минути. В някои рецепти се слагат във формички за мъфини.

Пекът се в предварително загрята до 175 градуса фурна, около 25-30 минути, до златисто – кафяво.
ИЗваждат се, оставят се да изстинат на решетка около 10 минути. Докато са топли се намазват с глазура и се сервират топли.

Захарна глазура
2ч.ч пудра захар
2ч.л. течна ванилиа
4 с.л. гореща вода
Всичко се разбърква и се бие докато стане гъста, плътна каша.

Моите хора най ги обичат с глазура от крем сирене:
120г крем сирене
60г масло
1 и 1/2 ч.ч пудра захар
1 и  1/2 ч.л. ванилиа
1/2 с.л прясно мляко
1/2 ч.л. канела
Всичко се бърка и се маже върху горещите ролца

Ами това е, другата седмица може и аз да се опитам да ги направя.

Да споделите резултатите Simple Smile

# 12
  • Мнения: 6 873
Ох, как обичам канела Heart Eyes
За жалост не съм го виждала това заведение, понеже не живея в София, но сега като пътувам ще се огледам някъде за такова.
Като имам свободно време ще пробвам рецепатат ти, Танита smile3521

# 13
  • Мнения: 294
2ч.ч. брашно
3/4 ч.ч. олио
1ч.ч. захар
1 (може 1 1/2) ч.ч. кисело мляко + 1ч.л. сода за хляб
1 пак. канела
Всичко хубаво се обърква и се пече.
Да ви е сладко!

# 14
  • Мнения: 344
Tannita, супер си.  Събота или неделя ще пробвам рецептата и ще докладвам.

slato, жалко не е това за което се надявах.

# 15
  • Мнения: 2 123
таннита,
а как да процедирам като нямам машина за хляб? Може ли да се получат без машината тези фантастични сладки? newsm78

# 16
  • Мнения: 1 116
таннита,
а как да процедирам като нямам машина за хляб? Може ли да се получат без машината тези фантастични сладки? newsm78
Е разбира се че може, тя машината само меси тестото. Просто трябва да си омесиш тестото на ръка, да го оставиш да втаса на топло и от там нататък процедурата е както след като извадиш тестото от кошничкана на машината. Аз обаче на ръка съм месила един единствин път, за прощъпулника на голямата ми дъщеря, но доколкото си спомням, маята се слага първо в малко топло мляко, объркано с малко брашно и захар(каша като боза), оставя се да шупне на топло и след това вече се прибавя, останалото мляко, яйцето, замесва се с останалото брашно.
Като гледах други рецепти, там тестото е съвсем обикновено като за хляб, така че мисля че може да се направят и с готово тесто.

# 17
  • Мнения: 4 371
Танита, благодаря ти от сърце!!! Познай утре какво ще правя Laughing Ще се похваля после.
Благодаря ти Hug


За жалост не съм го виждала това заведение, понеже не живея в София, но сега като пътувам ще се огледам някъде за такова.
Преди две или три години имаше такова заведение във Велико Търново. Не знам сега обаче как стоят нещата, а това в С-я го няма много отдавна.

# 18
  • Мнения: 4 371

3/4 ч.ч прясно мляко, леко топло(в някои рецепти е на половина вода)
1 яйце
2 суп. лъжици масло
2 и 1/4 пресято бяло брашно
1/4 ч.ч захар
3/4 ч.л. сол
1 и 1/2 ч.л. мая

Слагат се в тоя ред съставките в машината за хляб, избира се програмата за тесто.


Мисля, че солта трябва да се сложи в млякото, иначе маята няма да подейства ако се сложат заедно. Ти как мислиш?

# 19
  • Мнения: 1 116

3/4 ч.ч прясно мляко, леко топло(в някои рецепти е на половина вода)
1 яйце
2 суп. лъжици масло
2 и 1/4 пресято бяло брашно
1/4 ч.ч захар
3/4 ч.л. сол
1 и 1/2 ч.л. мая

Слагат се в тоя ред съставките в машината за хляб, избира се програмата за тесто.


Мисля, че солта трябва да се сложи в млякото, иначе маята няма да подейства ако се сложат заедно. Ти как мислиш?
Аз слагам захарта и солта по края на брашното, а в средата, най отгоре маята.

# 20
  • Мнения: 2 000
Тази вечер направих канелените сладкишчета по рецептата на Tannita. Много хубави станаха  Simple Smile Хапнах половината за вечеря  Wink

# 21
  • Мнения: 5 647
Ох, как обичам канела Heart Eyes
За жалост не съм го виждала това заведение, понеже не живея в София, но сега като пътувам ще се огледам някъде за такова.
Като имам свободно време ще пробвам рецепатат ти, Танита smile3521

Бухтичке, това заведение не съществува от близо 7 години.  Crazy

# 22
  • София
  • Мнения: 847
Ох, и аз умирам за канелени сладкиши. Така че и аз ще яакам рецептата с нетърпение. Сега се сетих за един ябълков сладкиш с овесени ядки и канела. Мммм, утре ще го спретна!

ми кажи го де  Laughing

# 23
  • Мнения: 4 371
Направих ги!!!
Станаха  много хубави, месих ги на ръка, но ми отиде повече брашно. Не знам колко точно, защото след прибавената доза по рецептата започнах да си ръся докато тестото стане нормално за месене. Не са точно такива, каквито ги помня, онези бяха целите мекички, а моите станаха с коричка. Според една приятелка оригиналните се пържат Crazy Но съм доволна и нахранена Laughing
Другата седмица ще направя сладкиша на Слато Flutter

# 24
  • Мнения: 1 116
Дуци може би говорим за различни неща. Канелените ролца са ето това:





и определено се пекът, щото съм виждала как ги правят, а и тук ги продават замразени, само да се изпекът.
Ако се пържат, може би е нещо по близо до поничка?!

А ето намери на страничката на Cindy's показано как се правят Cinnamon Rolls

http://www.cindysrolls.com/page5.html

А, ето намерих една рецепта дето уж са като тези в Cindy's, сега нямам време да я превеждам, но като гледам не се различава много от преднана, освен че наистина брашното е повече - 3 чаши, но и млякото и маслото са малко повече.

Just like Cindy's cinnamon rolls

Ingredients
Cooking Instructions7oz.milk
1 large egg
3c.bread flour
3 Tbl.sugar
1/2tsp.salt
4Tbl. butter
1packet fast rise yeast
Filling
1/2 c. butter/softened
1/3 c. sugar
2tsp. ground cinnamon
1/2c. (optional) nuts

Knead together all ingredients for half hour or until kneeded good.
Let rest for 15 minutes.Roll dough in rectangle shape about 15x10in.
Spread 1/3 c. softened butter over dough, add rest of the fillings.
Roll dough up overlaping itself.With thread cut pieces to desired size, I prefer 3-4in.criss cross ends of thread to neatly cut dough.Place on baking sheet.Cook about 30to40 min. Just until they are lightly browned.
Frosting(YUMMY)
4Tbl. butter,softened
6oz. cream cheese,softened
2c. confectioners' sugar
1tsp.vanilla
Beat together all ingredients until smooth.Wait until rolls are slightly warm and add some frosting, not all. When cooler add rest of frosting and it will stay on the rolls.Add canned cherries if desired.


# 25
  • Мнения: 4 371
Не, за едно и също нещо говорим Crazy
Ще пусна снимка да ги видиш и моите, но може би довечера Simple Smile
Канелените ролца американски специалитет ли са?
Сега като гледам снимките, които пусна, разбирам, че е трябвало повече от глазурата да сложа. А и от голямата снимка малко сметана се показва май Simple Smile Но в никакъв случай няма да ги пържа. Мъжа ми страшно ги хареса м/у другото bowuu
  bouquet

# 26
  • София
  • Мнения: 896
Майка ми прави такива канелени ролца/от Канада се запали/
Та, тестото е козуначено, мисля че го знаете, няма да го пиша.
Като е готово и втасало се разточва на правоъгълна кора, дебела около 1 см. Намазва се добре с размекнато масло и се поръсва обилно с канела. Навива се на руло и се реже на парчета, около два пръста. Слагат се или едно до друго в тавата, или в специални формички/аз си гупих едни мънички от алуминиево фолио, уж еднократни, но стават и за повече пъти/ оставят се да втасат пак, намазват се с разбито яйце и се поръсват със захар. Пекат се като козунаците.
Могат да се сервиват така или поляти с ванилов крем - рядък.
Ужасно вкусни са!

# 27
  • София, Младост 2
  • Мнения: 8 374
По Коледа правих нещо силно канелено,което е и много вкусно,и много лесно - ето рецептата ако някой реши да пробва:
Канелени топчета
За тестото:
2ч.ч. брашно
1п. бакпулвер
3/4 ч.л. сол
1/2 ч.л. сода
1 п. масло (125гр)
1ч.ч. прясно мляко
Смесват се сухите съставки в купа,маслото се слага на малки парченца и всичко се разтрива до получаване на трохи.Залива се с млякото и се прави маслено тесто.Къса се на топчета колкото орех.Фурната се загрява на 180 градуса и се взима форма за кекс от тези с чашката по средата.
В купичка се смесват 3/4 ч.ч. захар с 1п канела.В друга купичка се стопява още едно пакетче масло.Всяко топче от тестото се овалва щедро в канелената захар.Половината топчета се нареждат във формата около чашката.Поръсват се с половината масло и щедро се посипват с още от канелената захар.Отгоре се редят другите топчета,пак оваляни в канелена захар,наръсват се с останалото масло и се посипват с останалата канелена захар.Пeче се около 40 мин и става невероятно - канелената захар с маслото прави една хрупкава захарна коричка,топчетата много се надуват и изглежда много красиво,а уханието е страхотно.Също е и много вкусно - особено ако се яде веднага топло от фурната.Двамата с мъжа ми го изядохме цялото преди да успее да изстине Embarassed

# 28
  • Мнения: 6 873
Бухтичке, това заведение не съществува от близо 7 години.  Crazy
В България или изобщо? Защото Танита каза, че не ги прави, а си купуват. А аз имах предвид извън България като пътувам.

# 29
  • Мнения: 344
Да, в България не съществуват, в чужбина не знам къде другаде ги има, освен в Америка.
Днес ги направих и аз рулцата, станаха страхотни, макар че не са като тези които съм яла в Cindy's, ония бяха много меки, самото тесто беше някак си влажно, сочно като клисаво. А и малко ги препекох като че ли.
Скъпия много ги хареса, но той не е ял в Cindy's.
За глазурата от крема сирене нямам думи, ПРЕВЪЗХОДНА Е.
По-късно ще пусна снимка или утре.

# 30
  • Мнения: 4 371
По Коледа правих нещо силно канелено,което е и много вкусно,и много лесно - ето рецептата ако някой реши да пробва:
Канелени топчета
......................................................

Звучи много хубаво. Ще го пробвам и него на всяка цена Grinning

Днес ги направих и аз рулцата, станаха страхотни, макар че не са като тези които съм яла в Cindy's, ония бяха много меки, самото тесто беше някак си влажно, сочно като клисаво.
Да, аз също имам такива спомени. Да не сме ги издигнали в култ Joy

# 31
  • Мнения: 344
Дуци от както си пуснала темата всяка вечер ги сънувам

Ето го резултата
http://www.bgphoto.net/Photos.aspx?UserId=1633&AlbumId=37615

# 32
  • Мнения: 2 142
Снощии и аз направих ролцата. Станаха мнооого вкусни и мъжа ми си облиза пръстите. Половината ги изпекох във формичките за мъфини, а другата половина в тавичка. Тези, които изпекох в мъфинската формичка станаха по-сочни и меки от всички страни, атези в тавичката ми хванаха лека коричка, но и ги нарязах на по-тънко. Направих им глазура от кашкавалена извара, защото нямах крема сирене. Стана страхотна. Често правя такава извара за плодови салати или сладкиши.

# 33
  • Мнения: 6 873
Да докладвам, успях да си хапна ролца Grinning На Cinnabon бяха, ей това ми хареса особено

С малко карамел и ядки е. И едно с шоколад ядох, ама там ми дойде малко в повече шоколада. Оригинално така и не видях да опитам от него, само едни мънички имаше.
Аз инача пробвах рецептата ама нещо с печенето оплесках и не се получих, като ми остане повечко време може да експериментирам пак.

Общи условия

Активация на акаунт