Как се цеди кисело мляко

  • 16 520
  • 18
  •   1
Отговори
# 15
  • Мнения: 304
Аз мляко винаги и само в гевгир,пластмасов цедя за 8 часа е готово и идеално,без нито капчица вода!Този метод сама си го измислих,че веднъж нямах тетнзух и съм много доволна Simple Smile

# 16
  • Мнения: 1
Сега ще ви кажа как да си направите хубаво цедено кисело мляко, и при това да не чакате денонощие или 12 часа.

Първо си купете истинско пряско мляко, примерно от някой частник които има крави. И да ви излезе по евтино.

Ще си го подквасите - тези на пазара които знам, че стават за подквасване са Тонус и Елена. Или още по-добре от този от който си купите прясно мляко си вземете и кисело, или направо кисело ако продава Simple Smile

В тензух е най-добре да се цеди. И за да не чакате двойно и тройно време за 2-3 минути леко попритискайте торбичката с тензуха докато от теч намалее до капене и след това вече чакате да се доотцеди, може би до 5 часа ще е готово за катък.

# 17
  • Някъде по Дунава
  • Мнения: 4 749
За цедене ползвам тензухена пелена(от бебешките комплекти, където предлагат по-плътна и тензухена в един пакет).

# 18
  • Мнения: 87
Лесно, бързо и чисто - голяма цедка (или гевгир), застлана с кухненска хартия. Цеди се идеално и после хартията се хвърля. Никакво мляко не остава полепнало по хартията. (Отварям скоба, че аз цедя само домашно, така че незнам ако има желатин или нишесте или други примеси какъв ще е крайния продукт.)

Общи условия

Активация на акаунт