Малко помощ със спагети

  • 745
  • 7
  •   1
Отговори
  • Мнения: 1
Здравейте, може би малко странно, но и тук ми се наложи да пиша. Понеже в другите форуми просто ще ми се изсмеят или изобщо няма да ми помогнат. На почти 17 съм, но все още има неща които ме е срам от мама (по лични причини) и не искам да питам нея. Та реших да попитам вас, ако може малко по - подробно да ми обясните как да направя едни спагети с доматен сос и кайма. Искам да направя малка изненада на приятелката ми и се реших да сготвя нещичко. Мисля, че спагетите са лесни са приготвяне, дори и от момчета/мъже, затова се наех точно това да направя, а и приятелката ми ги обича.

Благодаря ви предварително. Прекрасен уикенд ви пожелавам! : )

# 1
  • Мнения: 11
Поздравления за ентусиазма!  Simple Smile
Аз правя соса по следния начин: Загрявам мазнината на умерена температура и добавям средно голяма глава лук, нарязана на ситно. Също така скилидка-две чесън - много е важно продуктите да се задушат, а не да се пържат.

След това добавям каймата - около 300 гр., но количеството зависи от това, колко месо обичате - може повече, може и по-малко. Лично предпочитам телешка, но може и със смес.

През цялото време разбърквам с вилица, така че да стане, мммм, как да кажа, на трохи. Когат опридобие златист цвят, добавяш доматите. Купи хубава консерва цели домати и ги пасирай предварително. Може и с пресни, но в момента на пазара няма особено добри.

Добавяш 1 ч.л. захар към доматите, за да убие киселия вкус. След това подправяш на сол, добавяш черен пипер и босилек на вкус. Оставяш да къкри на бавен огън около 20 минути като внимаваш да не загори.

Докато се приготвя соса, кипваш добре подсолена вода за пастата. Важно е водата да е достатъчно количество, така че, когато поставиш пастата да не спира варенето. На опаковката би трябвало да е посочено, колко време да я вариш. Съветът ми е да не разваряваш, защото тя допълнително ще поеме от соса. Когато е готова, отцеждаш добре, но не изплаквай.

Аз лично я слагам при вече готовия сос и я държа точно 1 минута на котлона. Декорирай с пресен босилек, пармезан, маслини, а може и чери доматче  Simple Smile

Успех!

# 2
  • Мнения: 1
Хм, @champagne мерси много. Сега започват забавните въпроси. Задушени имаш предвид малко олио и капак отгоре за известно време?! Става ли с доматено пюре?! И може ли без чесън, само лук?

# 3
  • Мнения: 0
Можеш и карбонара да ги направиш. Задушаваш 1 глава лук с малко зехтин, добавяш 200 гр. бекон нарязан на ситно, след смесването на тези продукти добавяш 200 гр. сметана за готвене, бъркаш 2-3 минути на слаб огън и сосът е готов. Добавяш към предварително сварените спагети  Simple Smile

Хм, @champagne мерси много. Сега започват забавните въпроси. Задушени имаш предвид малко олио и капак отгоре за известно време?! Става ли с доматено пюре?! И може ли без чесън, само лук?

Можеш да използваш и доматено пюре, като не добавяш посоченото количество захар.  Без чесън може Simple Smile

Последна редакция: пт, 03 фев 2012, 16:09 от Eliza_bet

# 4
# 5
  • Мнения: 1
Можеш и карбонара да ги направиш. Задушаваш 1 глава лук с малко зехтин, добавяш 200 гр. бекон нарязан на ситно, след смесването на тези продукти добавяш 200 гр. сметана за готвене, бъркаш 2-3 минути на слаб огън и сосът е готов. Добавяш към предварително сварените спагети  Simple Smile

Хм, @champagne мерси много. Сега започват забавните въпроси. Задушени имаш предвид малко олио и капак отгоре за известно време?! Става ли с доматено пюре?! И може ли без чесън, само лук?

Можеш да използваш и доматено пюре, като не добавяш посоченото количество захар.  Без чесън може Simple Smile
Благодаря ти @Eliza_bet ще си помисля малко и ще реша. Ако пак се затрудня, надявам се мога да ви пиша на лично или отново тук, надявам се няма да е проблем Simple Smile

# 6
  • Мнения: 0
Мили ми Добоо, можеш да ни пишеш където пожелаеш  Hug винаги ще ти помогнем  Simple Smile

# 7
  • Мнения: 11
Хм, @champagne мерси много. Сега започват забавните въпроси. Задушени имаш предвид малко олио и капак отгоре за известно време?! Става ли с доматено пюре?! И може ли без чесън, само лук?

Да, под задушени имам предвид да бъдат пържени на силен огън, защото, ако загорят дават горчив вкус. Разбира се, че може без чесън! В готвенето всичко е въпрос на вкус  Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт