Медена горчица

  • 4 758
  • 3
  •   1
Отговори
  • Мнения: 5
Някой има ли идея как мога да си направя медена горчица Simple Smile

# 1
  • Мнения: 6 243
принципно се прави с горчица (не дижонска, а като американската - по-сладка), мед и малко оцет. Попадала съм на домакини, които смесват само горчица и мед. Иначе в нета има рецепти и с лук, и с чесън ... както ти харесва.

# 2
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
  • Мнения: 18 076
искаш да си направиш самата горчица ли или само да я дообогатиш, за да стане сладка?

аз съм си правила горчица, но трябва да си намериш смлян синап или синапени семена за изходен материал. ако вземеш семена, то при смилането Т не трябва да се повишава над 35-40С, защото започват да горчат. смленият синап пък трябва да е добре опакован, за да не са излетели етеричните масла...
белият синап е по-мек от черния или кафявия.
общо взето като си я правиш сама горчицата вкусът е доста по-остър от на купешката и е добре да я оставиш да узрее Peace иначе бръжди в носа Mr. Green

# 3
  • Мнения: 31
Снощи Жак Пепен показа как се прави - казвам ти по памет. В машинката за кафе сложи синапено семе - бяло и черно - 5-6 зърна карамфил, каза че можело и бахар вместо карамфила и малко копър. Смля ги и след това добави 2 с.л. мед, малко оцет. После още марко оцет. чакай, мисля, че намерих горчицата - ето линк
http://fiestatv.tv/index.php?ul=39#

Общи условия

Активация на акаунт